Buscar
estudiar enginyeria industrial

Per què estudiar enginyeria industrial

S’acosta el moment d’escollir a què et dedicaràs professionalment. És possible que tinguis clar que faràs una enginyeria, però encara no t’has decidit per una en concret. És habitual dubtar sobre quina enginyeria especialitzar-te, però si et preguntes si realment val la pena estudiar enginyeria industrial, t’hem de dir que sí, val la pena. Vols saber per què?

L’enginyeria industrial ajuda en el desenvolupament de la societat

L’enginyeria industrial té l’objectiu de potenciar el creixement de les empreses, cuidar el medi ambient i potenciar el desenvolupament de tot el sistema. Per tant, l’enginyeria industrial comprèn el control de processos, el control de qualitat, els processos d’operació, de fabricació, o l’administració financera, entre altres.

Quin perfil té un enginyer/a industrial?

Un enginyer/a industrial és excel·lent en detectar problemes i trobar solucions senzilles. És bo o bona en matemàtiques, química i física, i també en administració, tot i que no fa falta ser un expert/a en aquesta última. Té una gran capacitat per adaptar-se als canvis, analitzar tota mena de situacions i és molt proactiu/va. Et sents identificat/da?

Quins avantatges em dona estudiar enginyeria industrial?

És possible que encara no estiguis del tot convençut o convençuda. Encaixes en el perfil, però que t’aporta l’enginyeria industrial en el teu futur professional? 

Has de saber que l’enginyeria industrial té un camp laboral molt ampli, ja que els coneixements que adquireixes et permetran treballar a qualsevol empresa. Això, evidentment, t’aporta un alt nivell d’ocupabilitat (92,9%). Pel que fa al sou, no és cap secret que els enginyers i enginyeres industrials tenen un bon salari, així que si aquest aspecte et preocupa, pots estar tranquil/a.

El camp laboral és extens?

El camp laboral de l’enginyeria industrial és molt extens. Pots treballar en qualsevol empresa, tant de caràcter privat com públic, nacional o internacional. També, no has  de pensar que et tanques en el sector industrial, ja que també podràs treballar en el sector de serveis, és a dir, en administració, recursos humans o la comercialització.

Ja estàs decidit o decidida? Com hem vist, l’enginyeria industrial és molt àmplia i no et costarà trobar feina, ni guanyar-te bé la vida. Si ets bo o bona en trobar solucions senzilles a qualsevol problema, no et costarà treure’t la carrera, tot i que no pensis que  no hauràs d’estudiar! Com qualsevol enginyeria, hauràs de posar-te les piles. Molta sort! Esperem que el teu futur sigui brillant.

També et pot interessar ...

El teletreball ha arribat per quedar-se: les empreses i treballadors/es prefereixen un model híbrid

Un any i mig després de l’inici de la pandèmia, el teletreball s’ha implementat com una mesura no només per la protecció que ofereix als treballadors i treballadores, sinó també pels beneficis que comporta el fet de poder treballar des de casa. L’any 2019, només un 4,8% dels espanyols treballa des de casa, xifra que va augmentar fins al 34% durant el confinament, i que s’ha estabilitzat des d’aleshores. El teletreball ha arribat per a quedar-se.

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.