Plan de inversión

Com fer un ús responsable de les inversions

La Mútua dels Enginyers va aprovar el 2017 una Política d’Inversions Socialment Responsables (ISR), amb la finalitat de vetllar pels drets humans, els drets socio-laborals, el canvi climàtic i mediambiental i el bon govern. D’aquesta manera s’eviten inversions a empreses que treballen amb mines anti-persona, bombes raïm o explotació infantil i s’inverteix en empreses socialment responsables.

L’entitat sempre s’ha preocupat pels interessos i compromisos dels i les mutualistes en vers a temes socials i mediambientals, per aquest motiu, l’any 2018 va crear el Pla de Pensions Enginyers Inversió Sostenible. Aquesta iniciativa, capdavantera a tot l’Estat espanyol, té l’objectiu de oferir l’opció de fer un ús responsable de cadascuna de les inversions aportant valor a les generacions del futur. És un projecte que aporta transparència, ja que sovint ens preguntem: què fan les entitats financeres on hem dipositat els nostres estalvis amb els nostres diners? Quines activitats es financen?  

Amb La Mútua dels Enginyers la resposta és senzilla i clara: els vostres estalvis es destinen a projectes que són coherents amb un sistema de valors ètics i que contribueixen al progrés social i ambiental, complint amb els objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Organització de les Nacions Unides (UNPRI) de lluita contra el canvi climàtic, fi de la pobresa i la fam, aigua neta i la resta de necessitats humanes (salut, educació, igualtat de gènere…), entre d’altres. 

“A La Mútua dels Enginyers estem doblement satisfets en dur a terme aquesta estratègia win-win, ja que amb la gestió de l’Enginyers Inversió Sostenible podem presentar una molt bona rendibilitat pels nostres partícips, obtinguda gràcies a invertir en projectes socialment responsables que han tingut un impacte social i mediambiental quantificable cap a la societat que més ho necessita”, assegura Susanna Carmona, directora general de La Mútua dels Enginyers. 

Inversions Socialment Responsables i rendibles 

Un dels dubtes més freqüents està vinculat al retorn que s’aconsegueix amb les ISR. Apostar per aquest tipus d’inversions no significa en cap cas renunciar a la rendibilitat, com a mostra d’aquest fet, els resultats del pla estan confirmant que la gestió basada en les ISR és la millor garantia d’èxit.  

L’Enginyers Inversió Sostenible està obtenint aquest any 2020, fins al 25 de novembre, una rendibilitat positiva del +2,45 %, l’any 2019 va tancar amb un +8,79 %i l’any de la seva creació, el 2018, va tancar amb una rendibilitat negativa del -1,91 %, però cal destacar aquell any com un dels més negatius dels darrers anys en comportament dels mercats financers, i concretament la categoria de Renda Fixa Mixta de tots els plans de pensions espanyols on es situa el Enginyers Inversió Sostenible, PP va obtenir una rendibilitat mitjana anual del -4,08 %. El 2018 totes les categories de plans de pensions van finalitzar l’any amb rendibilitat negativa

Informe de l’Impacte de les inversions de 2019 

Per aquest motiu, La Mútua dels Enginyers ha decidit fer públic aquest any el primer Informe de l’Impacte de les inversions de l’exercici 2019 del seu pla de pensions Enginyers Inversió Sostenible. Els resultats obtinguts del pla després d’analitzar el 69,55 % de la cartera, són accessibles i demostren la perfecta compatibilitat entre el retorn aconseguit pels clients i el retorn aconseguit en benefici de la societat. Així, mentre el pla de pensions (PP) va tancar l’any 2019 amb una rendibilitat positiva que el situava en els primers llocs de la seva categoria de Renda Fixa Mixta a Inverco, també va aconseguir generar altres impactes positius que es poden traduir en aspectes quantificables com la reducció de 12 tones de CO2, la reducció del consum d’aigua en 174 m3, l’increment del consum d’energia només en 1 Gj = 210 KWh que no equival ni al consum elèctric mitjà d’una llar a Espanya, també es va contribuir amb 29 hores de formació a professionals, es va donar feina a dues persones, o a realitzar donacions per import de 1.168 euros

També et pot interessar ...

Estàs pensant en invertir en criptomonedes o bitcoin? T’expliquem les claus d’aquesta moneda virtual

El món de les inversions, de la mateixa manera que tots els aspectes de la nostra societat, està evolucionant i canviant molt ràpidament. Amb la implementació de les noves tecnologies de la comunicació i la digitalització del sector financer, les finances i les inversions s’han sofisticat, apareixent així noves opcions d’inversió, o nous actius, dels que mai havíem sentit parlar

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de

La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal.li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat.