Women in STEM

La Mútua dels Enginyers, al costat del talent femení STEM

La Mútua dels Enginyers aposta fermament pel foment de les carreres STEM entre el sector femení. És per això que, tornarà a ser patrocinador d’aquesta segona edició del STEM Women Congress, per a contribuir a ajudar a aconseguir un món igualitari i amb les mateixes oportunitats tant per a homes com per a dones.

Ja sigui per falta de motivació o per uns estereotips de gènere imposats ja des de primària, les noies són una minoria en les carreres universitàries STEM (Científiques, tecnològiques, enginyeries o matemàtiques). La Mútua dels Enginyers vol posar el seu granet de sorra perquè aquesta bretxa de gènere en els estudis universitaris deixi de desembocar en una bretxa de gènere laboral, on només un 8% de dones ocupa llocs de treball especialitzats en les TIC, són dades del Círculo Tecnológico de Cataluña.

Així que, l’entitat tornarà a estar al costat de l’organització del STEM Women Congress (SWC), encara que enguany, donades les circumstàncies del moment, sigui un congrés diferent al de l’any passat, ja que seguint les recomanacions per a garantir la seguretat i la salut de totes les assistents el format del congrés serà híbrid, combinant la presencialitat amb la nova era telemàtica. D’aquesta manera, les assistents tindran dues opcions: seguir les ponències de manera telemàtica des del despatx, oficina o des de la terrassa de casa seva o fer-ho de manera presencial en la UPC Campus Nord (Plaça d’Eusebi Güell, 6 – 08034 Barcelona).

STEM Women Awards 2020

La segona edició del STEM Women Congress se celebrarà el pròxim 12 de novembre a Barcelona i entre les novetats destaquen els STEM Women Awards 2020. Aquests guardons es lliuraran per primera vegada a les millors iniciatives d’empreses privades, fundacions o altres entitats que lluitin per a trencar la bretxa de gènere en els sectors STEM.

En aquest context, aquests premis estan dirigits a empreses, start-ups, fundacions o entitats públiques i tenen com a objectiu posar en valor les bones pràctiques per a motivar el talent STEM Women en les organitzacions. Els candidats hauran de presentar un projecte que hagin impulsat enfocat a captar, mantenir i motivar el talent femení STEM en l’empresa, o que contribueixi a potenciar l’interès per les STEM entre les més joves.

També et pot interessar ...

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de

Les 9 professions del futur de l’enginyeria

A causa de l’avanç de la digitalització, el ventall de perfils laborals demandats pels empresaris és cada vegada més ampli i constantment apareixen feines que fins fa uns anys era impensable que existissin. El sector de l’enginyeria es veu especialment afectat per aquest motiu, és un dels sectors que més vacants genera i és molt difícil cobrir-les.

assegurança de vida

Què val la meva vida?

La meva vida no té preu! Aquesta seria la resposta de la gran majoria de nosaltres a la pregunta de quant val la nostra vida. En una societat regida per un capitalisme ferotge i on tot té un preu, la única cosa que els diners no poden fer (de moment) és evitar la mort.