El pont més llarg del món fet amb peces de LEGO

La Institució d’Enginyers Civils del Regne Unit (Institution of Civil Engineers ICE) es va proposar l’any passat any batre un rècord mundial: construir un gran pont amb peces de LEGO. Amb aquest projecte l’ICE va voler posar a prova l’enginyeria construint un pont amb maons de plàstic entrellaçats, ajudant així a entendre el funcionament dels ponts i com estan estructurats.

Per a la construcció es van utilitzar peces convencionals de LEGO per desmitificar i mostrar les extraordinàries gestes dels enginyers. Un dels principals objectius dels promotors del projecte era connectar a enginyers civils amb el públic, demostrant els èxits de l’enginyeria civil. L’impacte d’aquest projecte en els mitjans de comunicació perseguia posar de relleu el treball dels enginyers civils.

L’equip va treballar durant un mes en la construcció del pont obtenint finalment una estructura de 34 metres de longitud i de 3 metres d’alçària, formada per més de 200.000 peces de LEGO amb un pes de mitja tona. El primer reconeixement va ser el premi Guiness al pont més gran construït amb peces de LEGO.

A l’abril d’aquest any, l’ICE va procedir a l’esfondrament del pont aprofitant una visita dels alumnes d’un col·legi. Per dur a terme la finalització del pont es van agregar uns rails, també de peces de LEGO, tot seguit es va col·locar un tren de joguina al qual se li va anar afegint pes fins que es va esfondrar. Aquesta demostració utilitzant experiments i activitats, va ser una oportunitat per explicar el que fan els enginyers civils, i mostrar els estudiants tot el que podrien aconseguir si estudiessin una carrera en enginyeria civil.

Però aquest no és el final definitiu del pont, ja que l’ICE ha aconseguit empreses patrocinadores per finançar la reconstrucció del pont de LEGO i pròximament se situarà en una nova exposició.

Els següents vídeos recullen aquest projecte:

També et pot interessar ...

Les pròtesis, les grans oblidades en les assegurances mèdiques

Tots hem sentit a parlar de pròtesis en algun moment. Alguns, potser, en tenim alguna o coneixem algú que en té. Siguin ortopèdiques, dentals o implants, les pròtesis acostumen a ser molt cares i, en moltes ocasions, requereixen una intervenció quirúrgica per tal d’implantar-les, així com d’un període de rehabilitació, d’acostumar-se a tenir-les i, sobretot, a utilitzar-les.

Realment és necessari fer testament?

Des del punt de vista legal no és cap obligació atorgar testament. La llei ja estableix quins han de ser els hereus en el cas que no hi hagi testament, a més, atorgar testament no aporta cap avantatge fiscal respecte a no fer-ho. Per tant es pot pensar que és un tràmit prescindible, que no aporta cap valor.