Ahorro jubilació

Plans de pensions o la importància d’estalviar per a la nostra jubilació

Resum: La baixa natalitat, l’envelliment de la població i l’alt atur provoquen incertesa sobre els imports que podrem cobrar per la nostra pensió de jubilació pública. Si volem reduir aquesta incertesa ens cal estalviar durant la nostra vida laboral. Cal ser previsors i una de les maneres d’estalviar són els plans de pensions. Cal escollir un pla de pensions que s’adapti a les nostres possibilitats i situació patrimonial, que sigui flexible, amb avantatges fiscals i segur.       

Paraules clau: Pensió pública, jubilació, previsió social, estalviar, plans de pensions       

Alguna vegada et deu haver passat pel cap què t’agradaria fer quan et jubilis. Viatjar a llocs llunyans, aixecar-te tard, passejar per la ciutat qualsevol dimarts al matí, veure totes aquelles pel·lícules i sèries que tens en llista d’espera, anar al teatre… el descans que et mereixes després de tota una vida treballant. Però les notícies més recents sobre les pensions tendeixen a trencar aquest somni idíl·lic, fins al punt d’arribar a preguntar-te «arribaré a cobrar una pensió digna?».

Les pensions són un assumpte complicat i incert perquè, avui en dia, no se sap què passarà amb elles. Els treballadors vivim en la incertesa de si arribarem a cobrar una bona pensió, i fins i tot de si arribarem a jubilar-nos algun dia.

La teva futura jubilació en xifres

La natalitat està en el punt més baix de la història d’Espanya (es va reduir un 6,1% el 2018, segons l’INE); l’atur, en un dels més àlgids amb una taxa del 14,02%, tal com indica l’Enquesta de Població Activa de l’INE, i les pensions se situen entre les 10 majors preocupacions per als espanyols en el baròmetre de 2019, elaborat pel Centre d’Investigacions Sociològiques. I, inclús amb tot això, les pensions segueixen essent una de les principals despeses de l’Estat espanyol; el 2018, el Govern central va pujar les pensions en un 1,6%.

Quan somiem amb la jubilació, no ens imaginem preocupats per quant cobrarem com a pensionistes, ni encara menys sortint al carrer per queixar-nos que amb prou feines podem viure amb la nostra paga. Però això és una cosa que podria passar.

Si volem viatjar pel món, anar al cinema o al teatre habitualment i, en definitiva, fer realitat els nostres somnis de jubilació, cal començar per un petit i aparentment senzill gest: estalviar durant la teva vida laboral.

Per què hem d’estalviar?

Mai és massa aviat (ni massa tard) per començar a estalviar. El sistema de pensions espanyol es basa en els ingressos de les cotitzacions socials dels treballadors actuals; és a dir, els que es troben treballant no paguen per la seva futura jubilació, sinó que, amb el que cotitzen, paguen la pensió d’aquells que ja estan jubilats.

El principal problema és que hi ha més jubilats que treballadors, una taxa de natalitat massa baixa i una proximitat cada vegada més gran per part dels «baby boomers» a la jubilació. Per aquest motiu, és important tenir una actitud previsora per assegurar-nos un futur tranquil.

Com començo a estalviar? Els Plans de Pensions de la Mútua dels Enginyers

Hi ha diferents maneres per començar a estalviar de cara a la nostra jubilació, com els plans de pensions. Aquests actuen com una guardiola; cada mes es diposita una quantitat de diners, la qual genera també una sèrie d’interessos. Finalment, quan s’arriba a la jubilació, aquesta guardiola s’obre i podem utilitzar els diners estalviats, més aquells generats amb els interessos, que serveixen de complement per a la nostra pensió.

Aquest sistema d’estalvi presenta molts beneficis, a més de ser flexible, oferir avantatges fiscals i adaptar-se a cada persona.

La jubilació han de ser les vacances merescudes després de tants anys de matinar, d’estar asseguts a l’oficina o corrent d’un costat a l’altre. Per tot això, et mereixes una bona jubilació: tranquil·la, sense sobresalts i, el més important, segura.

A La Mútua dels Enginyers tenim els plans de pensions que més s’adapten a tu. Es pot escollir entre qualsevol dels productes de La Mútua o qualsevol combinació possible d’aquests, amb la premissa d’adaptar-se a l’estratègia inversora més adequada a la situació patrimonial actual i futura.

També et pot interessar ...

Quin és el mètode més eficient per treure rendiment als meus estalvis?

Estalviar és difícil, ja que ens suposa tenir una quantitat de diners apartada i immòbil que només creix amb les nostres pròpies aportacions. Invertir els nostres estalvis tampoc és fàcil, ja que ens genera incertesa, pensem que no és una activitat per a nosaltres, etcètera. A La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a perdre la por a la inversió, així com a estalviar i a treure el màxim partir als teus diners.

Plan de ahorro

Plans d’estalvi SIALP. Tot el que has de saber

Els plans d’estalvi a llarg termini són un nou producte o instrument d’estalvi, que es realitza entre el contribuent i l’entitat financera o asseguradora i està dirigit principalment a petits inversors.

Realment és necessari fer testament?

Des del punt de vista legal no és cap obligació atorgar testament. La llei ja estableix quins han de ser els hereus en el cas que no hi hagi testament, a més, atorgar testament no aporta cap avantatge fiscal respecte a no fer-ho. Per tant es pot pensar que és un tràmit prescindible, que no aporta cap valor.

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.

Ahorro jubilació

Plans de pensions o la importància d’estalviar per a la nostra jubilació

La baixa natalitat, l’envelliment de la població i l’alt atur provoquen incertesa sobre els imports que podrem cobrar per la nostra pensió de jubilació pública. Si volem reduir aquesta incertesa ens cal estalviar durant la nostra vida laboral. Cal ser previsors i una de les maneres d’estalviar són els plans de pensions. Cal escollir un pla de pensions que s’adapti a les nostres possibilitats i situació patrimonial, que sigui flexible, amb avantatges fiscals i segur.