Buscar
mujer-con-datos-inteligencia-artificial

Transformem l’enginyeria amb Intel·ligència Artificial

La Intel·ligència Artificial està a l’ordre del dia. Segur que des de fa uns mesos sents parlar d’ella gairebé cada dia. És una tendència en tot el món i funciona com una eina per a la indústria de l’enginyeria. Actualment, la trobem a l’enginyeria civil o l’aeroespacial, i està transformant la manera en què els enginyers/es aborden els problemes i desafiaments, aportant una major eficiència i precisió, i sobretot, innovació.

Optimització, disseny i automatització de processos

Una de les àrees on la Intel·ligència Artificial està tenint més impacte en l’enginyeria, així com en altres disciplines, és l’automatització i optimització dels processos. Amb els algoritmes de la Intel·ligència Artificial es poden fer un munt de tasques d’una manera automàtica sense una intervenció humana necessària. Realitzen càlculs complexos, analitzen una gran quantitat de dades i milloren la qualitat del producte optimitzant la cadena de producció.

Model predictiu i anàlisi

La IA també es fa servir per a implementar sistemes de manteniment predictiu en l’enginyeria, especialment, en l’enginyeria informàtica. Es creen uns sensors que recopilen tota mena de dades per a predir certs moviments o activitats, reduint una gran quantitat de les despeses associades a ells. 

Simulació

Els algoritmes de la Intel·ligència Artificial permeten modelar sistemes complexos en la simulació i modelatge de diverses accions o actes, com la fluència trànsit urbà o la climatologia. 

Millora la seguretat i potencia la sostenibilitat

En el cas de l’enginyeria estructural, la IA millora aspectes com la seguretat i la sostenibilitat mitjançant una anàlisi de dades. La Intel·ligència Artificial és capaç de detectar possibles anomalies en les infraestructures i preveure i evitar accidents. A més a més, optimitza l’ús de materials, reduint l’impacte energètic i augmentant la fortalesa de les estructures, millorant la sostenibilitat.

El futur de l’enginyeria és amb Intel·ligència Artificial

Ara mateix, la IA s’està convertint en un factor clau per a la innovació i per a afrontar-se a diversos desafiaments d’una manera precisa i eficient, impulsant totes les disciplines de l’enginyeria. Mentre aquesta tecnologia continuï evolucionant, els enginyers/es podran seguir explorant i adaptant tota mena de solucions per a potenciar la innovació i optimització en tots els processos

També et pot interessar ...

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.