El teletreball ha arribat per quedar-se: les empreses i treballadors/es prefereixen un model híbrid

Amb l’esclat de la pandèmia l’any 2020 i el confinament general que es va viure a Espanya des de març fins a juny del mateix any, les empreses i els seus equips van haver d’adaptar-se ràpidament a la nova realitat. Una de les primeres mesures que es van aplicar va ser l’adopció del teletreball o treball remot per tal de continuar amb l’activitat econòmica sense posar en risc de contagi els equips.

Un any i mig després de l’inici de la pandèmia, el teletreball s’ha implementat com una mesura no només per la protecció que ofereix als treballadors i treballadores, sinó també pels beneficis que comporta el fet de poder treballar des de casa. L’any 2019, només un 4,8% dels espanyols treballa des de casa, xifra que va augmentar fins al 34% durant el confinament, i que s’ha estabilitzat des d’aleshores. El teletreball ha arribat per a quedar-se.

Les empreses aposten per un model híbrid entre presencialitat i teletreball

Davant els nombrosos beneficis que el teletreball ofereix, són cada vegada més les empreses i els treballadors i treballadores que decideixen apostar per un model híbrid, és a dir, que combini la presencialitat a les oficines amb el treball en remot.

El recent estudi “Un lloc de feina sostenible: cap a un model remot i presencial” realitzat per l’escola de negocis IESE Business School i Savills Aguirre Newsman, revela que un 36% dels enquestats prefereix treballar presencialment dos dies a la setmana, i els tres restants fer-ho des de casa. Un 32% prefereix la versió inversa: dos dies de teletreball i tres presencials.

El teletreball permanent, malgrat semblar la opció preferida per molta gent, només ho és pel 12% dels enquestats, que ha respòs que preferiria teletreballar sempre. Un 4% no optaria pel teletreball, sobretot per falta de mitjans.

Els beneficis del teletreball

El treball en remot, tal com ja hem esmenat, comporta molts beneficis tant per a l’empresa com per als seus treballadors i treballadores.

El primer benefici és un augment en la productivitat i en la qualitat del treball, tot i el mite que el teletreball implica menys resultats positius. Segons les dades recollides per IESE en el seu estudi, es conclou que es produeix un increment de la productivitat de fins el 19%, i d’un 18% en la qualitat del treball, en els dies de teletreball.

Altres avantatges que presenta el teletreball, sobretot de cara les persones treballadores, és l’estalvi en el temps de desplaçament i el combustible o bitllet, així com la conciliació familiar. Aquests dos fets clau repercuteixen de forma directa en el treballador/a, que pot descansar més i passar més temps amb la seva família.

Per què la gent prefereix un model híbrid?

Tot i els nombrosos punts forts i beneficis que presenta el teletreball, tant les empreses com els treballadors i treballadores prefereixen optar per un model híbrid en el qual puguin treballar des de casa i a l’oficina.

El fet d’assistir a l’oficina, o lloc de feina, crea cultura empresarial entre els treballadors/es i l’empresa, enforteix els vincles entre els equips, permet una comunicació més fluida i ràpida en trobar-se tothom al mateix espai, i l’equipament està més preparat (bona connexió a Internet, cadires, taules i suports pels ordinadors, etcètera).

També té una avantatge psicològica respecte el teletreball, i és que anar i marxar de l’oficina ajuda als treballadors/es a desconnectar.

La Mútua dels Enginyers t’ajuda a adaptar la teva empresa als nous models de treball

Apostar per un model híbrid que combini la presencialitat i el treball en remot és una aposta segura per a obtenir majors rendiments i satisfer els equips humans que conformen l’empresa.

Per aquest motiu, des de La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a prendre les millors decisions per tu, la teva empresa i els teus treballadors/es, oferint-te diferents assegurances i serveis perquè comptis amb cobertura en tot moment.

També et pot interessar ...

#Joemquedoacasa: Mesures i consells sobre el coronavirus

El ja lamentable famós COVID-19 ens ha obligat a prendre mesures dràstiques de seguretat i d’higiene per a poder frenar la seva expansió. Tot i això els experts asseguren que encara ens queden dies per acabar amb aquesta pandèmia.

Saps quin és el pla de pensions més rendible de l’any 2020?

En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 com ha sigut aquest últim, la borsa ha vist afectada la seva activitat. Els mercats borsaris han reflectit la incertesa que predomina a les nostres vides a causa del coronavirus. El cas de l’Enginyers Borsa PP, que forma part del sistema associat dels plans de pensions, ha estat excepcional, ja que només 47 plans de pensions dels 178 que integren la seva categoria han arribat a finals d’any amb rendiment positiu. La seva rendibilitat ascendeix fins al 19,00%, encapçalant la llista del top ten dels deu plans de borsa que superen el 10% de rendibilitat.

Las Mutualidades

Què en saps del mutualisme social?

El mutualisme és un moviment social i econòmic que recull aquelles tendències associatives dels éssers humans per aconseguir satisfer les seves necessitats individuals a través de la cooperació voluntària i l’ajuda mútua, en un sistema basat en la solidaritat. Així, s’aconsegueix un objectiu que afavoreix totes les parts.

La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal.li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat.

Què són els ciberriscos?

Actualment gairebé tothom, sigui en l’àmbit laboral o per lleure, fa servir internet. No obstant això, és probable que no tothom adopti les precaucions necessàries,