Ennomotive, la comunitat intel·ligent d’enginyers

Els enginyers tenen una habilitat que els caracteritza: la seva desenvolupada capacitat de resoldre problemes i trobar solucions tècniques a qüestions diverses. El portal d’internet Ennomotive ha posat en relleu aquest avantatge dels enginyers. Aquesta comunitat d’enginyers es diferencia de fòrums, blogs i altres portals web d’enginyeria basats en el crowdsourcing. Què és el crowdsourcing? És la intel·ligència col·lectiva, és a dir, la col·laboració en xarxa de persones connectades a través d’una plataforma en la qual interactuen externalitzant tasques i treball. Aquest concepte va néixer l’any 2006 a partir d’un article de la revista Wired. El crowdsourcing és la unió del talent. A partir del crowdsourcing s’han desenvolupat diferents models col·laboratius a internet. Mitjançant aquesta intel·ligència col·lectiva es poden aconseguir de manera més ràpida millors solucions, idees i treballs partint de la col·laboració en xarxa d’un grup de persones.

Ennomotive proposa el concepte de crowdengineering com una intel·ligència col·lectiva en l’àmbit de l’enginyeria. Aquesta comunitat d’enginyers, a través de la seva plataforma, proposa a les empreses aconseguir resultats tangibles d’innovació d’una manera diferent. Les empreses tenen el repte de millorar contínuament mitjançant la innovació. Aquest repte és cada vegada més difícil de superar. La possibilitat de «reptar» enginyers d’arreu del món per assolir aquests objectius de millora és la proposta d’Ennomotive. Els desafiaments que les empreses proposen als membres d’aquesta comunitat sempre van acompanyats de recompenses monetàries, de les quals el portal obté una petita comissió. Les solucions guanyadores reben premis en metàl·lic, des dels 5.000 euros fins als 25.000 euros, i es convida els millors enginyers a participar en projectes d’implementació.

Alguns exemples de desafiaments publicats a Ennomotive són els següents:

• Innovació disruptiva: reducció o eliminació de l’acumulació de sorra i optimització del cost de manteniment del tren d’alta velocitat Medina – La Meca (projecte Haramain).

• Energia i aigua: optimització de la recuperació d’aigua i del consum energètic a les torres de refrigeració d’una planta de fabricació d’acer.

• Automatització i robòtica: millora de la productivitat del procés de càrrega de peces mitjançant robots i automatització per a un fabricant líder en sistemes de visió.

• Internet de les coses: solució de baix cost i consum energètic mínim per monitorar l’estat de càrrega de les bateries de plom en sistemes fotovoltaics.

L’objectiu d’Ennomotive és apropar tant enginyers com empreses d’arreu del món, amb la finalitat de resoldre conjuntament desafiaments en què totes dues parts guanyin. El procés és molt senzill: les empreses publiquen a la plataforma, amb el format de concurs, els seus desafiaments. Enginyers d’arreu del món participen aportant solucions, que evolucionen fins que amb una o diverses propostes es resol el desafiament. Els beneficis per a les empreses d’aquesta comunitat d’enginyers són l’accés a un gran nombre d’enginyers amb talent, una ràpida millora de la competitivitat de l’empresa, l’abordatge de projectes complexos i la generació de noves oportunitats.

La comunitat Ennomotive integra milers d’enginyers de més de cinquanta països. Actualment s’estan desenvolupant múltiples reptes dins d’aquesta activa comunitat. Destaquen, entre d’altres, els relacionats amb la robòtica, la impressió en 3D, l’eficiència energètica, la internet de les coses, la logística, l’aigua, l’energia, la sensorització, el disseny de productes i la informàtica.

Ennomotive s’està convertint en un immens laboratori d’enginyers que busquen superar els reptes de l’enginyeria.

També et pot interessar ...

Gaudeix de tots els avantatges de la Mútua dels Enginyers

Des dels inicis, a la Mútua dels Enginyers hem tingut com a prioritat fer la vida més fàcil als mutualistes,treballant per millorar dia a dia per oferir millors serveis.Ens agrada innovar i adaptar-nos a les demandes dels nostres mutualistes.

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.

Las Mutualidades

Què en saps del mutualisme social?

El mutualisme és un moviment social i econòmic que recull aquelles tendències associatives dels éssers humans per aconseguir satisfer les seves necessitats individuals a través de la cooperació voluntària i l’ajuda mútua, en un sistema basat en la solidaritat. Així, s’aconsegueix un objectiu que afavoreix totes les parts.