Baixa laboral - Mútua enginyers

Què cobreix i què no una assegurança de baixa laboral en cas de contraure la Covid-19

La tornada a la feina el passat mes de setembre ha portat a moltes empreses a fer proves PCR als seus treballadors i treballadores amb la finalitat d’evitar possibles contagis. Durant els últims dies s’ha detectat un augment en els casos positius. Això ha provocat quarantenes per a les persones que, tant ells com els familiars amb qui conviuen, han patit un contagi. L’aïllament, per tant, provoca que la persona afectada hagi de sol·licitar la baixa laboral

El contagi per coronavirus és un accident laboral? 

El Govern d’Espanya va declarar al començament de la pandèmia que la incapacitat temporal provocada per la Covid-19 es consideraria excepcionalment una baixa similar a la d’accident laboral a efectes de la prestació econòmica de la Seguretat Social. El passat mes de març va aprovar-se un Reial Decret (Llei 6/2020), a través del qual s’estableix que aquells casos que hagin patit contagi o es trobin en aïllament per coronavirus es consideraran per part de l’Administració Pública com a accidents laborals. 

Cal tenir en compte, però, que les persones que tindran cobertura per coronavirus seran aquelles que hagin estat clínicament confirmades o siguin derivades de quarantena hospitalària per possible positiu del virus. És per això que en ambdós casos es requereix un document que així ho acrediti

Des del primer dia d’absència a la feina, l’Estat serà qui pagui totes les baixes mèdiques per coronavirus, ja sigui a través de la Seguretat Social o de les mútues, segons recull el Reial Decret. Per tant, els treballadors afectats rebran des de l’endemà de la baixa laboral el 75% de la base reguladora.

En què consisteix la prestació de Baixa Laboral de La Mútua dels Enginyers?  

La prestació de baixa laboral consisteix en un subsidi diari, que es pagarà en el cas que l’assegurat o assegurada es trobi afectat per una situació que l’incapaciti temporalment i que per causa li impedeixi realitzar la totalitat de la seva activitat en l’àmbit laboral, professional o empresarial. D’altra banda cal destacar que aquesta baixa s’aplicarà tant en cas de malaltia com per cirurgia major, accident o també en cas de maternitat.

Quant costa una assegurança de baixa laboral? 

La Mútua dels Enginyers ofereix una assegurança que garanteix el pagament d’una quantitat per dia de baixa laboral, fins a un màxim de dos anys. Es pot contractar amb franquícies de 7, 15, 30 i 90 dies. Per exemple: una prestació mensual de 1.200 euros amb una franquícia de 15 dies per a un home de 35 anys té un cost de 31,57 euros al mes. De tota manera l’equip de la Mútua compta amb assesors que poden ajudar-te a triar la opció que s’adapti més al que necessites. 

Pel que respecta als casos positius de COVID-19, s’ofereix l’abonament d’un subsidi durant el període en el qual la persona assegurada hagi de romandre en la situació d’incapacitat temporal, derivada de la malaltia pel Coronavirus, que li impedeixi el manteniment de l’activitat laboral, professional o empresarial. La Mútua dels Enginyers considera, la situació d’aïllament a causa del Coronavirus, com a malaltia a l’efecte del cobrament de la prestació, sempre que el o la mutualista aporti el comunicat de baixa corresponent per part de la Seguretat Social o bé un informe del personal mèdic en el qual consti la necessitat d’aïllament. En cas de voler saber-ne més compten amb un simulador de preus per calcular l’import de la prima d’aquesta prestació.

També et pot interessar ...

Arriba iGenium’18, la cita anual de l’enginyeria

El proper dimarts 23 d’octubre tindrà lloc la 7a edició d’ iGenium, la cita anual de l’enginyeria que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya i que enguany tindrà lloc a la seu del Col·legi de Camins a Barcelona.

Teletrabajo

Teletreball? Sí, però t’has de prevenir

La pandèmia provocada per la Covid-19 ha portat amb ella el teletreball, que ha vingut per a quedar-se. Aquesta modalitat de treball permet la conciliació familiar i augmenta la productivitat. Tot i això, no podem oblidar l’existència de riscos com els accidents domèstics.

mujer-con-datos-inteligencia-artificial

Transformem l’enginyeria amb Intel·ligència Artificial

La Intel·ligència Artificial està a l’ordre del dia. Segur que des de fa uns mesos sents parlar d’ella gairebé cada dia. És una tendència en tot el món i funciona com una eina per a la indústria de l’enginyeria. Actualment, la trobem a l’enginyeria civil o l’aeroespacial, i està transformant la manera en què els enginyers/es aborden els problemes i desafiaments, aportant una major eficiència i precisió, i sobretot, innovació.

assegurança de vida

L’assegurança de vida: una gran desconeguda

Encara que costi fer el pas i realitzar les gestions pertinents, tenir-ho tot ben cobert produeix una sensació de tranquil·litat i d’alleujament. I, tot i que puguem semblar fatalistes hem de ser conscients que, en qualsevol moment, la vida pot donar un tomb tot deixant al seu pas una situació compromesa per als nostres familiars.