Les Smart Cities

Què són les Smart Cities? Les Smart Cities, també anomenades ciutats intel•ligents, es poden definir com aquelles ciutats en que s’apliquen les noves tecnologies de la informació i les comunicacions amb la finalitat de proveir d’una infraestructura eficient. Són ciutats totalment digitalitzades i amb un alt nivell de serveis tecnològics per als seus ciutadans.

Una Smart City és una ciutat que millora la qualitat de vida dels seus ciutadans i la seva sostenibilitat ambiental.

Quines condicions ha de reunir una ciutat perquè sigui Smart City?
Algunes de les principals condicions que ha de reunir una Smart City és:
• Innovació i desenvolupament econòmic sostenible
• Una gestió eficient dels recursos naturals disponibles
• Qualitat de vida dels ciutadans i compromís amb l’entorn
• Compta amb un bon nivell de participació dels seus habitants

Les Smart Cities neixen com a resultat d’una necessitat imperiosa que es ve produint en l’actualitat per poder orientar la nostra vida a les ciutats cap a la sostenibilitat. Així, mitjançant les infraestructures, innovació i tecnologies ajuda a disminuir el consum energètic i les emissions de CO2.

És una forma d’aprofitar les noves tecnologies de la informació per poder millorar alhora que es manté un compromís amb l’entorn mediambiental de la ciutat.

La principal característica d’una Smart City o ciutat intel•ligent és que ha de girar al voltant d’una economia i desenvolupament intel•ligent.

Aquest principi ha d’estar connectat amb teories d’urbanisme i desenvolupament de les ciutats per així poder aconseguir una alta qualitat de vida amb un bon ús dels recursos naturals i per descomptat amb un govern i ciutadans participatius.

Aquesta filosofia de ciutat s’està duent a terme cada vegada més per a projectes que comporten la transformació de moltes ciutats en Smart Cities.

Però cal tenir en compte que aquest concepte de Smart City no només s’està aplicant en nous projectes amb creixement urbà, sinó que també s’està produint en l’adequació de les actuals ciutats intel•ligents.

En l’actualitat, els projectes d’adequació a les noves tecnologies, a part de portar-se a terme a les grans ciutats, també s’estan emprant en petits municipis.

Podem dir, que dins del rànquing de les millors Smart Cities del món estan: Tòquio, Londres, Nova York, Zuric i París.

I en el nostre entorn tampoc ens vam quedar enrere, ja que les Smart Cities o ciutats intel•ligents ja són una realitat.
Hi ha un Pla Nacional de Ciutats Intel•ligents per part del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme amb la finalitat d’impulsar la indústria de la tecnologia de les Ciutats Intel•ligents o Smart Cities.

Segons l’OCDE, si no es prenen les mesures adequades, el creixement econòmic i demogràfic a les ciutats tindrà un impacte mediambiental i social per al 2050 sense precedents. Per això, l’estratègia de digitalització o Smart Cities orientades a la millora del medi ambient i qualitat de vida dels ciutadans s’ha convertit en una de les principals solucions per afrontar amb èxit els reptes de les ciutats per als propers anys.

També et pot interessar ...

ingeniería genética

Coneixes l’enginyeria genètica?

L’enginyeria genètica busca alterar la composició d’ADN d’un organisme. Mitjançant aquesta, es pot treure o afegir un o més gens a un organisme, així com augmentar el nombre de molècules d’ADN, crear organismes genèticament modificats, entre altres. Preparat/da per aprendre’n?

La robotització de la construcció

La construcció s’està recuperant lentament després de la crisi immobiliària. No obstant això, la crisi no només ha transformat un sector clau en l’economia com

Les pròtesis, les grans oblidades en les assegurances mèdiques

Tots hem sentit a parlar de pròtesis en algun moment. Alguns, potser, en tenim alguna o coneixem algú que en té. Siguin ortopèdiques, dentals o implants, les pròtesis acostumen a ser molt cares i, en moltes ocasions, requereixen una intervenció quirúrgica per tal d’implantar-les, així com d’un període de rehabilitació, d’acostumar-se a tenir-les i, sobretot, a utilitzar-les.