Buscar

Què podem fer per estalviar per l’estiu?

Les vacances d’estiu estan cada cop més a prop i, després d’un parell d’estius complicats i limitats per la situació de la pandèmia, moltes persones estan desitjant poder gaudir del descans, i inclòs tornar a reprendre plans de viatges pendents, que havien quedat provisionalment en stand-by.

Els espanyols destinen una mitja de 820 euros a les despeses d’estiu. Per exemple, el 91’8% de la població l’any 2017 tenia previst invertit part dels seus estalvis en les vacances. Aquesta despesa varia en funció de les edats, sent les persones d0entre 55 i 65 anys les que més gasten, amb una mitja de 960 euros.

Però no tothom decideix invertir, pel que estalviar de diferents formes té més valor. Fer-ho és primordial per realitzar tots els plans d’aquelles dates, però no sempre és fàcil, per això et proposem alguns consells que et puguin ajudar a l’hora de preparar-te per cada estació de l’any.

  • Calcula el pressupost de les vacances

Tenir en compte possibles despeses, i reservar una quantitat per aquestes, pot ser de gran ajuda. Però, el més important és tractar de cenyir-se tot el possible a aquests comptes preliminars i no deixar-nos portar per imprevistos i capritxos. Per això, planificar amb antelacio els plans d’estiu també pot ser de gran utilitat.

A més, no hem d’oblidar-nos de les despeses que ens trobarem al tornar de les nostres vacances. Aquestes també s’han de tenir en compte en la planificació i organització del nostre pressupost.

  • Escull el destí o pla adequat

En funció del que poguem estalviar, podrem permetre’ns fer una sèrie de coses o no. Després de calcular i tenir previsió de les possibles despeses d’estiu, sabrem també a què podem aspirar.

Si volem anar de viatge, s’ha de tenir en compte que l’allotjament i el transport, per exemple, i si la nostra destinació és més o menys cara. PEr això, per cada pressupost, hi haurà una sèrie de plans que poguem fer.

  • Busca destinacions i estades barates

Avui dia, a l’hora de buscar vols i hotels, comptem amb una gran quantitat de comparadors que ens ajuden a trobar els preus més econòmics. Però no només ens hem de guiar per això. És important tenir present el temps de vol o l’hora de sortida, si anem en avió. Els vols més econòmics poden suposar més hores de viatge, el que resta temps a l’estada.

Una altra alternativa que s’ha posat molt de moda és el turisme local. Movent-nos per Espanya, podem descobrir llocs extraordinaris de forma més econòmica.

  • Vigila amb les compres

A part dels desplaçament i els allotjaments, les diferents compres que es realitzen en les vacances són una de les principals despeses. És per aquest motiu que hem de comprar amb responsabilitat.

En les vacances acostumem a relaxar-nos més si anem de compres, o volem comprar algun record, tant per nosaltres com pels nostres familiars o amics. Si sabem que realitzarem aquestes compres, podem incloure-les en el nostre pressupost amb antelació. Destinant una part a regals, podem aconseguir aproximar-nos més al pressupost i no gastarem per sobre del que s’havia previst.

  • La tornada a casa

Un cop finalitzades les nostres vacances, és el moment de comprovar i assegurar-nos de que ens hem cenyit al nostre pressupost. Cap la possibilitat de que ens trobem amb alguna despesa extra que no esperàvem. ho hem d’anotr per tenir-ho present.

Si el nostre pressupost vacacional ha funcionat bé, podem posar-ho en pràcticaa per totes les vacances que es desitjin.

Si tenim l’oportunitat, reservar part dels nostres ingressos mensuals per les vacances serà de gran ajuda i ens permetrà obrir el nostre ventall d’opcions de plans, viatges, desplaçaments, etc. Però com hem vist, hi han altres accions que ens poden ser de gran ajuda en el moment de preparar-nos pels mesos d’estiu.

També et pot interessar ...

Quant costa heretar a Espanya?

A diferència del que popularment es cregui, quan el mort no deixa testament, l’herència no va a l’Estat. Només si ningú reclama l’herència, passats 30 anys, se la queda l’Estat.

L’economia circular, protagonista d’iGenium 2017

El proper dimarts 24 d’octubre els enginyers tenim cita a iGenium ’17, que aquesta any compleix el seu 6ª edició. El conseller d’Economia i Coneixement, Santi Vila, inaugurarà oficialment aquesta trobada anual de les enginyeries, que tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (de 15:30h a 20:30h) i que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC).