La importància de la gestió de riscos a l’empresa

La gestió d’una empresa és complexa i dins d’aquesta complexitat destaquen els riscos que, com un taló d’Aquil·les, poden amenaçar-ne la continuïtat. Els riscos als quals s’enfronta una empresa són diversos i varien en funció de factors com el país, la indústria, el tipus d’empresa, els competidors o la regulació, entre d’altres. Generalment, els riscos no apareixen de manera aïllada, sinó que són el resultat d’un conjunt de realitats relacionades amb els aspectes crítics de l’empresa.

La manera d’afrontar els riscos no és ignorar-los, sinó gestionar-los d’una manera professional. Els requisits més importants per a la gestió dels riscos són els següents:
– Centrar-se en els aspectes crítics de l’empresa.
– Valorar des del primer moment el nivell d’acceptació del risc de l’empresa.
– Dur a terme el seguiment dels aspectes crítics de l’empresa i mesurar-ne els riscos.
– Desenvolupar accions preventives perquè l’empresa sobrevisqui davant qualsevol circumstància.
– Tenir en compte tots els interessats en l’empresa (accionistes, directius, treballadors, clients, proveïdors, etc.).

La gestió dels riscos ha de ser integral i transversal a tota l’empresa, i és fonamental conscienciar-se de la importància que tenen a escala estratègica. A escala global, es té en compte l’impacte de diferents riscos com els mediambientals, les crisis financeres, el frau, les guerres, la inestabilitat política o el terrorisme. Les empreses han d’ampliar l’enfocament de riscos per poder gestionar i tenir presents tota mena de situacions que puguin tenir un impacte en el negoci. Què podeu fer davant una quantitat elevada de riscos que amenacen la continuïtat del negoci? Les assegurances són la millor eina en la gestió dels riscos i la millor manera de protegir l’empresa.

Les assegurances ajuden a protegir l’empresa davant els riscos interns i externs que poden afectar el vostre negoci. El més habitual és que les empreses només parin atenció als riscos interns i descuidin i oblidin la resta de riscos. Efectivament, els factors externs són els més difícils de predir, però això no ha de ser un impediment per tenir-los en compte en el mapa de riscos de l’empresa. Esdeveniments com l’incendi de la torre Windsor a Madrid són un exemple de com un risc real pot afectar la continuïtat de l’activitat d’una empresa.

Les assegurances i el disseny de plans de continuïtat de negoci són les millors maneres, per a una empresa, de preparar-se per als riscos. Aquest fet requereix professionals en la gerència de riscos i especialistes en el sector assegurador que assessorin correctament l’empresa per mitigar-ne i gestionar-ne els riscos.

Encara que cap empresa no pot jugar a endevinar què pot succeir en el futur, totes les empreses poden disposar de l’assessorament adequat en assegurances i en gestió de riscos per anticipar-se a situacions que, per poc probables que siguin, poden amenaçar realment la continuïtat del negoci, i per preparar-se davant d’aquestes eventualitats.

A La Mútua dels Enginyers som experts del principi a la fi en assegurances per a empreses i col·lectius. La divisió d’Empreses i Col·lectius de La Mútua està altament preparada per poder identificar, avaluar i aportar solucions integrals, així com per minimitzar els riscos que comporta tota activitat industrial i d’enginyeria. L’àrea d’Empreses i Col·lectius de La Mútua dels Enginyers és la que, d’una manera exclusiva, es preocupa de dur a terme aquesta tasca per als empresaris, per tal d’alliberar-los de càrregues que els exigeixin temps, a més d’haver de conèixer en profunditat el sector i el mercat de les assegurances.

Per a més informació:
https://www.mutua-enginyers.com/ca/empreses

També et pot interessar ...

IoT Catalan Alliance

Al desembre del 2015 es presenta en públic una nova iniciativa al voltant del Internet de les Coses (Iot en les seves sigles en anglès):

Els estudiants d’enginyeria aposten pels cotxes driverless en l’última edició de la Formula Student Spain 2021

L’enginyeria presenta cada vegada reptes més complexos als quals s’han d’enfrontar els futurs enginyers i enginyeres, com ara el disseny de vehicles completament autònoms per a competicions esportives de motor. Una de les ocasions on els i les estudiants d’enginyeria poden posar-se a prova a sí mateixos és la Formula Student Spain (FSS), organitzada per la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) i que té lloc al Circuit de Montmeló.

SIALP: nou producte d’estalvi

L’any 2015 ha entrat en vigor una reforma fiscal que ha inclòs noves opcions per als estalviadors. Una d’aquestes opcions és un nou producte d’estalvi