Buscar

La pandemia no atura als inventors

Cada any neixen nombrosos projectes duts a terme de la mà de l’enginyeria. Projectes que fan possible el que sembla pràcticament impossible, que busquen solucions a problemes socials, climàtics o de salut i altres enfocats a proporcionar accessibilitat a totes les persones independentment de les seves capacitats.

Semblava que la pandèmia global anava a alentir l’aparició de nous gadgets però més aviat al contrari. En aquesta publicació presentem 5 invents revolucionaris creats al 2020:

Solució auditiva de contacte Earlens

Gran part dels dispositius d’audició realitzen un treball correcte a l’amplificar tons mitjans, però tenen problemes amb els tons alts i baixos, el que a vegades condueix a sons plans o apagats. Aquesta problemàtica dificulta el seguiment de converses en llocs amb molta gent, el que es coneix com a efecte còctel. Earlens ha estat creat per canviar això, aquest producte, en comptes de portar un amplificador fa servir una lent petita que s’ubica al costat de l’timpà i converteix els sons mitjançant un algoritme que empra vibracions que són capaços de transmetre a les orelles. Dit d’una altra manera: en lloc d’augmentar el so, Earlens recrea l’efecte de les ones sonores.

Beewise, la colmena intel·ligent

Cada any fins a un 40% de les abelles moren a causa de malalties, ús de pesticides i evidentment, pel canvi climàtic. Xifres que han portat a aquesta espècie a trobar-se en perill d’extinció.

Per donar resposta a aquesta situació tan alarmant es va crear Beewise, un rusc que funciona a través d’intel·ligència artificial. Compta amb robòtica de precisió, visió per ordinador i intel·ligència artificial. Es tracta d’un rusc que serveix com a «casa» per a les abelles, té un cost de manteniment de 15 dòlars a el mes i podria albergar 2 milions d’abelles.

Vigila els insectes 24 hores a el dia, 7 dies a la setmana. És per això que quan un rusc s’exposa a qualsevol cosa que les pugui danyar com paràsits o temperatures irregulars, el seu sistema respon immediatament aplicant alguna solució programada.

Realitat augmentada per cirugies guiades

Durant els últims anys s’han popularitzat els elements que permeten experimentar la realitat augmentada en videojocs, ara aquestes tecnologies s’obren camí en el camp de la cirurgia. Aquests sistemes de diagnòstic permeten la seva utilització durant la intervenció i així el metge pren decisions amb informació actualitzada a l’instant.

Es tracta d’un producte creat per Augmedics que possibilita que el cirurgià visualitzi, com si flotessin en l’aire, models bidimensionals i tridimensionals dels òrgans durant la intervenció quirúrgica, amb l’opció de poder controlar aquestes imatges a través d’ordres de veu o gestos amb les seves mans.

Al seu torn també ofereix la possibilitat de veure amb imatges semitransparents i en colors que es superposen a el món real, gràfics, nombres i textos amb informació sobre el pacient i el seu estat en el moment exacte de la intervenció. Aquesta tecnologia fa que es tingui un major control durant el procediment quirúrgic, per fer-ho de manera més senzilla i eficient.

Solar-Powered Purification

Al voltant de planeta terra s’estima que hi ha més de 700 milions de persones que no tenen accés a aigua potable en el seu dia a dia. Aquest invent neix com a proposta per iniciar un canvi en aquesta problemàtica. El projecte de Solar Water Solutions utilitza una tecnologia a la qual han anomenat Adaptive Nozzle Valve System (ANVS), que s’encarrega de purificar l’aigua fent ús de l’energia renovable provinent de el sol. Actualment, aquesta iniciativa està generant aigua potable diàriament per al voltant de 10.000 persones de Kenya, Namíbia i Indonèsia, entre altres països.

Adaptive Gaming Kit

L’empresa Logitech es va sumar a la proposta de l’empresa Microsoft, que lluita perquè tothom pugui jugar independentment de les seves capacitats. Logitech ha col·laborat amb el gegant tecnològic per crear un kit de gaming completament personalitzable que pot adaptar-se a qualsevol tipus de persona i circumstàncies sense importar la seva discapacitat. Consta de 12 botons i disparadors duradors i d’alt rendiment per utilitzar juntament amb el Xbox Adaptive Controller de Microsoft. Aquest dispositiu, va ser destacat en el món dels videojocs, com un dels equips més innovadors de moment.

També et pot interessar ...

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.

Coneixes la previsió social complementària individual?

La previsió social complementària individual és un sistema privat de previsió que es pot combinar amb el sistema públic per a la cobertura de determinades contingències, com la jubilació, malaltia, invalidesa, dependència o defuncions. Si ens referim a la jubilació, un pla de previsó social permet incrementar l’estalvi privat per, a mitjà i llarg termini garantir el nivell de vida del teu futur quan t’hagis jubilat.

Asesoría financiera

Decisions d’inversió durant la crisi de la Covid-19. Cap fred!

Cap fred en les nostres decisions d’inversió en la crisi de la Covid-19. Cal evitar decisions emocionals. Cal prendre les decisions d’inversió consultat als assessors financers experts, com els de les Mutua dels Enginyers. Hem de separar bé les decisions a curt i a llarg termini segons siguin les nostres necessitats i riscos.

Gaudeix de tots els avantatges de la Mútua dels Enginyers

Des dels inicis, a la Mútua dels Enginyers hem tingut com a prioritat fer la vida més fàcil als mutualistes,treballant per millorar dia a dia per oferir millors serveis.Ens agrada innovar i adaptar-nos a les demandes dels nostres mutualistes.

Les claus del Value Investing

Article de Jordi Masip Adsuara, Responsable d’Assessorament Financer de Mutuavalors EAFI, SL. El value investing s’ha posat de moda, tothom ha sentit a parlar d’aquest o d’aquell gestor