El supersònic Hyperloop

Viatges supersònics? Solien aparèixer als còmics i sèries de ciència ficció. Elon Musk, innovador i futurista, empresari fundador d’empreses tan disruptives com Paypal, Space X o tesla Motors, està embarcat en una nova aventura supersònica, anomenada Hyperloop.

Què és Hyperloop? Segons la seva pròpia web, Hyperloop és una nova forma de moure persones i coses a velocitats aèries pel preu d’un bitllet d’autobús. És a la carta, eficient en el consum d’energia i segur. L’idea del projecte es basa en crear una eina similar a la banda ample, aplicada al transport. Utilitza un motor elèctric personalitzat per accelerar i desaccelerar una beina levitadora a través d’un tub de baixa pressió. El vehicle lliscarà en silenci durant quilòmetres sense turbulències. Aquest projecte s’inicià l’any 2014 en un garatge de Los Ángeles. Ara l’empresa està formada per més de 200 professionals en tres campus, repartits entre aquesta ciutat i Nevada (EUA). L’equip està format per enginyers, soldadors, maquinistes, dissenyadors i constructors. Estan desenvolupant rutes en cinc països. El seu objectiu és moure transport de càrrega l’any 2020 i passatgers l’any 2021. El següent vídeo explica al detall aquesta tecnologia innovadora:

Al següent vídeo, Dirk Ahlborn, el CEO de Hyperloop, explica com aquest transport supersònic realitzarà el viatge de Barcelona a Madrid en mitja hora.

El projecte Hyperloop sedueix empreses i governs tal com demostra un dels últims acords al que ha arribat aquesta innovadora empresa. Hyperloop va anunciar al novembre de 2016 un acord històric amb l’RTA (organisme de transport dels Emirats Àrabs Units) a Dubai per estudiar rutes d’alta velocitat que redueixen el temps de viatge entre Abu Dhabi i Dubai a 12 minuts.

També et pot interessar ...

Nikola Tesla: enginyer i visionari

Nikola Tesla (Croàcia 1856-Nova York, 1943) va ser un físic, matemàtic, enginyer electricista i inventor nord-americà d’origen serbi. És una figura fonamental en la història