El supersònic Hyperloop

Viatges supersònics? Solien aparèixer als còmics i sèries de ciència ficció. Elon Musk, innovador i futurista, empresari fundador d’empreses tan disruptives com Paypal, Space X o tesla Motors, està embarcat en una nova aventura supersònica, anomenada Hyperloop.

Què és Hyperloop? Segons la seva pròpia web, Hyperloop és una nova forma de moure persones i coses a velocitats aèries pel preu d’un bitllet d’autobús. És a la carta, eficient en el consum d’energia i segur. L’idea del projecte es basa en crear una eina similar a la banda ample, aplicada al transport. Utilitza un motor elèctric personalitzat per accelerar i desaccelerar una beina levitadora a través d’un tub de baixa pressió. El vehicle lliscarà en silenci durant quilòmetres sense turbulències. Aquest projecte s’inicià l’any 2014 en un garatge de Los Ángeles. Ara l’empresa està formada per més de 200 professionals en tres campus, repartits entre aquesta ciutat i Nevada (EUA). L’equip està format per enginyers, soldadors, maquinistes, dissenyadors i constructors. Estan desenvolupant rutes en cinc països. El seu objectiu és moure transport de càrrega l’any 2020 i passatgers l’any 2021. El següent vídeo explica al detall aquesta tecnologia innovadora:

Al següent vídeo, Dirk Ahlborn, el CEO de Hyperloop, explica com aquest transport supersònic realitzarà el viatge de Barcelona a Madrid en mitja hora.

El projecte Hyperloop sedueix empreses i governs tal com demostra un dels últims acords al que ha arribat aquesta innovadora empresa. Hyperloop va anunciar al novembre de 2016 un acord històric amb l’RTA (organisme de transport dels Emirats Àrabs Units) a Dubai per estudiar rutes d’alta velocitat que redueixen el temps de viatge entre Abu Dhabi i Dubai a 12 minuts.

També et pot interessar ...

El supersònic Hyperloop

Viatges supersònics? Solien aparèixer als còmics i sèries de ciència ficció. Elon Musk, innovador i futurista, empresari fundador d’empreses tan disruptives com Paypal, Space X

autònoms mutualistes

Les alternatives dels autònoms al RETA

Els autònoms compten amb un sistema de Seguretat Social propi: el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Quan un treballador autònom inicia la seva activitat laboral ha de donar-se d’alta al RETA. Però alguns col·lectius poden escollir una alternativa: enginyers, arquitectes, arquitectes tècnics, gestors administratius, perits tècnics i enginyers tècnics industrials, metges, advocats, químics i procuradors. Aquests poden optar per cotitzar en una mutualitat.

Declaració electrònica d’accident

TIREA (Tecnologies de la Informació i Xarxes per a les Entitats Asseguradores) facilita l’aplicació sense cost per smartphones, sota plataformes Android i IOS, Declaración iDea,

testament

Les repercussions de no fer testament

No és necessari comptar amb un gran patrimoni per planificar una herència. A l’àmbit professional i al personal, cal estructurar la successió. Al final, es tracta de fer els deures i d’evitar conflictes familiars i situacions desagradables.