Unit linked, un aliat per a l’estalvi i la inversió

Si alguna cosa no ha deixat de créixer en els darrers mesos és el producte unit linked. El terme sona molt cool però, realment, sabem què significa o quines són les prestacions que el caracteritzen?

 

Què és l’unit linked?

És important saber  que es tracta d’un pla d’estalvi i d’inversió vinculat a modalitats o opcions d’inversió on el client  assumeix el risc de la inversió.

D’acord amb això, hi ha una complerta gamma d’opcions d’inversió per a cobrir absolutament tots els perfils de risc: des d’opcions amb capital garantit com a més conservadores, fins a opcions en les que es pot optar per invertir en una cistella de fons d’inversió de renda variable amb filosofia value investing.

Es tracta d’una fórmula molt flexible que s’adapta a qualsevol tipus d’inversor a curt, mig o llarg termini, amb perfil conservador, moderat o dinàmic i que fins i tot és adequat per aquelles persones que segueixen, de ben a prop, els mercats financers i que tenen una actitud molt activa amb les seves inversions.

 

Funcionament i avantatges

Funciona com un pla d’inversió que uneix la rendibilitat i la liquiditat que aporta una cartera d’actius financers juntament amb els avantatges fiscals de les assegurances de vida:

  • Flexibilitat en les aportacions

Aquest producte s’adapta al ritme d’estalvi del subscriptor, tant si és planificat amb una periodicitat en les quanties a aportar, tant si és a través d’aportacions extraordinàries en el moment en què consideri oportú, així com fins i tot, com una combinació de les dues opcions.

El fet de realitzar una aportació periòdica no implica cap tipus de compromís. Per tant, es pot modificar l’import d’aquesta aportació o inclús deixar de fer-la en qualsevol moment.

  • Flexibilitat en la variació de les inversions realitzades

Al tractar-se d’una assegurança de tipus unit linked, es pot canviar de tipus d’inversió d’una manera immediata i fins a dotze vegades a l’any sense cap cost. Això permet adaptar-se amb molta rapidesa als canvis personals, familiars i també a aquells que afecten els mercats financers i que repercuteixen de forma automàtica en les expectatives de rendiments de les diferents opcions d’inversió.

Es pot escollir qualsevol de les combinacions possibles entre les diferents modalitats d’inversió.

  • Liquiditat immediata dels seus estalvis

L’estalvi acumulat en aquest producte es pot recuperar en qualsevol moment de forma total o amb disposicions parcials. Però si no desitgeu perdre els importants avantatges fiscals aconseguits pel pla, sempre hi ha l’opció de demanar una bestreta a un tipus d’interès molt atractiu.

 

Un aliat per a la planificació financera, fiscal i hereditària

Des de l’àrea d’estalvi de la Mútua dels Enginyers recomanem plenament la fórmula de l’unit Linked. Amb totes les característiques anteriorment analitzades, esdevé un aliat ideal per a la planificació financera, fiscal i hereditària. Permet invertir un patrimoni per obtenir uns rendiments i planificar la seva transmissió a un beneficiari. Constitueix, en moltes ocasions, la solució òptima per dotar de flexibilitat, privacitat i protecció les vostres inversions.

Unit linked 2

Unit linked 3

També et pot interessar ...

Congressos per a enginyers 2016

Els congressos són esdeveniments que es converteixen en el termòmetre de l’evolució d’un sector econòmic concret. A més, els congressos són un lloc ideal perquè

INVERTIR DURANT COVID19

Com invertir els teus estalvis en temps de Covid19

La pandèmia ha fet canviar molts aspectes en les nostres vides i, com no podia ser diferent, el sector de les inversions s’ha vist molt afectat. Cada vegada més persones han emprat una política més austera en el que a l’ús dels seus diners es refereix, els consumidors tenen menys tendència a gastar ja que viuen amb por al fet que en la situació que s’està vivint, els seus ingressos puguin disminuir en els pròxims mesos.