Buscar

Les 10 regles bàsiques per invertir

Cada vegada són més les persones que se senten atretes pel món dels negocis financers. La borsa és la part més visible d’aquest tipus de transaccions i inversions i podem dir que el seu impacte en l’economia dels països és de gran importància.

Si tens interès en conèixer les claus per invertir en borsa o en valors, t’ajudarem a conèixer una sèrie de regles que podran ser-te de gran utilitat.

1- La primera regla que hem de tenir en compte és que necessitem una formació d’acord amb el tipus d’inversió que anem a realitzar. Si no disposem de formació específica, el millor és contractar un assessor financer que ens orienti en un sistema d’inversions que canvia en qüestió d’hores.

2- Fer-se ric gràcies a la borsa és possible, però no és l’habitual. Per això, hem d’invertir, exclusivament, els diners que no ens calgui per al dia de demà. D’aquesta manera, serà difícil que ens arruïnem invertint, la qual cosa és molt més fàcil que fer-se ric si no actuem amb cap.

3- Aprendre dels nostres propis errors és una de les normes més bàsiques dels bons inversors. En el cas que les nostres accions llancin pèrdues, és recomanable disminuir el volum de les nostres inversions.

4- Els dubtes mai són bons consellers i menys en el món de les finances. Si desconfies d’un valor o d’una empresa, el millor és retirar prudentment la teva inversió. Una retirada a temps val més que una estrepitosa derrota. De fet, pot considerar-se com una victòria.

5- Ser realista és una altra de les virtuts que ha de posseir un bon inversor. Si gastem per sobre de les nostres possibilitats el més segur és que acabem perdent, així que hem d’invertir, com a referència, una dècima part dels nostres ingressos totals.

6- La cobdícia és la pitjor consellera de l’inversor. Si guanyes molt amb els teus valors, has de tenir en compte que, igual de ràpid que adquireixen valor poden perdre-ho, així que el millor és tenir seny i intentar deixar de banda les nostres temptacions de lucrar-nos sigui com sigui.

7- Estar ben informats és tan important com estar ben assessorats. Hem d’estar al dia amb el que passa amb les nostres accions i amb les tendències i fluctuacions del mercat, però no és aconsellable que ens deixem portar excessivament per elles. Hem de tenir ben clar i definit el nostre pla d’inversions i intentar executar-ho, encara que no sempre sigui possible. Podem consultar l’evolució dels mercats en pàgines com aquesta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

8- Si no coneixem un mercat, un valor o un producte financer és millor que ens abstinguem d’invertir. Moltes vegades, l’avarícia i les ganes d’obtenir diners fàcils ens pot fer actuar sense tenir en compte les conseqüències posteriors. Una inversió en un mercat desconegut o de risc, gairebé sempre sol acabar en pèrdues.

9- Pensar a llarg termini ens aportarà una visió més global i completa del mercat de valors que si optem per fixar-nos només en el benefici immediat. No sempre els valors que més guanys aporten són els més adequats. Si tenim uns coneixements avançats, potser puguem invertir en valors de renda variable i en capitals d’alt risc. Si, en canvi, els nostres coneixements són més aviat limitats, a més de assessorar adequadament, seria preferible que invertim en valors que potser ens llancin poc benefici a curt termini, però l’estabilitat farà que el nostre capital invertit no perilli. Alguns dels valors més estables són les lletres i bons que emeten els estats per finançar-se.

10- Guanyar diners és possible amb la borsa. Bé sigui mitjançant els dividends, que són els beneficis que una companyia reparteix entre els seus inversors o mitjançant plusvàlues, que és el guany que s’obté en vendre una acció el valor ha pujat, per la qual cosa es pot aconseguir uns diners extres gràcies als mercats de valors. Els passos a seguir per treure’ns uns beneficis sempre estaran supeditats a la prudència, la informació i un adequat assessorament.

També et pot interessar ...

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.

assegurança de vida

Què val la meva vida?

La meva vida no té preu! Aquesta seria la resposta de la gran majoria de nosaltres a la pregunta de quant val la nostra vida. En una societat regida per un capitalisme ferotge i on tot té un preu, la única cosa que els diners no poden fer (de moment) és evitar la mort.