Quin Pla d’Estalvis de La Mútua t’escau més?

Estalviar diners permet gaudir d’una major seguretat a la vida. Si es tenen diners reservats per a emergències, sempre disposarem d’alternatives davant situacions inesperades que requereixen despeses econòmiques. “Un cèntim guardat és un cèntim guanyat», que diuen. Estalviar diners és, sens dubte, una de les millors pràctiques financeres que qualsevol persona pot adoptar, independentment de la seva edat o moment vital. Pot semblar obvi, però la majoria de la gent no ho practica. La majoria de les vegades, pensem en els diners com una cosa que s’hauria d’estalviar en el futur, però us expliquem algunes de les raons per a les quals és important disposar d’un pla d’estalvis quan abans millor.

Què és un pla d’estalvis?

Un pla d’estalvis és un producte financer que permet a l’usuari planificar una estratègia d’estalvi i anar configurant així un coixí d’estalvis per a poder utilitzar quan més els necessitem, ja sigui per comprar un cotxe, anar a la universitat, comprar una casa o anar de viatge, entre d’altres.

Els plans d’estalvi són un dels productes més senzills de contractar i d’entendre, ja que no requereixen de condicions estranyes per a contractar-los, i ens proporcionen nombrosos beneficis. Ens permeten planificar una quantitat mensual per estalviar, creant així un hàbit, però també existeixen plans flexibles que, a banda d’ajudar-nos a estalviar una quantitat periòdica, donen l’opció d’aportar més diners en qualsevol moment.

Els beneficis de comptar amb un pla d’estalvis

Els plans d’estalvi, a banda d’ajudar a crear i mantenir l’hàbit d’estalviar diners de manera periòdica, proporcionen nombrosos beneficis. Alguns d’aquests són:

1. Us ajudarà en cas d’emergència financera

Els diners són poder, i tots sabem que vivim en una economia capitalista. En les pitjors crisis financeres, els estalvis poden ajudar a pagar factures, a evitar deutes o a deixar un llegat financer fins i tot després d’haver perdut la majoria dels ingressos. L’estalvi pot reduir molta tensió financera durant les emergències. Estalviar ajuda en tot tipus d’angoixa financera i la major part d’angoixa es produeix sense previ avís. El millor exemple és l’economia real que s’està veient malmesa com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, on l’estalvi ha permés que es pugui continuar mantenint un similar nivell de vida dins la família i fins i tot el negoci, malgrat la pèrdua d’ocupació que s’ha produït en moltes empreses.

2. Els estalvis us aproparan als vostres somnis

Com bé va dir la filòsofa Ayn Rand, «els diners només són una eina. Us portaran on vulgueu, però no us substituiran com a conductor». Els diners us poden portar on vulgueu; és una de les eines essencials que necessiteu per complir els vostres somnis. Per aprendre alguna cosa nova, per iniciar un nou projecte, per a tot el que necessiteu, els vostres estalvis i diners es poden complementar en aquestes àrees de la vostra vida, cosa que us permetrà tenir una estabilitat financera suficient per optar al que vulgueu a la vida.

Totes les bones idees i la innovació requereixen finançament inicial. De vegades, és possible que no obtingueu aquest finançament per part d’inversors i, per aconseguir que la vostra empresa emprenedora sigui real, el vostre estalvi pot ser ideal.

3. Estalviar us proporcionarà seguretat a llarg termini

Com s’ha dit anteriorment, les emergències financeres, mèdiques, de reparacions, etc., quedaran resoltes si es poden cobrir gràcies als estalvis. Tots els  diners guanyats seran l’eix vertebrador del vostre futur. El fet de tenir una part d’aquests diners estalviada proporcionarà seguretat econòmica a llarg termini, menys estrès financer i major marge de maniobra davant imprevistos.

4. Estalviar permet donar-se capricis

Com s’ha dit, no cal sacrificar tots els petits plaers de la vida per estalviar diners. Però tanmateix, estalviar sempre una mica ens permetrà gaudir de la vida al màxim, sense cap tipus d’estrès financer. Estalviar diners mai ha estat una pràctica per dificultar l’alegria. És fonamental equilibrar l’estalvi financer i el benestar físic i emocional. El millor és reservar algun estalvi a part per a unes vacances que potser voldreu gaudir quan us jubileu.

Com estalviar diners?

Estalviar diners mai no és tan senzill com reduir les despeses. Va molt més enllà d’això, segons quines siguin les vostres prioritats. Una manera excel·lent de començar a estalviar és analitzar i redistribuir les vostres despeses fent una llista de més a menys prioritàries, i fins i tot detectar aquelles que podem eliminar; al mateix temps, assegureu-vos de pressupostar cadascuna d’aquestes despeses. Per exemple, establiu una quota d’estalvi d’entre el 20 i el 25% dels vostres ingressos. A continuació, un cop heu reservat tots els diners necessaris per fer front a les vostres despesses, amb aquells diners que encara us sobrin, ho podeu invertir en un pla d’inversió a curt o en un pla d’inversió a llarg termini, amb més o menys risc, amb actius de renda variable o de renda fixa, amb criteris de sostenibilitat, etc… però abans, haurem d’avaluar el nostre nivell o perfil de risc com a inversors i informar-nos dels millors plans on poder  invertir. . 

A la llarga, la millor manera d’estalviar és invertir els vostres estalvis en plans d’inversió. Si manteniu els vostres estalvis a casa, no creixeran i serà un flux estàtic, de fet, encara perdran poder adquisitiu, ja que la inflació anirà minvant valor d’aquests diners que no estiguin invertits. Tanmateix, si guardeu els vostres estalvis en un compte bancari, l’efecte serà el mateix de tenir-los a casa, ja què amb l’entorn actual de tipus d’interès, ja no podeu obtenir un tipus d’interès positiu, i més aviat al contrari, encara ens cobraran comissions per qualsevol motiu. . La manera d’obtenir avantatges més elevats és invertint tots  els vostres diners que no necessitareu per a despeses immediates en un pla d’estalvi.

Els plans d’estalvi de La Mútua estan pensats especialment per a tu

La Mútua dels Enginyers, conscient de la importància que el fet d’estalviar sigui un hàbit senzill i eficaç, ha dissenyat diferents plans d’estalvi per a que trobis el que millor s’adapta a tu i a les teves necessitats.

Si el que busques és flexibilitat, és a dir, aportar una quantitat determinada de diners de manera periòdica, però poder complementar aquesta aportació amb altres, el teu pla és el Pla d’Estalvi Multinversió, el qual s’adapta al teu ritme d’estalvi.  En tractar-se d’un pla que es conforma com una assegurança, també permet gaudir dels beneficis fiscals que tenen les assegurances de vida. A més a més, l’estalvi acumulat es pot recuperar en qualsevol moment de forma total o amb disposicions parcials, i sempre té l’opció de demanar una bestreta a un tipus d’interès molt atractiu.

Per altra banda, en cas que vulguis apostar per la seguretat i la rendibilitat, el pla d’estalvi que millor t’escau és el Tax Free SIALP, una assegurança d’estalvi individual a llarg termini. Amb aquest pla tens la tranquil·litat que el teu ritme d’estalvi serà periòdic i sistemàtic, però també està obert a aportacions extraordinàries. El Tax Free SIALP et permet fer una aportació anual màxima de 5.000 euros, el seu manteniment mínim és de 5 anys i, si es compleixen aquests requisits, estaràs exempt de pagar l’IRPF pels rendiments generats d’aquest producte.

Finalment, si ets una persona jove que vol començar a estalviar de cara la seva jubilació sense compromís, el Pla d’Estalvi Inspirit Mútua Retirement fomenta l’estalvi responsable per a la jubilació a partir d’aportacions mínimes de 10 euros; a més a més, les aportacions poden ser periòdiques o extraordinàries. D’aquesta manera, et beneficiaràs de l’efecte de l’interès compost, ja que el l’esforç d’estalviar, en haver començat abans, serà menor.

Ara més que mai, convé apostar pel futur a través del present. No ho dubtis més i contacta a La Mútua perquè t’assessorem en el producte que millor s’adapti a les teves necessitats perquè el dia de demà no et falti res.

També et pot interessar ...

Cada vegada més empreses opten per implementar plans de previsió social a favor dels seus equips

La pandèmia causada per la COVID-19 ha posat de manifest la necessitat de ser responsables socialment, així com cuidar el nostre entorn més proper per a protegir-lo. Les empreses també s’han adonat d’aquesta necessitat i volen cuidar als seus equips de persones ara més que mai, de manera que són cada vegada més les companyies que han decidit començar a implementar programes de previsió social empresarial.