Buscar

A la tornada a la rutina, la pujada de setembre

Hem escoltat parlar moltes vegades, i amb insistència, de la pujada de gener. Una època complicada a nivell d’estalvis, amb moltes despeses després de les vacances d’hivern: reunions familiars, la lluita contra el fred, viatges…

Però no només existeix aquesta. hi ha un altre moment de l’any en el que també fem front a diferents desafiaments similars, i que poden semblar l’antagonista de l’hivern. Es tracta de la pujada de setembre.

No tan coneguda com la de gener, però no deixa de ser una pujada

Encara que no s’escolti parlar tant de la pujada de setembre, és important tenir-la en compte. En especial, prendre consideració d’aquesta a nivell d’estalvi pot resultar-nos de gran ajuda. Es situa al darrera de les vacances d’estiu, i totes les despeses que aquestes comporten.

En l’època estival, trobem unes despeses habituals: menjars, trajectes a la platja, a la muntanya, compres per festes, entre d’altres. Però també s’acostuma a incloure viatges, activitats per nens, el que resulta més costós.

Tot això afecta en la tornada a la rutina, i amb aquest, hem de sumar les despeses pròpies de l’escola i el dia a dia de la llar.

Uns efectes que es poden reduir

Com la tornada a l’escola, i la rutina, també podem aprofitar per replantejar on van els diners i definir nous propòsits per millorar la nostra salut financera.

És indispensable organitzar les despeses i preveure les necessitats que tenim que cobrir. Per això, podem seguir alguns consells:

  • Elaborar un pla de despeses

Això seria com organitzar una llista de la compra amb tot allò que necessitem realment. A més, no sortir-se d’aquesta mesura en la mesura del possible ens evitarà caure en despeses puntuals i superflus. La adquisició de productes que no necessitem pot disparar les nostres despeses de forma cridanera.

  • Buscar ofertes i promocions

Comparar preus pot suposar una avantatge en el moment de fer les nostres compres. Per això, és important prendre’ns el nostre temps per fer-ho bé. Molts comerços ofereixen, al llarg de l’any, ofertes i promocions en els seus productes.

  • Estalviar energia

En aquest mes de l’any, tenim més hores de sol. Per això, estalviar en llum és una bona idea, així com aprofitar les avantatges de la ventilació al màxim per evitar despeses de calefacció.

  • Pagar a terminis

A més d’evitar comprar productes superflus, adquirir aquells que són necessaris mitjançant quotes periòdiques cada vegada és més comú. Això pot ser útil per evitar gastar grans quantitats de diners en poc temps. Aixo pot ser molt útil per evitra grans quantitats de diners en poc temps. No obstants, s’ha de tenir present en el moment que haurem de fer els pagaments i estar preparats per aquesta despesa.

També et pot interessar ...

Plan de inversión

Com fer un ús responsable de les inversions

La Mútua dels Enginyers va aprovar el 2017 una Política d’Inversions Socialment Responsables (ISR), amb la finalitat de vetllar pels drets humans, els drets socio-laborals, el canvi climàtic i mediambiental i el bon govern. D’aquesta manera s’eviten inversions a empreses que treballen amb mines anti-persona, bombes raïm o explotació infantil i s’inverteix en empreses socialment responsables.

intel·ligència artificial

Els 5 millors llibres d’Intel·ligència Artificial

El futur ha arribat i està ple de tecnologia. Cada dia ens trobem amb una sèrie d’eines creades per Intel·ligència Artificial (IA), com els assistents virtuals (l’Alexa, l’OK Google o la Siri), els chatbots o el reconeixement facial, entre altres. Et recomanem una llista de llibres que et resoldran tots els teus dubtes.