Buscar

Estalviar en l’estada Erasmus és possible

Amb pràcticament 35 anys d’història, les estades Erasmus són una de les iniciatives més exitoses de la Unió Europea. Més de 10 milions de ciutadans s’han beneficiat d’aquesta, i la seva popularitat no ha parat d’augmentar.

L’estalvi, present inclòs en els estudis a l’estranger

Una de les principals preocupacions de l’estada Erasmus és, probablement, de naturalessa monetària. Quan passem una temporada a l’estranger i, per moltes persones, per primera vegada, sorgeixen dubtes sobre la cobertura de les despeses que podem tenir.

Per això, és important saber que inclòs vivint i estudiant fora podem estalviar diners. I, més encara, saber que podem comptar amb algunes beques i ajuts especials per estudiants d’Erasmus.

Consells per estalviar en l’estada

  • Buscar informació sobre la ciutat de destí

No totes les ciutats tenen el mateix cost i ritme de vida, el que pot afectar als preus dels productes. A més, els transports també poden variar. Per això, saber amb anticipació què ens trobarem allà pot ser de gran ajuda, perquè podrem fer-nos a la idea de quina serà la quantitat de diners que necessitarem per cada situació. En general, hem de tenir present que les grans capitals acostumen a ser més cares.

  • Buscar beques i ajuts econòmics

Existeixen algunes organitzacions i entitats que poden oferir-nos ajuts econòmics per les nostres despeses. Tots els estudiants acceptats en el programa Erasmus+ reben un ajut econòmic mensual que pot variar en funció del país d’intercanvi.

Però no només ens ofereix ajudes Erasmus+, també podem sol·licitar ajus econòmics al país de destí. En molts casos, els països et concedeixen una beca a canvi de treballar una quantitat determinada d’hores al mes.

  • Establir unes despeses fixes

Un cop arribem al destí desitjat, és important dedicar un temps a planificar i organitzar les despeses fixes: aquelles que tindrem en els mesos de la nostra estada i que pràcticament no variaran, com el lloguer del pis o residència, el transport, l’aigua, l’electricitat, etc.

  • Organitzar els viatges

És molt comú que en l’estada Erasmus es realitzin alguns viatges. Per aquest motiu, és important dedicar temps a planificar i organitzar les aventures cert temps abans per poder buscar ofertes atractives i saber quant ens gastarem.

  • Controlar les despeses personals

Viure sol a l’estranger és una aventura molt atractiva, el què ens pot portar, en algunes ocasions, a gastar més del què hauríem. Per això, pot ser de gran ajuda fixar i reservar una quantitat de diners per despeses personals. És important per evitar sortir-se del pressupost que hem fixat.

  • Aprofitar els descomptes

Potser una de les accions que més ens poden ajudar a estalviar en el nostre Eramus. Degut a la popularitat d’aquest programa europeu, molts països ofereixen diferents beneficis per ser estudiant, com preus més baixos en els abonaments de transport, accés més econòmic o gratuït a activitats culturals, entre d’altres.

  • Buscar una feina temporal

Amb una feina temporal a temps parcial podem aconseguir uns estalvis extra mensuals, que poden ser molt útils en la nostra estada. Però és important tenir present que l’experiència principal d’aquest programa d’intercanvi és estudiar en un altre país i conèixer gent, dedicar-li tot el nostre temps lliure a treballar pot limitar l’experiència.

Beques Erasmus

Erasmus+ ajuda a organitzar intercanvis d’estudiants (inclòs de doctorat) entre els països del programa. Aquestes estades, amb una duració entre 3 i 12 mesos, poden anar acompanyades d’algunes ajuts econòmics pels estudiants.

La beca pot variar en funció de les diferències del cost de vida entre el país d’origen i el de destí, la quantitat d’estudiants que la demanin i la disponibilitat d’altres subvencions.

També et pot interessar ...

Declaració de la Renda

La declaració de la renda o de l’IRPF és el moment estel·lar de l’any en el qual tots els ciutadans es preocupen per les seves

Nou Pla d’Estalvi a Termini

Per a molts, la paraula inversió encara s’associa a una activitat arriscada que, amb una elevada probabilitat, pot conduir a la pèrdua parcial dels diners