Unit linked, un aliat per a l’estalvi i la inversió

Si alguna cosa no ha deixat de créixer en els darrers mesos és el producte unit linked. El terme sona molt cool però, realment, sabem què significa o quines són les prestacions que el caracteritzen?

 

Què és l’unit linked?

És important saber  que es tracta d’un pla d’estalvi i d’inversió vinculat a modalitats o opcions d’inversió on el client  assumeix el risc de la inversió.

D’acord amb això, hi ha una complerta gamma d’opcions d’inversió per a cobrir absolutament tots els perfils de risc: des d’opcions amb capital garantit com a més conservadores, fins a opcions en les que es pot optar per invertir en una cistella de fons d’inversió de renda variable amb filosofia value investing.

Es tracta d’una fórmula molt flexible que s’adapta a qualsevol tipus d’inversor a curt, mig o llarg termini, amb perfil conservador, moderat o dinàmic i que fins i tot és adequat per aquelles persones que segueixen, de ben a prop, els mercats financers i que tenen una actitud molt activa amb les seves inversions.

 

Funcionament i avantatges

Funciona com un pla d’inversió que uneix la rendibilitat i la liquiditat que aporta una cartera d’actius financers juntament amb els avantatges fiscals de les assegurances de vida:

  • Flexibilitat en les aportacions

Aquest producte s’adapta al ritme d’estalvi del subscriptor, tant si és planificat amb una periodicitat en les quanties a aportar, tant si és a través d’aportacions extraordinàries en el moment en què consideri oportú, així com fins i tot, com una combinació de les dues opcions.

El fet de realitzar una aportació periòdica no implica cap tipus de compromís. Per tant, es pot modificar l’import d’aquesta aportació o inclús deixar de fer-la en qualsevol moment.

  • Flexibilitat en la variació de les inversions realitzades

Al tractar-se d’una assegurança de tipus unit linked, es pot canviar de tipus d’inversió d’una manera immediata i fins a dotze vegades a l’any sense cap cost. Això permet adaptar-se amb molta rapidesa als canvis personals, familiars i també a aquells que afecten els mercats financers i que repercuteixen de forma automàtica en les expectatives de rendiments de les diferents opcions d’inversió.

Es pot escollir qualsevol de les combinacions possibles entre les diferents modalitats d’inversió.

  • Liquiditat immediata dels seus estalvis

L’estalvi acumulat en aquest producte es pot recuperar en qualsevol moment de forma total o amb disposicions parcials. Però si no desitgeu perdre els importants avantatges fiscals aconseguits pel pla, sempre hi ha l’opció de demanar una bestreta a un tipus d’interès molt atractiu.

 

Un aliat per a la planificació financera, fiscal i hereditària

Des de l’àrea d’estalvi de la Mútua dels Enginyers recomanem plenament la fórmula de l’unit Linked. Amb totes les característiques anteriorment analitzades, esdevé un aliat ideal per a la planificació financera, fiscal i hereditària. Permet invertir un patrimoni per obtenir uns rendiments i planificar la seva transmissió a un beneficiari. Constitueix, en moltes ocasions, la solució òptima per dotar de flexibilitat, privacitat i protecció les vostres inversions.

Unit linked 2

Unit linked 3

També et pot interessar ...

assegurança de vida

Què val la meva vida?

La meva vida no té preu! Aquesta seria la resposta de la gran majoria de nosaltres a la pregunta de quant val la nostra vida. En una societat regida per un capitalisme ferotge i on tot té un preu, la única cosa que els diners no poden fer (de moment) és evitar la mort.

Declaració electrònica d’accident

TIREA (Tecnologies de la Informació i Xarxes per a les Entitats Asseguradores) facilita l’aplicació sense cost per smartphones, sota plataformes Android i IOS, Declaración iDea,