Teletrabajo

Teletreball? Sí, però t’has de prevenir

La pandèmia provocada per la Covid-19 ha portat amb ella molts de desavantatges com les limitacions per reunir-te amb familiars o amics, la cancel·lació de concerts, espectacles i funcions de teatre o la impossibilitat d’assistir presencialment a un partit de futbol o de bàsquet. Ara bé, també ha portat avantatges com la reducció de la contaminació arran de la disminució de la mobilitat, sobretot en les grans ciutats, o el teletreball, que ha vingut per a quedar-se.  

Molt possiblement aquesta ha estat una oportunitat que han d’aprofitar les empreses per seguir fomentant el teletreball, ja que no només suposa un benefici per als treballadors i les treballadores, sinó que també acaba sent-t’ho per a les pròpies empreses. 

Beneficis que milloren el rendiment

D’una banda, el fet de treballar des de casa fa molt més fàcil la conciliació de la vida personal i la vida laboral, ja que amb el teletreball t’evites el temps dels desplaçaments fins al teu lloc de feina, no has d’estar aturat en un embús a la carretera ni t’has de preocupar perquè el tren o l’autobús circula amb demora i això farà que arribis tard a la feina i, per tant, hagis de sortir més tard de l’horari previst per recuperar l’estona perduda. 

D’altra banda, també augmenta la productivitat del treballador o de la treballadora. El fet de poder compaginar el temps laboral amb altres activitats personals fa que la feina surti més ràpid i amb millor qualitat. És possible realitzar un parèntesi a migdia per assistir a la teva classe de pilates preferida, per exemple. 

A més a més, es redueix l’absentisme laboral. Posem com a exemple que el teu fill o la teva filla es desperta amb mal de panxa, el treballador o la treballadora pot quedar-se a casa amb el nen o la nena i continuar amb la feina o posem per cas que tens un problema a la caldera, el tècnic podria venir per reparar-la i no t’hauries de demanar permís per assumptes personals. 

Accidents domèstics  

Ara bé, treballar des de casa pot comportar sofrir algun accident domèstic que a una oficina és molt complicat que succeeixi. Sabies que els accidents domèstics són una de les primeres causes de mort als països europeus? Per això, encara que tinguem la sensació que a casa nostra no pot passar res dolent, sempre és important prevenir-te de possibles cremades al tocar l’estufa, d’una caiguda per culpa d’un objecte mal posat o d’un tall amb unes tisores, entre d’altres. 

La Mútua dels Enginyers ofereix l’assegurança d’accidents que, a més a més, de donar cobertura a la defunció, invalidesa permanent absoluta i invalidesa parcial causada pels accidents de trànsit també cobreix aquests tipus d’incidents domèstics.  Aquesta prestació d’accidents, incorpora, opcionalment, la garantia de Despeses Mèdiques, que cobreix les despeses mèdiques ocasionades per l’accident, i addicionalment també es pot incloure la garantia opcional REHAB manager, amb les següents cobertures principals: supervisió mèdica de la rehabilitació, l’adequació de l’habitatge, orientació, reciclatge professional i ajuda activa en la recerca de feina i orientació social i gestió d’ajudes, entre d’altres. 

També et pot interessar ...

La digitalització dels cotxes

El salt quantitatiu i qualitatiu que ha suposat el desenvolupament de les noves tecnologies també s’ha deixat notar en la indústria automobilística. Els avenços que

Asesoría financiera

Decisions d’inversió durant la crisi de la Covid-19. Cap fred!

Cap fred en les nostres decisions d’inversió en la crisi de la Covid-19. Cal evitar decisions emocionals. Cal prendre les decisions d’inversió consultat als assessors financers experts, com els de les Mutua dels Enginyers. Hem de separar bé les decisions a curt i a llarg termini segons siguin les nostres necessitats i riscos.

L’economia circular, protagonista d’iGenium 2017

El proper dimarts 24 d’octubre els enginyers tenim cita a iGenium ’17, que aquesta any compleix el seu 6ª edició. El conseller d’Economia i Coneixement, Santi Vila, inaugurarà oficialment aquesta trobada anual de les enginyeries, que tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (de 15:30h a 20:30h) i que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC).

#Joemquedoacasa: Mesures i consells sobre el coronavirus

El ja lamentable famós COVID-19 ens ha obligat a prendre mesures dràstiques de seguretat i d’higiene per a poder frenar la seva expansió. Tot i això els experts asseguren que encara ens queden dies per acabar amb aquesta pandèmia.

L’assignatura pendent de les STEM: la igualtat de gènere

Segons un informe publicat per la UNESCO només un 28% de tots els investigadors del món són dones i, pel que fa a l’educació superior, les noies representen només el 35% dels estudiants matriculats en els estudis de les àrees relacionades amb STEM.

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: