Buscar

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Tornada de vacances, tornada a la rutina. És la frase més comuna que sentiràs els pròxims dies. Un cop passat el mes d’agost, t’adones que l’any ja comença a emprendre la seva recta final i… Ups!, encara queden alguns dels propòsits que ens vàrem plantejar a l’inici d’aquest 2019. No et preocupis, no t’estressis, si t’hi poses ja, arribaràs a temps, però no t’adormis, que el temps passa volant!

Per posar-t’ho més fàcil, et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix i serà una injecció d’energia i autoestima.

1. Realitza com a mínim 30 minuts d’exercici físic al dia. Avui dia la majoria de feines són sedentàries, l’esforç que requereixen recau íntegrament en l’aspecte psicològic. Per això, els metges recomanen realitzar alguna activitat física com a mínim durant 30 minuts al dia. Hi ha moltes maneres de moure’t: anar a caminar o córrer i si tens un gos com a mascota te’l pots emportar perquè t’acompanyi, si no en tens et pots posar una llista de música animada per entretenir-te. Una altra opció podria ser anar a la feina amb bici i si vius molt a prop del treball, busca alguna ruta alternativa més llarga. Encara queden algunes setmanes de bons temps, si ets privilegiat i vius a prop de la platja, pots anar a nedar una estona, i si la platja et queda una mica lluny, sempre pots inscriure’t a un gimnàs amb piscina.

2. Demana cita al metge i fes-te una revisió mèdica. Una altra cosa que anem deixant “per més endavant”, i potser passem tot l’any sense anar al metge. La revisió bàsica seria odontologia, oftalmologia, els estudis femenins de rutina, una anàlisi de sang i alguna altra especialitat que puguis necessitar com una revisió auditiva.

3. Fes una bona neteja digital. Seria boníssim començar l’any amb la casella de mails a zero, oi? Per aconseguir-ho, podem començar avui mateix esborrant publicitats, newsletters i altres enviaments que ja no ens interessen, i perquè no torni el caos, l’important és donar-te de baixa de tot el que no volen seguir rebent. També seria bo fer una selecció de les fotos i vídeos que tenim al nostre dispositiu mòbil, aquelles que han sortit borroses, les que estan repetides, les que no t’interessen… Segur que d’aquesta manera guanyes velocitat en els teus dispositius.

4. Deixa de fumar. Encara no ho has fet? Abans de vacances havies promès que a partir de l’1 de setembre ho faries? A què esperes? Hi ha molts trucs que t’ajuden a aconseguir-ho. Hi ha infinitats d’apps, per exemple, que et pots descarregar i que et vigilen i t’acompanyen per evitar que tornis a encendre el cigar. En elles pots trobar la motivació necessària i un acompanyant diari que et dona les dades que necessites per entendre el nociu que és el tabac. És molt recomanable que et mantinguis ocupat: aprèn un altre idioma, inicia’t al teatre, inscriu-te per fer un esport en grup com futbol o bàsquet… Un altre factor que et donarà força per mantenir-te lluny del tabac és fer càlculs i adonar-te del dineral que t’estalvies.

5. Comença a estalviar. És el moment d’iniciar un estalvi a llarg termini, i la millor opció per estar absolutament tranquil i no patir per l’evolució incerta dels mercats financers és un Pla de Previsió Assegurat (PPA). Aprofita aquests diners que t’estalvies, obre un PPA i assegura el teu futur. Els PPA són assegurances d’estalvi i previsió que es contracten com una assegurança individual de manera voluntària i com a complement al sistema de prestacions de pensions de la Seguretat Social. A més, si l’obres abans del 31 de desembre de 2019, el podràs desgravar a l’exercici de la Declaració de Renda d’aquest any. La Mútua dels Enginyers ofereix un Pla de Previsió Assegurat (PPA) amb capital garantit i un tipus d’interès molt competitiu, el 0,95% net de comissions.

També et pot interessar ...

Inversió rendible

On invertir actualment i que ens sigui rendible?

Moltes persones decideixen invertir en els mercats financers part dels seus estalvis per tal de treure’n rendibilitat, és a dir, un benefici econòmic. Però els mercats financers són inestables i la seva evolució canvia en funció de molts factors que, a la vegada, són molt diversos: des de la situació política i econòmica de cada país, a la psicologia i al comportament dels inversors, entre d’altres. Donats aquests canvis, han sorgit noves alternatives on invertir, diferents a les tradicionals i que, per molts, són encara desconegudes.

Las Mutualidades

Què en saps del mutualisme social?

El mutualisme és un moviment social i econòmic que recull aquelles tendències associatives dels éssers humans per aconseguir satisfer les seves necessitats individuals a través de la cooperació voluntària i l’ajuda mútua, en un sistema basat en la solidaritat. Així, s’aconsegueix un objectiu que afavoreix totes les parts.

L’Alzheimer, entre les primeres causes de mort a Espanya

La demència va ser la quarta causa de mort a Espanya durant l’any 2017, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Quan parlem de demència ens referim a les malalties que s’esdevenen quan el cervell ja no funciona correctament. D’entre elles, l’Alzheimer és la més comuna i afecta la memòria, la raó i la conducta.