Alguns consells per superar amb èxit la tornada a la feina

A mesura que s’acosta el final de les vacances d’estiu, comencem a patir els símptomes de la temuda “síndrome post vacances”. De fet, hi ha estudis que afirmen que el 30% de la població que treballa pateix d’aquesta síndrome dies abans i després de la tornada a la feina.

Es tracta d’una sensació estranya de tristesa i de mandra que s’apodera de nosaltres i que ens fa malgastar el poc temps que ens queda lamentant-nos i sense poder gaudir dels darrers dies de vacances com ens mereixem.

Però, és possible que la tornada a la feina la superem amb èxit? Volem pensar que sí i, per això, et proposem anotar alguns consells perquè aquest impàs no sigui tan tràgic.

 

Torna a la rutina gradualment

Anar-se’n a l’altra punta del món, tornar a casa l’últim dia i haver-se d’incorporar l’endemà, pot ser molt dur. Intenta realitzar la tornada a la rutina de forma gradual. Si encara et queden uns dies abans no comencis a treballar, torna a casa almenys amb dos dies d’antelació i recupera els teus horaris habituals. Ho sabem, això suposa aixecar-se més aviat i anar-se’n més d’hora al llit però, així, la tornada no et deixarà en estat de xoc.

 

 Organitza la tornada

Abans d’aterrar a la oficina, revisa el mail i estructura la teva ment per poder arribar i poder-te posar al dia ràpidament. Tingues present el calendari de setembre i organitza el temps que destinaràs a les diferents tasques pendents. A més, revisa si vas deixar algun missatge a la teva signatura del correu perquè el teu sector estigués al corrent dels teus dies de vacances i de la teva tornada a la càrrega.

Quan aterris, agafa aire i pren-te tot el temps que necessitis per revisar fil per randa tots els correus electrònics de la safata d’entrada.

 

Administra bé el temps lliure

Quan arribi el cap de setmana i ja estiguis immers de ple en la teva rutina laboral, no et quedis tancat a casa. Aprofita per planejar noves escapades, aprofitar les activitats que se celebrin a la teva ciutat i passa temps amb la teva família, tots ho agraireu. Seguint aquests consells, la rutina no se’t farà tan dura i t’ajudarà a desconnectar del treball. A més, fins ben entrat el novembre encara podem gaudir dels rajos del sol i del bon temps.

 

Adquireix hàbits saludables

Aprofita la tornada a la feina per treballar i recuperar la figura pre vacances. Realitzar esport i mantenir una dieta saludable són hàbits que ajuden a l’equilibri tant físic com a emocional.

 

Pensa en el futur

De vegades estem obsessionats en el passat i no veiem el present, ni tan sols el futur. Intenta evitar sentiments nostàlgics i mira el teu calendari laboral. Els mesos previs a la propera primavera estan plens de ponts i de dies festius locals i nacionals!

Esperem que aquests consells t’ajudin a superar, amb èxit, la teva dolència i síndrome post vacances. I recorda: sacrifica’t una mica i absorbeix alguns rajos de sol abans de tornar perquè, almenys, el company del costat no donarà la llauna amb el teu blanc nuclear.

També et pot interessar ...

Més ens val ser RESPONSABLES II

L’assegurança de responsabilitat civil Sabies que un nen està assegurat tot el dia? Totes aquestes assegurances són de responsabilitat civil, però són obligatòries? Les assegurances