MyShake, l’aplicació per detectar terratrèmols

T’imagines tenir un sismògraf de veritat al palmell de la mà? Ara això pot ser realitat gràcies a l’aplicació mòbil MyShake, creada per un grup d’investigadors de la Universitat de Berkeley, i que està disponible tant per a telèfons amb Android com per a telèfons iPhone.

L’aplicació s’executa en segon pla al telèfon, de manera silenciosa i sense consumir gaire potència del mòbil, ja que té un consum de bateria similar al de les aplicacions de comptar passos. Quan el moviment del terreny s’ajusta al perfil vibratori d’un terratrèmol, l’aplicació envia la informació de forma anònima al sistema central de MyShake, que confirma la ubicació i la magnitud del terratrèmol.

L’objectiu dels promotors d’aquesta aplicació és construir una xarxa sísmica mundial i utilitzar-ne les dades per reduir els efectes dels terratrèmols a les persones i a la societat en el seu conjunt. L’aplicació MyShake també proporciona als usuaris informació sobre terratrèmols recents a tot el món, així com informació sobre terratrèmols destacats en la història de la humanitat.

MyShake és un projecte del Laboratori de Sismologia de la Universitat de Berkeley, que té una dilatada experiència en l’anàlisi de grans terratrèmols històrics a Califòrnia.

Les característiques principals d’aquesta aplicació són les següents:
− No ofereix anuncis.
− És fàcil de fer servir.
− Disposa de vídeos amb informació sobre les diferents intensitats d’un terratrèmol.
− És compatible amb Facebook per compartir informació i enviar missatges interns a la xarxa social.
− Ofereix informació didàctica sobre la sismologia.
− Disposa d’eines per localitzar terratrèmols que s’hagin esdevingut.

Aquesta aplicació d’alerta primerenca de terratrèmols pot ser molt útil per salvar vides. El seu desenvolupament s’ha dut a terme gràcies als algoritmes i els acceleròmetres que contenen els telèfons mòbils.

Vídeo sobre l’aplicació MyShake:

També et pot interessar ...

Enginyers sense fronteres

Actualment hi ha associacions sense ànim de lucre centrades en la cooperació per al desenvolupament per tal de garantir l’accés universal a serveis bàsics per

Assegura el que té més valor

El 31 de març del 2019 hi havia 170.555 persones a Catalunya que tenien reconegut el dret a la prestació de dependència, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. D’aquest total, 43.267 persones tenen el grau 1 de dependència, 72.597 el grau 2 i 54.691 el grau 3.

Els estudiants d’enginyeria aposten pels cotxes driverless en l’última edició de la Formula Student Spain 2021

L’enginyeria presenta cada vegada reptes més complexos als quals s’han d’enfrontar els futurs enginyers i enginyeres, com ara el disseny de vehicles completament autònoms per a competicions esportives de motor. Una de les ocasions on els i les estudiants d’enginyeria poden posar-se a prova a sí mateixos és la Formula Student Spain (FSS), organitzada per la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) i que té lloc al Circuit de Montmeló.

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil. Tal com es notifica a la