Invents del 2021 que ens han canviat la vida 

La societat i el nostre entorn es troben en evolució constant. Ens adaptem incessantment i ens actualitzem per cobrir nous desitjos i necessitats, i en aquest procés la tecnologia juga un paper molt important, ja que fa possibles nous invents que ens ajuden en el nostre dia a dia.

No hi ha dubte que l’invent més conegut de l’any 2021 és el test d’antígens. Les necessitats del moment van propiciar la creació d’aquestes proves ràpides que detecten el virus de la Covid-19, per les quals no es necessari una recepta mèdica i que permeten obtenir resultats en un període de 15 minuts. Aquest però no ha estat l’únic invent que hem introduït en el nostre dia a dia. Durant l’any 2021, es van desenvolupar un seguit d’invents en el camp de l’enginyeria que s’han proposat fer-nos la vida més fàcil i ens ajuden a ser més efectius i eficients. Segons la revista Time, aquests són alguns dels invents destacats: 

Invents destacats del 2021

OrCam Read 

Aquest invent és capaç de llegir qualsevol text en veu alta mitjançant un làser que apunta a l’escrit. Només cal prémer un botó per tal que el dispositiu vocalitzi el que està veient. L’OrCam Read és un dispositiu molt útil per a persones amb dislèxia i dificultats a l’hora de llegir. 

Tonal 

Durant la pandèmia, quan el món es va quedar confinat a casa seva, moltes persones van decidir practicar esport a les llars. L’empresa Tonal va dissenyar un gimnàs intel·ligent, que ocupa molt poc espai i que es col·loca a la paret, per tal de traslladar la pràctica de l’esport dins de casa.  

Explorer Mini, de Permobil 

Es tracta d’una cadira de rodes motoritzada per nadons de 12 a 36 mesos d’edat amb problemes de mobilitat. Aquest invent, de l’empresa Permobil, els facilita el suport necessari per promoure postures verticals estables i segures, alhora que els facilita oportunitats per millorar la força, la resistència i el control postural. 

Cadira de rodes Revolve Air 

Aquest projecte va ser dissenyat per facilitar el transport i l’emmagatzematge de la cadira de rodes, que sol ser complicat per les seves dimensions. A més, les cadires de rodes acostumen a fer-se malbé en els viatges en avió. L’invent de Revolve Air té com a objectiu facilitar la mobilitat, ja que no caldria documentar-la com a equipatge perquè ocupa fins a un 60% menys d’espai un cop plegada. Estarà a la venda aquest mateix any. 

TrueSync, de Flawless AI 

Un programa que, mitjançant la Intel·ligència Artificial, sincronitza els llavis en diversos idiomes sense variar les emocions o expressions del material original. D’aquesta manera, Flawless AI tracta d’acabar amb els problemes amb el doblatge i el subtitulat en peces audiovisuals, ja que en algunes ocasions es fa malbé el contingut per tal que “encaixi” en el llenguatge de cada país. 

Stentrode System, de Synchron 

Es tracta, tal com afirmen des de Synchron, d’un “dispositiu mèdic implantable que restaura o augmenta la funció cerebral”. Això permetria restablir la independència funcional de pacients amb paràlisi, per exemple. El que fa és traduir les senyals cerebrals des de l’interior d’un vas sanguini, sense el requeriment d’una cirurgia a cervell obert. 

MeliBio Honey 

Gràcies a aquesta creació, s’evita el maltractament de les abelles, que són explotades per produir i vendre aquest aliment. MeliBio, ha creat mel a base de plantes, millorant fins i tot la “composició molecular de la mel d’abella”. 

Tots aquests invents responen a unes necessitats o problemàtiques actuals i que abans no s’havien tractat. Els invents s’adapten a les preocupacions canviants de la societat, i els avenços van de la mà de l’evolució de la mentalitat del conjunt de persones. 

La Mútua d’Enginyers al costat de l’enginyeria 

L’enginyeria juga un paper indispensable a l’hora d’aconseguir un canvi cap a un món millor. Sense ella, no hi hauria dispositius per persones que no poden llegir, ni cadires de rodes per nadons o que et permetin viatjar sense problemes. L’enginyeria, la tecnologia i l’evolució social van de la mà. 

També et pot interessar ...

Saps quin és el pla de pensions més rendible de l’any 2020?

En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 com ha sigut aquest últim, la borsa ha vist afectada la seva activitat. Els mercats borsaris han reflectit la incertesa que predomina a les nostres vides a causa del coronavirus. El cas de l’Enginyers Borsa PP, que forma part del sistema associat dels plans de pensions, ha estat excepcional, ja que només 47 plans de pensions dels 178 que integren la seva categoria han arribat a finals d’any amb rendiment positiu. La seva rendibilitat ascendeix fins al 19,00%, encapçalant la llista del top ten dels deu plans de borsa que superen el 10% de rendibilitat.

La importància de comptar amb un bon pla de pensions

Un pla de pensions es tracta d’un producte privat d’estalvi que té com a objectiu l’estalvi finalista per a complementar les prestacions públiques. Entre aquestes  contingències que donen dret a recuperar el pla de pensions es troba la jubilació, invalidesa, defunció o dependència. És important assenyalar que, els diners estalviats, no podrà ser retirat tret que es produeixin algunes de les situacions esmentades anteriorment.