enginyeria camp laboral

Quina enginyeria té major camp laboral?

Tens clar que vols estudiar una enginyeria, però no saps quina d’elles? És normal que tinguis dubtes. L’enginyeria té molts camps per especialitzar-se i és possible que t’agradi més d’un d’ells. A partir d’aquí, sorgeix la pregunta que t’estàs fent. Quina enginyeria té major camp laboral? Potser no t’havies plantejat aquesta pregunta en un primer moment, però ara que ja saps quines t’agraden més, toca pensar en el futur laboral. Preparat/da?

L’enginyeria i el canvi de paradigma

La transformació digital ha propiciat una major demanda d’algunes enginyeries. Les empreses han de fer un gran canvi per adaptar-se a aquest paradigma i necessiten enginyers i enginyeres per a aconseguir-ho. Les habilitats digitals seran clau per trobar feina, així com la capacitat del treball en equip i la creativitat. 

Les enginyeries més buscades

Actualment, les enginyeries més buscades, segons InfoJobs, són l’enginyeria electrònica, la de telecomunicacions, la informàtica i la industrial. 

  • Enginyeria Electrònica: els enginyers o enginyeres electrònics tracten els processos i el funcionament dels dispositius electrònics, totalment presents en el nostre dia a dia. Algunes de les seves tasques són el control dels processos de producció, les telecomunicacions, el desenvolupament dels dispositius mòbils, creació i millora de hardware, etc. 
  • Enginyeria de Telecomunicacions: els enginyers o enginyeres de telecomunicacions resolen els problemes de transmissió i recepció de senyals, així com la interconnexió de xarxes. Aquesta branca de l’enginyeria treballa el blockchain, la intel·ligència artificial, el Big Data i la seguretat T.I., entre altres. 
  • Enginyeria Informàtica: els enginyers o enginyeres informàtics tenen coneixements tecnològics i administratius. Aquests tracten la seguretat TI, el Big Data, la programació web, entre altres.
  • Enginyeria Industrial: els enginyers o enginyeres industrials tracten l’anàlisi de processos, supervisió de projectes, el Big Data i la logística, entre altres. 

Ja ho tens clar? 

També et pot interessar ...

El millor estalvi: el que no tributa

Al mercat financer podem trobar nombrosos productes d’estalvi i d’inversió que permeten crear un “coixí econòmic” de cara a la jubilació i el futur. La

Plan de ahorro

Plans d’estalvi SIALP. Tot el que has de saber

Els plans d’estalvi a llarg termini són un nou producte o instrument d’estalvi, que es realitza entre el contribuent i l’entitat financera o asseguradora i està dirigit principalment a petits inversors.

rendes vitalícies

Assegurança de rendes vitalícies: el complement ideal a la pensió?… però compte, hi ha canvis a la vista

Les rendes vitalícies son una de les millors opcions per a colocar els beneficis d’operacions patrimonials (la venda d’una segona residència, una herència, la venda d’unes accions o d’unes participacions en fons d’inversió, etc.). L’entitat asseguradora garanteix al seu client / assegurat una renda periòdica fins al seu traspàs, a canvi del lliurament inicial d’una quantitat de diners (prima única).