Buscar

Set senzilles maneres d’estalviar diners

Actualment la vida té un ritme frenètic i sovint és difícil aturar-se a revisar les despeses diàries, ja que moltes vegades es paga sense pensar i arribats a final de mes ens preguntem “en què m’he gastat els diners?”. Les petites despeses es van sumant i poden arribar a significar grans quantitats de diners que sembla que han marxat volant.

A través d’aquesta guia de consells, establir una estratègia senzilla i realista per a assolir les teves metes econòmiques serà més fàcil.

Consells senzills que t’ajudaran a estalviar:

1. Registrar les despeses del dia a dia

Un dels primers consells implica examinar quant es gasta exactament cada dia. Això s’aconsegueix fent un seguiment diari de tots els pagaments, des del diari o una barra de pa fins a un article per a l’oficina.

Una vegada examinades totes les despeses, el següent pas és organitzar-les per categories ara oci, supermercat, benzina o hipoteca, i fer una suma total de cadascuna d’elles.

2. Establir metes d’estalvi

Una altra recomanació és la d’establir metes econòmiques. Es recomana marcar un objectiu pel qual estalviar, com pot ser un cotxe nou, unes vacances o un regal per algú especial. Després d’establir la xifra a la qual es vol arribar i quant temps farà falta per a aconseguir-ho. Un exemple a curt termini (d’un a tres anys) podria ser la renovació d’una estança de la casa, en canvi a llarg termini (quatre anys o més) una opció seria el pagament inicial per a comprar una casa.

Els experts recomanen començar amb una meta petita i assolible per a quelcom divertit, ja que gaudir de la recompensa posterior pot significar un impuls gratificant per a enfortir l’hàbit de l’estalvi.

3. Cancel·lar les subscripcions que no utilitzis

Actualment cada vegada són més els serveis que compten amb models de subscripció que consisteixen en pagaments mensuals, trimestrals o anuals per a utilitzar o accedir als seus productes.

Alguns dels més populars que podem trobar són: Netflix, HBO, Flooxer, Spotify, Amazon prime, futbol o altres esports a la televisió, serveis d’entrega de menjar, neteja de la casa o fins i tot mistery boxes

Es recomana revisar els comptes corrents i buscar les subscripcions actives, esbrinar quant costen al mes (i a l’any) i donar-se de baixa en el cas de no voler mantenir-les més. Si no es volen anul·lar, es poden buscar altres alternatives, com ara compartir la subscripció amb alguna persona o comprovar si el pagament anual és més econòmic que el mensual.

4. Estalviar en moments quotidians

Hi ha petits gestos del dia a dia que poden ser determinants a l’hora de millorar l’economia de la llar.

Aquests són alguns d’ells:

  • Menjar a casa o fer tuppers per a menjar a la feina. D’aquesta manera no s’ha de gastar diners en restaurants i probablement l’elecció de menjar sigui més saludable.
  • Tancar l’aixeta al rentar-se les dents o posar la rentadora o el rentaplats només quan estiguin completament plens, aprofitant les hores en les quals l’energia és més barata
  • En el cas que sigui possible, anar caminant cap a la feina en lloc d’anar en cotxe, és una alternativa saludable, més econòmica i respectuosa amb el medi ambient
  • Apagar les llums i ajustar la temperatura a casa o desconnectar els endolls d’aquells dispositius o electrodomèstics que no estiguin en ús són unes altres dues opcions per a estalviar
  • Menjar a casa o fer tuppers per a menjar a la feina. D’aquesta manera no s’ha de gastar diners en restaurants i probablement l’elecció de menjar sigui més saludable.
  • Tancar l’aixeta al rentar-se les dents o posar la rentadora o el rentaplats només quan estiguin completament plens, aprofitant les hores en les quals l’energia és més barata
  • En el cas que sigui possible, anar caminant cap a la feina en lloc d’anar en cotxe, és una alternativa saludable, més econòmica i respectuosa amb el medi ambient
  • Apagar les llums i ajustar la temperatura a casa o desconnectar els endolls d’aquells dispositius o electrodomèstics que no estiguin en ús són unes altres dues opcions per a estalviar

5. Planejar la llista de la compra

Sovint les compres al supermercat es tradueixen en alguna bossa més del compte amb coses que realment no estaven previstes. Un consell per evitar despeses d’aquest estil és realitzar un menú setmanal per a determinar quins seran els àpats a fer i quins ingredients fan falta, i anotar en una llista aquells que sigui necessari comprar. Posteriorment es recomana marcar un dia concret a la setmana per a fer la compra i cenyir-se sempre a la llista. Hi ha estudis que indiquen que les persones que van al supermercat amb una llista de la compra aconsegueixen estalviar fins a un 25%.

Consell extra: no fer la compra de la setmana amb l’estómac buit

6. Implantar el dia de la despesa zero

Una idea original d’estalvi és escollir un dia a la setmana i categoritzar-lo com un dia de despesa zero. Això suposarà no menjar fora ni demanar menjar per endur, no agafar el transport o no realitzar compres per Internet, entre altres coses. Es recomana que al sortir de casa únicament es porti la targeta de crèdit per utilitzar-la en cas de tenir un imprevist, però no portar diners en metàl·lic per evitar els impulsos de comprar petites coses.

7. Aplicacions per estalviar diners

Una altra manera de començar a reduir despeses de manera còmoda i fàcil és descarregar una aplicació que permeti automatitzar les aportacions d’estalvi i configurar-les de la manera més convenient en funció dels objectius.

Des de La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a estalviar diners i, per això, hem desenvolupat l’aplicació mòbil Savins. Amb Savins, podràs arrodonir els pagaments que efectuïs amb targeta i estalviar aquesta quantitat arrodonida, establir petites normes (com, per exemple, estalviar 1 euro cada vegada que deixis de fumar una cigarreta, cada vegada que deixis de prendre’t un cafè, cada vegada que el teu equip guanyi o perdi, etcètera), destinar una part de la nòmina a estalvis, fixar-te metes d’estalvi, realitzar aportacions extra quan ho desitgis, etcètera. A més, l’aplicació també ofereix assessorament personalitzat d’acord amb un formulari que omplis.

Tots sabem que estalviar no és una tasca senzilla i, precisament per això, La Mútua t’ho ha volgut posar el més fàcil possible. No esperis més per aconseguir els teus objectius!

També et pot interessar ...

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.

Realment és necessari fer testament?

Des del punt de vista legal no és cap obligació atorgar testament. La llei ja estableix quins han de ser els hereus en el cas que no hi hagi testament, a més, atorgar testament no aporta cap avantatge fiscal respecte a no fer-ho. Per tant es pot pensar que és un tràmit prescindible, que no aporta cap valor.

Què són els ciberriscos?

Actualment gairebé tothom, sigui en l’àmbit laboral o per lleure, fa servir internet. No obstant això, és probable que no tothom adopti les precaucions necessàries,

La robotització de la construcció

La construcció s’està recuperant lentament després de la crisi immobiliària. No obstant això, la crisi no només ha transformat un sector clau en l’economia com

El teletreball ha arribat per quedar-se: les empreses i treballadors/es prefereixen un model híbrid

Un any i mig després de l’inici de la pandèmia, el teletreball s’ha implementat com una mesura no només per la protecció que ofereix als treballadors i treballadores, sinó també pels beneficis que comporta el fet de poder treballar des de casa. L’any 2019, només un 4,8% dels espanyols treballa des de casa, xifra que va augmentar fins al 34% durant el confinament, i que s’ha estabilitzat des d’aleshores. El teletreball ha arribat per a quedar-se.