Què és un EAFI?

Les EAFI són empreses d’assessorament financer. La EAFI és una figura dins de les empreses del sector de serveis d’assessorament financer i gestió patrimonial. Aquesta figura és modalitat que se suma a les tres ja existents que són:

• Societat de Valors
• Agències de valors
• Societats Gestores de Cartera

La tasca d’una EAFI és realitzar una sèrie de recomanacions i assessoraments personals, relacionats amb la inversió en instruments financers, en matèries com pot ser l’estructuració de capital, estratègia industrial i altres serveis relacionats amb fusions o adquisicions.

Les EAFI tenen el seu origen en unes directives de la Unió Europea i a Espanya es recullen a la Llei del Mercat de Valors, el RD 217/2008. Aquestes van néixer amb la finalitat de poder intensificar l’especialització i professionalització de l’assessorament financer.

Una EAFI actua com una firma independent, però per poder constituir-se com a tal necessita d’una autorització i registre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (“CNMV”). D’aquesta manera, queda sota la seva supervisió i li exigirà uns coneixements per poder garantir la protecció dels clients.

És a dir, una EAFI està subjecta a una sèrie de controls molt rigorosos pel que fa a capacitació en coneixements i experiència.

Podem dir que una EAFI es tracta d’una empresa avalada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Per poder constituir-se com EAFI s’ha de demostrar una sèrie de coneixements adequats relacionats amb el mercat de valors, a més de demostrar honorabilitat en la seva professió i així assessorar amb garantia en temes d’inversió o anàlisi financera.

Tots aquests requisits que s’exigeixen a una EAFI, el fan ser una empresa fiable i transparent.

A més d’això, cal que la persona física o jurídica, que presti assessorament en l’àmbit de la inversió com una EAFI, demostri una sèrie de requisits:
• Independència, llibertat i transparència en la gestió.
• Professionalitat i experiència en temes d’inversió amb instruments financers.
• Un reglament intern de conducta.
• Disposar de departament de defensa del client.
• Informar de les operacions realitzades per compte propi i en col•laboració amb la SEPBLAC per a la prevenció de blanqueig de capitals o temes relacionats amb el finançament terrorista.
• No està permès que la persona física o jurídica d’una EAFI sigui un agent financer.

En definitiva, una EAFI deu disposar dels mitjans i recursos per poder assumir les seves responsabilitats, ja sigui per compte propi o per mitjà d’una assegurança de responsabilitat civil.

La Mútua dels Enginyers compta amb un servei personalitzat d’EAFI a través de MútuaValors. Amb aquest servei La Mútua ofereix serveis d’alt valor afegit per a l’enginyer com són l’assessorament en previsió social, pensions i gestió global de patrimonis. En MútuaValors EAFI proporciona als enginyers un assessorament global i ampli amb la majoria de possibilitats que el mercat ofereix a l’hora d’inversió i gestió del patrimoni. Amb MútuaValors EAFI l’enginyer pot ser assessorat sobre un major nombre d’entitats i productes d’inversió.

També et pot interessar ...

Les pròtesis, les grans oblidades en les assegurances mèdiques

Tots hem sentit a parlar de pròtesis en algun moment. Alguns, potser, en tenim alguna o coneixem algú que en té. Siguin ortopèdiques, dentals o implants, les pròtesis acostumen a ser molt cares i, en moltes ocasions, requereixen una intervenció quirúrgica per tal d’implantar-les, així com d’un període de rehabilitació, d’acostumar-se a tenir-les i, sobretot, a utilitzar-les.

La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal.li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat.

Som la Mútua dels Enginyers

Volem donar-te la benvinguda a aquest Blog, que té com a objectiu informar-te de l’actualitat del món de l’enginyeria i mostrar-te què ens fa singulars. Volem explicar-te, de manera clara i senzilla, assumptes d’interès general relacionats amb les circumstàncies quotidianes i laborals de la teva vida.