Buscar

Estalviar amb seny per un futur estable

Cada vegada comprar és més fàcil. Ho podem fer mitjançant diners en efectiu, targetes de crèdit i dèbit, fins i tot, amb els nostres telèfons mòbils. A més, podem fer-ho online i offline (a internet i botigues físiques).

Tot plegat, no ajuda a que puguem estalviar i controlar les nostres despeses personals. Per això, cada cop és més important prendre consciència de quines són les nostres necessitats i prioritats i saber on van els nostres diners.

Prendre consciència sobre els diners que gastem

Les petites despeses poden semblar quelcom de poc valor i de poca preocupació, podem pensar que és una cosa que ens podem permetre. Però, al final, la suma de moltes petites despeses del dia a dia, poden acabar representant una gran quantitat.

Us deixem alguns consells que us poden guiar a l’hora de començar a estalviar:

  • Enregistrar les nostres despeses: d’aquesta forma, sabrem en què ens estem gastant els diners i quina quantitat destinem a cada producte o servei. A més, així podrem jerarquitzar les despeses de més prioritàries a menys.
  • Fer un pressupost per estalvis: després d’anotar i jerarquitzar les despeses mensuals, podrem establir un pressupost per a cada una d’elles i que ens permeti continuar vivint amb estabilitat i sense ensurts inesperats.
  • Trobar formes de retallar les despeses: encara que haguem enregistrat, organitzat i destinat els diners a les nostres despeses, encara seria millor si poguéssim prescindir d’algunes.
  • Fixar objectius d’estalvi: tant a curt com a llarg termini. És de gran ajuda marcar un seguit de metes que ens puguin ajudar a motivar-nos per conservar i no malgastar diners. Poden ser vacances, un regal d’aniversari, la jubilació, entre d’altres. Un cop decidides i organitzades, haurem de pensar un pressupost per a cadascuna.
  • Establir prioritats: arribats a aquest punt, les metes seran una de les decisions que més marcaran la nostra distribució d’estalvis. Per això, és important tenir clares les nostres prioritats i no deixar en segon pla algunes metes que tenim a llarg termini (com la jubilació).
  • Escollir l’eina més adequada: és el moment d’estudiar les diferents formes per estalviar i escollir la millor per nosaltres.

Què és un pla d’estalvi?

Es tracta de la planificació estructurada dels nostres hàbits d’estalvi. Suposa, per tant, quelcom més elaborat i planificat que guardar, simplement, part dels nostres diners i anar-ho acumulant.

És un producte financer que ens permet desenvolupar una estratègia d’estalvi i anar configurant un coixí d’estalvis. D’aquesta manera, podrem utilitzar els nostres diners quan més els necessitem.

Gràcies a un pla d’estalvi, podrem conèixer en tot moment les quantitats exactes que hem de reservar de forma periòdica i per quin objectiu ho estem reservant. Per tant, ens aporten nombrosos beneficis, com ara planificar una quantitat mensual per estalviar, la qual cosa ens ajuda a crear hàbits. Però, també n’hi ha d’altres beneficis, com per exemple la fiscalitat, ja que un pla d’estalvi s’instrumentalitza dins d’una assegurança de vida-estalvi.

Una eina que s’adapta a les nostres necessitats

Existeixen diferents models o plans d’estalvi que es poden adequar a nosaltres en funció del que podem necessitar. A La Mútua dels Enginyers pots optar per un dels 5 Plans d’Estalvi que oferim i que ens ajudaran a fer créixer la nostra economia. Alguns dels plans són els següents:

Pels més joves que volen començar a estalviar per la seva futura jubilació, el millor pla és el Pla d’Estalvi Inspirit Mútua Retirement. Aquest fomenta l’estalvi responsable per la jubilació a partir de petites aportacions (mínim 10 euros). A més, aquestes poden ser periòdiques o extraordinàries.

Si el que busques és flexibilitat – poder fer aportacions complementàries a banda de les periòdiques -, el millor pla per tu és el Pla d’Estalvi Multinversió, que s’adapta al teu ritme d’estalvi. Es tracta d’un pla que es conforma com una assegurança, la qual cosa ens permet gaudir dels beneficis fiscals que tenen les assegurances de vida, alhora que podràs triar entre diverses modalitats d’inversió que et permetran cobrir qualsevol perfil de risc diferent.

D’altra banda, si apostes per la seguretat i la rendibilitat, el millor pla per tu és el Tax Free SIALP. Es tracta d’una assegurança d’estalvi individual a llarg termini. El ritme d’estalvi és periòdic i sistemàtic, però també està obert a aportacions extraordinàries. En aquest cas en concret, tot el rendiment acumulat queda exempt de tributació a partir d’antiguitats superiors als 5 anys.

Contacta amb La Mútua dels Enginyers per obtenir assessorament en el pla que millor s’adapti a les teves necessitats. És convenient estalviar amb seny ara per gaudir d’un futur estable.

També et pot interessar ...

Enginyers sense fronteres

Actualment hi ha associacions sense ànim de lucre centrades en la cooperació per al desenvolupament per tal de garantir l’accés universal a serveis bàsics per

blockchain enginyeria

L’impuls del Blockchain a l’enginyeria

El blockchain està emergint com una eina innovadora en l’àmbit de l’enginyeria, entre altres. Tot i que s’associa amb les criptomonedes, aquest té diversos àmbits d’actuació en l’enginyeria. Saps quins són? Vegem-los!

L’assignatura pendent de les STEM: la igualtat de gènere

Segons un informe publicat per la UNESCO només un 28% de tots els investigadors del món són dones i, pel que fa a l’educació superior, les noies representen només el 35% dels estudiants matriculats en els estudis de les àrees relacionades amb STEM.