MyShake, l’aplicació per detectar terratrèmols

T’imagines tenir un sismògraf de veritat al palmell de la mà? Ara això pot ser realitat gràcies a l’aplicació mòbil MyShake, creada per un grup d’investigadors de la Universitat de Berkeley, i que està disponible tant per a telèfons amb Android com per a telèfons iPhone.

L’aplicació s’executa en segon pla al telèfon, de manera silenciosa i sense consumir gaire potència del mòbil, ja que té un consum de bateria similar al de les aplicacions de comptar passos. Quan el moviment del terreny s’ajusta al perfil vibratori d’un terratrèmol, l’aplicació envia la informació de forma anònima al sistema central de MyShake, que confirma la ubicació i la magnitud del terratrèmol.

L’objectiu dels promotors d’aquesta aplicació és construir una xarxa sísmica mundial i utilitzar-ne les dades per reduir els efectes dels terratrèmols a les persones i a la societat en el seu conjunt. L’aplicació MyShake també proporciona als usuaris informació sobre terratrèmols recents a tot el món, així com informació sobre terratrèmols destacats en la història de la humanitat.

MyShake és un projecte del Laboratori de Sismologia de la Universitat de Berkeley, que té una dilatada experiència en l’anàlisi de grans terratrèmols històrics a Califòrnia.

Les característiques principals d’aquesta aplicació són les següents:
− No ofereix anuncis.
− És fàcil de fer servir.
− Disposa de vídeos amb informació sobre les diferents intensitats d’un terratrèmol.
− És compatible amb Facebook per compartir informació i enviar missatges interns a la xarxa social.
− Ofereix informació didàctica sobre la sismologia.
− Disposa d’eines per localitzar terratrèmols que s’hagin esdevingut.

Aquesta aplicació d’alerta primerenca de terratrèmols pot ser molt útil per salvar vides. El seu desenvolupament s’ha dut a terme gràcies als algoritmes i els acceleròmetres que contenen els telèfons mòbils.

Vídeo sobre l’aplicació MyShake:

També et pot interessar ...

El millor estalvi: el que no tributa

Al mercat financer podem trobar nombrosos productes d’estalvi i d’inversió que permeten crear un “coixí econòmic” de cara a la jubilació i el futur. La

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.