Buscar
plans de pensions vs. plans de previsió assegurats PPA

Plans de Pensions vs. Plans de Previsió Assegurats (PPA)

Quan es tracta de planejar el nostre futur financer, hem d’entendre quines opcions tenim disponibles per prendre la millor decisió. Aquesta recau en els tradicionals i més coneguts Plans de Pensions i, els menys populars, Plans de Previsió Assegurats (PPA). Profunditzem en les seves principals diferències per poder trobar l’opció que millor s’adapti a tu!

Plans de Pensions i Plans de Previsió Assegurats (PPA)

Els Plans de Pensions són vehicles d’inversió gestionats per les entitats financeres, entitats gestores de fons de pensions o també entitats asseguradores, i aquests tenen l’objectiu d’acumular la major rendibilitat possible per a obtenir ingressos estables durant la teva jubilació, que et permetin complementar la pensió pública que rebrem de l’Estat. Aquests plans et permeten fer aportacions periòdiques i flexibles, de tal manera que pots adaptar-les segons les teves necessitats.

Els Plans de Previsió Assegurats estan promoguts per entitats asseguradores, i per normativa, tenen una visió més conservadora i garantida dels nostres estalvis destinats per a la  jubilació. Aquests plans acostumen a tenir una rendibilitat predeterminada, i que es coneix per avançat, per tant, en el cas de mantenir-te en aquesta opció d’inversió, s’elimina gran part de la incertesa que ve associada a les fluctuacions del mercat. Per tant, en el moment de la jubilació percebràs l’import que vas invertir des d’un inici més la rendibilitat garantida que hagis anat acumulant fins aquell moment.

Tingues present que també hi ha PPAs del mercat que, en el seu funcionament, no sempre estan garantits, i només estan garantits a una data concreta del futur, que podria ser la teva jubilació, i si sol·licites sortir-ne abans d’aquesta data també pots assumir el risc de la valoració a preu de mercat dels actius que hi hagin vinculats al darrera del PPA. Per altra banda, hi ha PPAs en el mercat que sí que garanteixen sempre el capital i una rendibilitat mínima, tant en el moment de la jubilació com en qualsevol altre moment previ a aquest esdeveniment.

Principals diferències

  • Flexibilitat o rendibilitat garantida: els Plans de Pensions ofereixen una gamma més àmplia d’opcions d’inversió, amb rendiments variables segons els mercats financers i els diferents tipus d’actius en els que s’inverteix, és a dir, ofereixen una major flexibilitat, un major potencial de rendibilitat, però també pot venir associat amb un nivell de risc més elevat. Per tant, aquesta diversitat permet personalitzar la teva cartera d’acord amb els teus objectius i al teu perfil inversor, és a dir, la teva tolerància al risc. En canvi, els PPA tenen sempre una rendibilitat garantida si ho mantens fins a la data de la teva jubilació i no permeten la mateixa flexibilitat ni tantes  opcions d’inversió diferents com els Plans de Pensions. Això pot portar més seguretat i certesa, però es perd la possibilitat d’optar a potencials de rendibilitat més elevats en la teva inversió.

Consulta amb un equip d’experts

L’elecció entre les dues opcions dependrà de la tolerància que tinguis al risc, la teva planificació financera i les teves preferències. A La Mútua dels Enginyers t’ajudem a prendre la millor decisió. Consulta els nostres experts sobre els Plans de Pensions i els Plans de Previsió Assegurat que tenim disponibles i troba el que millor s’adapti a tu.

Consulta’ns sense cap mena de compromís. Envia’ns un WhatsApp a 602 25 00 68, truca’ns al 93 295 43 00 o envia’ns un mail a correu@mutua-enginyers.com.

També et pot interessar ...

Diferències entre precisió i exactitud

Signifiquen el mateix els conceptes d’exactitud i precisió? Segons les definicions de la RAE: Precisió: Del llat. praecisio, -ōnis ‘corte’, ‘concisió’. 1. f. Qualitat de

Plan de ahorro

Plans d’estalvi SIALP. Tot el que has de saber

Els plans d’estalvi a llarg termini són un nou producte o instrument d’estalvi, que es realitza entre el contribuent i l’entitat financera o asseguradora i està dirigit principalment a petits inversors.