Buscar

Precaucions i mesures de seguretat del teu habitatge en les vacances

Una de les preocupacions recurrents que ens solen assaltar quan ens anem de viatge és si la nostra casa quedarà en lloc segur i protegit dels amics de l’aliè. Perquè no ens preocupem per si ens entren a robar a casa, hem de tenir en compte una sèrie de consells pràctics que ens facilitarà poder agafar el son durant el nostre període de vacances i els dificultaran les seves intencions als lladres.

1- Una de les accions més senzilles i fàcils d’efectuar és demanar-li a algú de confiança que visiti la nostra casa de forma periòdica. Encara que només sigui per regar les plantes, retirar el correu o obrir les persianes, aquests senzills gestos indicaran que hi ha moviment a la nostra llar i farà desistir a la majoria dels lladres. A més, que algú de confiança tingui una còpia de les nostres claus servirà perquè ens pugui informar de primera mà si ha notat alguna cosa sospitosa o si està tot correcte.

2- No és recomanable que comentem en públic quan i on ens anem de vacances. Només els nostres familiars i amics més íntims hauran d’estar al tant de la nostra absència. De la mateixa manera, evitarem publicar, en la mesura del possible, dades rellevants sobre les nostres vacances a les xarxes socials. Els amics de l’aliè també fan servir Facebook, Twitter i WhatsApp.

3- Si guardem joies, rellotges o objectes de valor important a casa nostra, és aconsellable que quedin en un lloc segur en una caixa forta. De no disposar d’una, una altra alternativa seria dipositar-los en les caixes de seguretat que disposen les entitats bancàries.

4- Si vivim en un pis o bloc d’habitatges hem d’analitzar amb deteniment les seves característiques per reforçar les mesures de seguretat i evitar un disgust inesperat. Si vivim en una comunitat petita és molt més fàcil que els veïns es coneguin, es relacionin entre ells i estiguin al corrent de moviments estranys. Si, en canvi, habitem un habitatge unifamiliar apartat dels nuclis de població, podrem contractar un servei de seguretat o instal·lar una alarma que comuniqui directament amb la policia.

5- La tecnologia pot ser la nostra gran aliada per evitar que ens robin a la nostra llar. Si a les alarmes anteriorment esmentades li sumem la possibilitat d’instal·lar càmeres web per a connectar amb la nostra casa des del nostre mòbil o articles de domòtica que encenguin llums automàticament o tanquin i pugin persianes, podrem dotar la nostra vivenda d’un sistema de seguretat fiable amb el qual puguem gaudir més tranquils de les nostres vacances.

6- Un truc eficaç i senzill és deixar les cortines tancades i variar l’altura de les persianes, bé mitjançant un temporitzador, bé per la visita d’un veí o algú de confiança. Variant l’altura de les persianes aconseguirem fer veure que hi ha moviment a casa nostra i amb les cortines tancades els lladres ho tindran més difícil per saber si hi ha gent o no. Altres persones opten per deixar roba estesa per fer veure que són a casa o que no s’absentaran per massa temps.

7- Si totes aquestes mesures et semblen insuficients també pots contractar una assegurança de llar que cobreixi robatoris, incendis, inundacions i qualsevol tipus d’incident que pugui ocórrer en la teva absència. Els més previnguts opten per aquesta opció, ja que aquestes cobertures estan pensades per sufragar tot tipus de danys materials i de despeses ocasionades, bé per robatori o per catàstrofe. Això sí, hem de ser metòdics i organitzats i guardar totes les factures dels nostres objectes de valor i apuntar el seu número de sèrie per facilitar la tasca de la policia en cas que ens hagin robat. D’aquesta manera, podrem acreditar davant la nostra assegurança les pèrdues i danys ocasionats pel robatori. Des de la Corredoria de la Mútua dels Enginyers podem assessorar-te en aquestes pòlisses de la llar. Per a més informació: https://www.serpreco.com/es/particulars/seguros_de_danos_materiales/seguro_del_hogar

També et pot interessar ...

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil. Tal com es notifica a la

Com gestionar millor els meus diners

En qüestions pecuniàries, el seny sempre serà el nostre millor aliat. El consell més senzill d’aplicar per a qualsevol persona que vulgui invertir és no

#Joemquedoacasa: Mesures i consells sobre el coronavirus

El ja lamentable famós COVID-19 ens ha obligat a prendre mesures dràstiques de seguretat i d’higiene per a poder frenar la seva expansió. Tot i això els experts asseguren que encara ens queden dies per acabar amb aquesta pandèmia.