Buscar

Estàs pensant en invertir en criptomonedes o bitcoin? T’expliquem les claus d’aquesta moneda virtual

El món de les inversions, de la mateixa manera que tots els aspectes de la nostra societat, està evolucionant i canviant molt ràpidament. Amb la implementació de les noves tecnologies de la comunicació i la digitalització del sector financer, les finances i les inversions s’han sofisticat, apareixent així noves opcions d’inversió, o nous actius, dels que mai havíem sentit parlar. Un exemple d’aquestes noves opcions és el cas de les criptomonedes o criptodivises.

Es comença a parlar de les criptomonedes a l’any 1998, però no va ser fins al 2008 que aquestes van començar a formalitzar-se, amb el registre formal de Bitcoin, una de les criptomonedes més famoses; l’any següent va entrar en funcionament. L’any 2014, segons l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), hi havia més de 12 milions de bitcoins en funcionament. Després d’un camí marcat per daltabaixos, l’any 2017 la criptomoneda bitcoin va arribar al seu rècord històric de valor: 19.000 dòlars.

Una breu explicació sobre què són les criptomonedes i les seves principals característiques

Les criptomonedes neixen de la idea, o necessitat, de comptar amb una moneda que no depengui o pertanyi de cap banc central, que sigui oberta i descentralitzada, i que pugui utilitzar-se sense intermediaris. En ser diners digitals, s’emmagatzemen en moneders digitals, de manera que totes les transaccions es realitzen a través de la xarxa. Tot i que sembla que siguin “infinites” pel seu caràcter digital, l’OSI afirma que les criptomonedes estan limitades a 21 milions d’unitats, i que es calcula que l’últim bitcoin s’extreurà l’any 2140.

La principal característica de les criptomonedes, a més del seu anonimat (ja que, com el nom indica, estan encriptades, i el fet de no dependre de cap institució i no necessitar intermediaris atorga aquest anonimat als seus usuaris) és que tenen un valor molt volàtil. El seu valor pot augmentar o disminuir dràsticament en qüestió d’hores, tal i com va succeir fa uns mesos, quan el fundador de la marca Tesla, Elon Musk, va devaluar més d’un 10% les criptomonedes amb un tuït en el que deia que ja no acceptarien pagaments amb aquest tipus de monedes. El passat mes de juny, per contra, i també mitjançant Twitter, va comunicar que tornarien a acceptar els pagaments amb criptomonedes, i el valor d’aquestes va créixer fins als 40.000 dòlars.

La realitat de les criptomonedes en l’actualitat

Com hem vist, ja han passat alguns anys des de la primera esmena a les criptomonedes, així com des del seu creixement i estabilització entre els anys 2014 i 2017. El que al principi semblava més un joc que una moneda, a causa del concepte intangible i abstracte que representen les monedes virtuals, ha acabat convertint-se en una realitat. Avui en dia, les persones estan cada vegada més familiaritzades amb les criptomonedes, i realitzen inversions per tal de treure’ls el màxim partit.

Tanmateix, quan parlem d’inversions financeres, cal tenir sempre present que rendibilitats passades no garanteixen rendibilitats futures, i en part ja hem pogut comprovar que es tracta d’un actiu molt i molt volàtil, i que quan s’instal·la una tendència baixista, pot arribar a superar caigudes del 50% en períodes de temps relativament molt curts.

La Mútua dels Enginyers t’acompanya en tot moment per treure el màxim rendiment a les teves inversions

Actualment, cada vegada hi ha més productes financers que comencen a incorporar les criptodivises com un actiu més en les seves carteres. No obstant això, encara ho estan fent amb petits percentatges, i en el cas que estiguis interessat a invertir-hi de manera més especialitzada, hauràs de fer-ho mitjançant les diferents webs existents i amb els seus moneders de criptomonedes, el lloc on es diposita aquesta divisa virtual.

A La Mútua dels Enginyers volem assessorar-te i acompanyar-te per a que realitzis totes les inversions financeres amb la màxima seguretat i garantia que els podràs treure partit i rendibilitat. Informa’t sense compromís!

També et pot interessar ...

IoT Catalan Alliance

Al desembre del 2015 es presenta en públic una nova iniciativa al voltant del Internet de les Coses (Iot en les seves sigles en anglès):

ingeniería genética

Coneixes l’enginyeria genètica?

L’enginyeria genètica busca alterar la composició d’ADN d’un organisme. Mitjançant aquesta, es pot treure o afegir un o més gens a un organisme, així com augmentar el nombre de molècules d’ADN, crear organismes genèticament modificats, entre altres. Preparat/da per aprendre’n?

Més ens val ser RESPONSABLES

Podem definir la responsabilitat com ‘l’obligació de respondre dels nostres actes i de reparar els danys causats als altres’. Qui comet aquests actes haurà de