Saps com pots prevenir les despeses quirúrgiques?

Tothom, en algun moment de la nostra vida ens podem trobar en la situació d’haver-nos de sotmetre a una cirurgia o a algun tractament especial o exploració. En temes de salut, el temps és un element indispensable i determinant, tot i que, segons dades del Sistema Nacional de Salut, la quantitat de persones en llista d’espera quirúrgica en el primer trimestre de l’any 2021 era de més de 660.000 persones. Les llistes de la sanitat pública, moltes vegades, poden ser llargues i no sempre ens permeten realitzar operacions i cirurgies en el moment idoni.

Prevenir per evitar despeses relacionades amb la salut

Segons dades del Servei Català de la Salut, només el mes de gener de 2022 a Catalunya hi havia 3.064 pacients en llista d’espera per a una intervenció de pròtesi de maluc, dels quals 54,8% eren homes i 45,2% dones. Les dades també assenyalen que des del mes de gener, 239 pacients han estat intervinguts de pròtesi de maluc amb un temps mitjà d’espera de 134 dies.

A causa de les llargues llistes d’espera de la sanitat pública, moltes persones decideixen entrar a quiròfan en l’àmbit privat. L’any 2021, el 30,2% de les intervencions les van realitzar hospitals privats, però això té un cost molt elevat si no es compta amb una assegurança que ho cobreixi o una indemnització adequada. Un test prenatal no invasiu pot costar-nos fins a 1.500 €, una pròtesi total de genoll i maluc uns 9.000 €, una hèrnia ens pot suposar una despesa de 3.000 € i l’eliminació de cataractes pot resultar en uns 1.600 €. Prevenir aquestes grans despeses ens farà guanyar en tranquil·litat i ens assegurarà poder accedir al tractament que necessitem en el moment que ho necessitem.

Beneficis d’una indemnització adequada

És important comptar amb una bona assegurança que ens protegeixi i tingui cobertura en aquests casos, per poder-nos sotmetre a la cirurgia que necessitem i la nostra salut no es vegi malmesa. Disposar d’una assegurança adequada i d’una bona cobertura ens aportarà tranquil·litat i seguretat davant la possibilitat de necessitar una atenció mèdica ràpida.

La Mútua dels Enginyers et fa costat en la teva previsió sanitària

Una manera d’assegurar les despeses relacionades amb la salut és contractant una indemnització en cas de cirurgia. Amb la prestació de la Mútua dels Enginyers de Despeses Quirúrgiques, s’empara indemnització en cas d’intervenció quirúrgica, tractament especial i exploració, tant si l’acte quirúrgic o exploració té lloc a la sanitat pública com a la sanitat privada. Pots consultar tota la informació sobre el seu funcionament i contractació en aquest enllaç.

També et pot interessar ...

Equip e-Ride ETSEIB

Un grup d’estudiants del ETSEIB participen el proper Juliol en l’Smart Moto Challenge, que es celebra al Circuit de Catalunya. La competició reuneix equips de

assegurança de vida

L’assegurança de vida: una gran desconeguda

Encara que costi fer el pas i realitzar les gestions pertinents, tenir-ho tot ben cobert produeix una sensació de tranquil·litat i d’alleujament. I, tot i que puguem semblar fatalistes hem de ser conscients que, en qualsevol moment, la vida pot donar un tomb tot deixant al seu pas una situació compromesa per als nostres familiars.

Declaració electrònica d’accident

TIREA (Tecnologies de la Informació i Xarxes per a les Entitats Asseguradores) facilita l’aplicació sense cost per smartphones, sota plataformes Android i IOS, Declaración iDea,

Energía renovable

Com integrar la compra d’energia en un model sostenible

Durant els últims anys l’energia ha anat prenent un paper cada vegada més important en les empreses, convertint-se en una categoria estratègica per a moltes companyies. D’altra banda, la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient prenen cada vegada més protagonisme en les activitats empresarials.