Buscar
ingeniería medio ambiente

L’enginyeria pot ajudar en la protecció del medi ambient?

La preocupació per la preservació del medi ambient és cada vegada major, i també ho és en la innovació. El desenvolupament tecnològic interactua cada vegada més amb la sostenibilitat i el medi ambient, creant solucions innovadores que busquen conservar els ecosistemes alhora que resolen problemes mitjançant diverses disciplines, entre elles, l’enginyeria

Enginyeria i medi ambient

A mesura que la població augmenti i l’esperança de vida sigui major, també augmentarà la nostra demanda de recursos naturals i, per tant, el nostre impacte en el medi ambient serà major. Tenint en compte aquest aspecte, el paper de l’enginyeria esdevé indispensable. 

Com saps, l’enginyeria té moltes especialitats i una d’elles és l’enginyeria ambiental. Els enginyers i enginyeres ambientals busquen dissenyar i aplicar tecnologies que redueixin la contaminació i conservin els recursos que aporta la naturalesa, així com promoure l’ús de l’energia renovable. Es tracta de la branca de l’enginyeria que té com a objectiu l’estudi de les problemàtiques del planeta amb l’objectiu de buscar i potenciar un desenvolupament sostenible. 

Els objectius i facultats de l’enginyeria ambiental

L’enginyeria ambiental i els seus professionals tenen una sèrie de facultats per tal de garantir el desenvolupament sostenible dels recursos naturals en processos productius i de consum. Entre les més comunes es troben:

  • La investigació sobre l’escalfament global.
  • Disseny d’instruments per a la preservació del medi ambient.
  • Gestió integral de recursos.
  • Recerca d’alternatives sostenibles.
  • Estudi dels impactes mediambientals dels processos productius vigents.
  • Cerca de la font de contaminants tòxics i eliminar-la  o minimitzar-la.

L’enginyeria ambiental esdevé indispensable per a aconseguir un futur sostenible

Gairebé tota activitat té un impacte mediambiental, alguns negatius i d’altres positius. Mitjançant la innovació tecnològica i la planificació sostenible, l’enginyeria exerceix un paper important en la construcció d’un futur més sostenible, cercant el desenvolupament de tecnologies netes i impulsa la investigació per a millorar i preservar el medi ambient. 

També et pot interessar ...

Les claus del Value Investing

Article de Jordi Masip Adsuara, Responsable d’Assessorament Financer de Mutuavalors EAFI, SL. El value investing s’ha posat de moda, tothom ha sentit a parlar d’aquest o d’aquell gestor

Quin és el mètode més eficient per treure rendiment als meus estalvis?

Estalviar és difícil, ja que ens suposa tenir una quantitat de diners apartada i immòbil que només creix amb les nostres pròpies aportacions. Invertir els nostres estalvis tampoc és fàcil, ja que ens genera incertesa, pensem que no és una activitat per a nosaltres, etcètera. A La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a perdre la por a la inversió, així com a estalviar i a treure el màxim partir als teus diners.

Assegurança de Dependència Severa de La Mutua dels Enginyers

La dependència afecta directament a l’autonomia personal. Tot i que existeixen diferents graus, per a tots ells l’assistència en la vida quotidiana és gairebé imprescindible, ja que la dificultat s’instaura en les activitats més bàsiques del dia a dia d’aquestes persones. Per tal de garantir el benestar de les persones dependents, les assegurances de La Mútua dels Enginyers donen suport econòmic per cobrir els costos que suposa viure amb la limitació que pateixen.