Alguns consells per superar amb èxit la tornada a la feina

A mesura que s’acosta el final de les vacances d’estiu, comencem a patir els símptomes de la temuda “síndrome post vacances”. De fet, hi ha estudis que afirmen que el 30% de la població que treballa pateix d’aquesta síndrome dies abans i després de la tornada a la feina.

Es tracta d’una sensació estranya de tristesa i de mandra que s’apodera de nosaltres i que ens fa malgastar el poc temps que ens queda lamentant-nos i sense poder gaudir dels darrers dies de vacances com ens mereixem.

Però, és possible que la tornada a la feina la superem amb èxit? Volem pensar que sí i, per això, et proposem anotar alguns consells perquè aquest impàs no sigui tan tràgic.

 

Torna a la rutina gradualment

Anar-se’n a l’altra punta del món, tornar a casa l’últim dia i haver-se d’incorporar l’endemà, pot ser molt dur. Intenta realitzar la tornada a la rutina de forma gradual. Si encara et queden uns dies abans no comencis a treballar, torna a casa almenys amb dos dies d’antelació i recupera els teus horaris habituals. Ho sabem, això suposa aixecar-se més aviat i anar-se’n més d’hora al llit però, així, la tornada no et deixarà en estat de xoc.

 

 Organitza la tornada

Abans d’aterrar a la oficina, revisa el mail i estructura la teva ment per poder arribar i poder-te posar al dia ràpidament. Tingues present el calendari de setembre i organitza el temps que destinaràs a les diferents tasques pendents. A més, revisa si vas deixar algun missatge a la teva signatura del correu perquè el teu sector estigués al corrent dels teus dies de vacances i de la teva tornada a la càrrega.

Quan aterris, agafa aire i pren-te tot el temps que necessitis per revisar fil per randa tots els correus electrònics de la safata d’entrada.

 

Administra bé el temps lliure

Quan arribi el cap de setmana i ja estiguis immers de ple en la teva rutina laboral, no et quedis tancat a casa. Aprofita per planejar noves escapades, aprofitar les activitats que se celebrin a la teva ciutat i passa temps amb la teva família, tots ho agraireu. Seguint aquests consells, la rutina no se’t farà tan dura i t’ajudarà a desconnectar del treball. A més, fins ben entrat el novembre encara podem gaudir dels rajos del sol i del bon temps.

 

Adquireix hàbits saludables

Aprofita la tornada a la feina per treballar i recuperar la figura pre vacances. Realitzar esport i mantenir una dieta saludable són hàbits que ajuden a l’equilibri tant físic com a emocional.

 

Pensa en el futur

De vegades estem obsessionats en el passat i no veiem el present, ni tan sols el futur. Intenta evitar sentiments nostàlgics i mira el teu calendari laboral. Els mesos previs a la propera primavera estan plens de ponts i de dies festius locals i nacionals!

Esperem que aquests consells t’ajudin a superar, amb èxit, la teva dolència i síndrome post vacances. I recorda: sacrifica’t una mica i absorbeix alguns rajos de sol abans de tornar perquè, almenys, el company del costat no donarà la llauna amb el teu blanc nuclear.

També et pot interessar ...