És necessari impulsar la presencia de les dones als sectors STEM

“L’enginyeria ens corre per les venes. Està en l’ADN de la nostra Mútua. I per això estem molt conscienciats de la importància d’impulsar les carreres STEM. El món serà cada vegada més tecnològic i necessitem més professionals STEM” afirma Susana Carmona, directora de La Mútua dels Enginyers.

El passat 28 d’abril la Mútua dels Enginyers va celebrar de la mà de l’STEM WOMEN CONGRESS l’STEM Women Day, unes jornades amb l’objectiu de potenciar el talent de les dones en els àmbits STEM.

L’esdeveniment va realitzar-se de manera virtual, donades les circumstàncies actuals. Durant l’esdeveniment es va parlar de les diferents etapes educatives i professionals per les quals passen les nenes i les dones.

La primera part de la jornada va estar liderada per Susana Cabos, Customer Satisfaction & Quality Director de Schneider Electric, durant la qual es va presentar un dels equips de la iniciativa Technovation Girls Talent, que fomenta l’interès de les noies pel món STEM a través de la programació d’una aplicació mòbil. El Technovation Girls Talent té, a la vegada, un rerefons social, ja que tracta de desenvolupar una aplicació que solucioni un problema actual de la societat. Les Tecno MAP, que és el nom d’aquest equip que ens va visitar, van ser Marina Delgado, Aina Bustos i Paula Gil, que estaven acompanyades dels seus mentors: Quim Bernardo i Cecilia Cuadra.

Dones STEM emprenedores

Durant l’esdeveniment també es va parlar de la visibilitat de rols femenins. Per això, Mar Porras, Sales Enablement Manager de Ricoh, ens va presentar a dues dones STEM, Fiona Vives, mentora del programa M2m i dona STEM, dissenyadora industrial i de desenvolupament de producte, i actualment Product Manager a Àmsterdam; i Andrea Aguilella, membre de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur (EIC), enginyeria industrial que, actualment, es troba treballant com a enginyera mecànica de petits satèl·lits a Glasgow.

A continuació, l’esdeveniment va prosseguir amb una xerrada sobre emprenedoria i dones STEM, en la qual Clara Lapidera, CEO d’Aula Magna Business School, Susana Carmona, Directora General de La Mútua dels Enginyersb, i Elsa Giménez, CEO de KITCO For Personal Development van parlar sobre la situació actual de les dones STEM emprenedores i de la poca presència femenina en empreses emergents (start-ups) STEM liderades per dones. 

Núria Salán, presidenta de la Catalan Society of Technology y coordinadora del Gender Program de la UPC va finalitzar la jornada amb una conferència sobre l’”enginy (in) visibe, en la qual va reivindicar el rol de la dona en el desenvolupament científic i tecnològic de la societat en el transcurs de la història.

Si et vas perdre l’STEM Women Day, pots reviure la jornada a través d’aquest enllaç.

També et pot interessar ...

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: