Buscar
ahorrar para la jubilación

Més de la meitat dels espanyols no estalvien per a la seva jubilació

Segons un estudi realitzat per UNESPA, la propensió a estalviar entre els espanyols i espanyoles ha disminuït. Actualment, només un 47% dels ciutadans té contractada alguna assegurança o pla de pensions per preparar-se per a la seva jubilació. El 2010, aquesta xifra pujava al 53%. En total, al voltant de 2 milions de persones han deixat d’estalviar per al seu futur.

Els espanyols i espanyoles estalvien menys que la resta d’europeus

Les dades presentades per l’informe “Els dèficits d’assegurament a Espanya”, elaborat per Estamos Seguros, la iniciativa de divulgació d’UNESPA, mostren que hi ha una diferència d’estalvi de 17.385 milions d’euros a l’any entre Espanya i la mitjana de la zona euro. Mentre el 2010 hi havia 20,3 milions d’espanyols estalviadors/es, el 2021 hi ha 18,5 milions.

Les diferències més marcades són, segons les dades d’UNESPA i Eurostat, Suècia (662.270 milions d’estalvi addicional), Països Baixos (41.646 milions d’estalvi addicional) i Noruega (35.867 milions d’estalvi addicional). Espanya només presenta superàvit en matèria de previsió social quan es compara amb països com Eslovènia, Hongria, Grècia, Polònia, Xipre i Portugal.

Font: UNESPA amb dades d’Eurostat.

Què influeix en la decisió de tenir un pla de pensions per a la jubilació?

En la decisió dels espanyols i espanyoles de no comptar amb plans de pensions influeixen diversos factors, alguns de caràcter cultural, com la falta d’educació financera o el conservadorisme inversor. Altres factors poden ser la influència de la inflació en la capacitat d’estalvi dels residents espanyols/es o la confiança en el sistema públic, que cada vegada més s’enfronta al repte de garantir la seva sostenibilitat amb el pas del temps.

Diferències marcades també amb les assegurances personals

El nivell d’assegurament de vida risc també ha caigut a Espanya. El 2010, el 62% dels ciutadans espanyols/es tenien una assegurança de vida. Aquesta xifra va caure un 10% el 2021, passant a un 52%. És a dir, al voltant de 3 milions de persones s’han desprotegit. Tanmateix, quant a l’assegurança de salut, la població amb aquesta assegurança ha augmentat en un 6%, mentre que l’assegurança de decessos s’ha mantingut estable al llarg de la dècada 2010-2020, amb una cobertura d’un 46% de la població espanyola.

També et pot interessar ...

Invents del 2021 que ens han canviat la vida 

La societat i el nostre entorn es troben en evolució constant. Ens adaptem incessantment i ens actualitzem per cobrir nous desitjos i necessitats, i en aquest procés la tecnologia juga un paper molt important, ja que fa possibles nous invents que ens ajuden en el nostre dia a dia. 

ingeniería medio ambiente

L’enginyeria pot ajudar en la protecció del medi ambient?

El desenvolupament tecnològic interactua cada vegada més amb la sostenibilitat i el medi ambient, creant solucions innovadores que busquen conservar els ecosistemes alhora que resolen problemes mitjançant diverses disciplines, entre elles, l’enginyeria

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil. Tal com es notifica a la

Finances per a enginyers

L’estudi de les finances té actualment un enorme camp d’aplicació per a professionals no financers i en especial per a professionals de l’enginyeria que vulguin