Buscar

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil.

Tal com es notifica a la pàgina web del Consorci: A partir d’1 de juliol de 2016 les pòlisses d’assegurança de responsabilitat civil d’automòbils inclouran la cobertura pel Consorci de Compensació d’Assegurances dels danys materials al vehicle produïts per riscos extraordinaris esdevinguts a Espanya.

La modificació ve motivada a partir de la disposició final vuitena de la Llei 20/2015, del 14 de juliol, d’ordenació, supervisió i solvència de les entitats asseguradores i reasseguradores on es va modificar l’article 7 del text refós de l’Estatut legal del Consorci de compensació d’Assegurances (CCS).

S’aplicarà en les noves pòlisses que es contractin i en les ja vigents, des de la seva pròxima renovació.
Aquesta incorporació es produirà en totes les pòlisses, independentment si aquestes tenen contractades garanties «de danys» (trencament de Llunes, Incendi, Robatori i Danys) o només la Responsabilitat Civil.

Els riscos extraordinaris que són indemnitzats pel CCS són:

a) Els següents fenòmens de la naturalesa: terratrèmols i sismes submarins; inundacions extraordinàries, incloses les produïdes per embats de mar; erupcions volcàniques; tempesta ciclònica atípica (incloent els vents extraordinaris de ratxes superiors a 120 km / h i els tornados); i caigudes de cossos siderals i aeròlits.

b) Els ocasionats violentament com a conseqüència de terrorisme, rebel•lió, sedició, motí i tumult popular.

c) Fets o actuacions de les Forces Armades o de les Forces i Cossos de Seguretat en temps de pau.

Per altra banda, el recàrrec aplicable en la prima a favor de CCS es redueix, en funció del tipus de vehicle, com es mostra a continuació:

• Turismes i vehicles comercials fins 3.500kg 2,10 € (abans 3,50 €)
• Camions 9,00 € (abans 17,60 €)
• Vehicles industrials 10,50 € (abans 14,60 €)
• Tractors i maquinària agrícola i forestal 5,50 € (abans 10 €)
• Autocars, òmnibus i troleibusos: 26,60 € (sense canvis)
• Remolcs i semiremolcs 5,20 € (abans 8,50 €)
• Ciclomotors, tricicles, motocarros i bicicletes de motor 0,30 € (abans 0,60 €)
• Motocicletes: 1,20 € (abans 2,30 €).

També et pot interessar ...

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de

Arriba iGenium’18, la cita anual de l’enginyeria

El proper dimarts 23 d’octubre tindrà lloc la 7a edició d’ iGenium, la cita anual de l’enginyeria que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya i que enguany tindrà lloc a la seu del Col·legi de Camins a Barcelona.

Cada vegada més empreses opten per implementar plans de previsió social a favor dels seus equips

La pandèmia causada per la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de ser responsables socialment, així com cuidar el nostre entorn més proper per a protegir-lo. Les empreses també s’han adonat d’aquesta necessitat i volen cuidar als seus equips de persones ara més que mai, de manera que són cada vegada més les companyies que han decidit començar a implementar programes de previsió social empresarial.

assegurança de vida

L’assegurança de vida: una gran desconeguda

Encara que costi fer el pas i realitzar les gestions pertinents, tenir-ho tot ben cobert produeix una sensació de tranquil·litat i d’alleujament. I, tot i que puguem semblar fatalistes hem de ser conscients que, en qualsevol moment, la vida pot donar un tomb tot deixant al seu pas una situació compromesa per als nostres familiars.