L’economia circular, protagonista d’iGenium 2017

El proper dimarts 24 d’octubre els enginyers tenim cita a iGenium ’17, que aquesta any compleix el seu 6ª edició. El conseller d’Economia i Coneixement, Santi Vila, inaugurarà oficialment aquesta trobada anual de les enginyeries, que tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (de 15:30h a 20:30h) i que organitza l‘Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC).

La jornada, que està organitzada per l’Institut d’Enginyers de Catalunya, estarà dedicada a l’economia circular que, per inciativa estratègica de la UE, que té com a objectiu principal preservar el capital natural, optimitzar el consum de recursos i reduir els impactes en l’activitat econòmica.

Aspectes tan rellevants com repensar, redissenyar, refabricar, reparar, redistribuir, reduir, reutilitzar, reciclar i recuperar energia seran objecte de debat en iGenium’17.

Programa

Les associacions d’enginyers Aeronàutics, Agrònoms, Camins, ICAI, Industrials, Mines, Montes, Navals i Telecomunicació presentaran els projectes professionals més destacats de l’any vinculats amb l’economia circular, com a element imprescindible per al desenvolupament sostenible i econòmic de la societat:

  • Manresa, primer projecte de simbiosi industrial a Catalunya
  • La reutilització dels residus de la construcció a les obres d’ampliació del Port de Barcelona
  • La reutilització de l’aigua en sectors com la mineria i la astronàutica
  • La cadena de valor de l’ús de la fusta provinent de la gestió dels boscos públics
  • El Projecte Labdoo, plataforma col·laborativa que permet fer arribar portàtils en desús carregats amb aplicacions educatives en escoles de tot el món.

Al seu programa també s’inclou una taula rodona perquè els estudiants universitaris exposin els seus projectes d’economia circular:

  • OhmPower, un sistema de distribució d’energia intel·ligent, modular i distribuït pensat per regular, optimitzar i millorar l’accés a l’electricitat en casos d’escassetat.
  • UP!, la creació d’una empresa social que produeix bio combustible sòlid en forma de pèl·lets.
  • (eC)2, un projecte on els consumidors es converteixen en generadors energètics al cicle integral de l’aigua;
  • Presentació del Polieco-sign, un material per a mobiliari urbà que genera menys impacte mediambiental.

Fes clic sobre el següent botó d’enllaç per veure el programa original: PROGRAMA

iGenium’17 finalitzarà amb un diàleg d’experts sobre inversions responsables que analitzaran de quina manera s’han d’implementar projectes d’economia circular amb la menor petjada de carboni possible. Participaran empreses com Nekko Capital i entitats com a Origen Ventures Fund, Caixa d’Enginyers i la Fundació Netri, amb l’objectiu d’analitzar un dels sectors disruptivos que determinaran l’enginyeria i l’economia del futur.

Inscripció

Fes clic sobre el següent botó d’enllaç per formalitzar la teva inscripció a iGenium 2017: INSCRIPCIÓ

Entitats organitzadores i patrocinadores

Aquesta trobada anual d’enginyers està organitzat per Institut d’Enginyers de Catalunya i compta amb el suport d’organitzacions públiques i privades com La Mútua, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Forestal Catalana, Caixa d’Enginyers, ICL Ibèria, i l’Escola de l’aigua, entre uns altres.

La Secretaria de Medi ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, serà l’encarregada de clausurar la trobada.

La jornada és gratuïta i es dirigeix als professionals de l’enginyeria, empreses i consultores, a la indústria, als universitaris i a les administracions públiques.

 

També et pot interessar ...

Com gestionar millor els meus diners

En qüestions pecuniàries, el seny sempre serà el nostre millor aliat. El consell més senzill d’aplicar per a qualsevol persona que vulgui invertir és no

IoT Catalan Alliance

Al desembre del 2015 es presenta en públic una nova iniciativa al voltant del Internet de les Coses (Iot en les seves sigles en anglès):

Les claus del Value Investing

Article de Jordi Masip Adsuara, Responsable d’Assessorament Financer de Mutuavalors EAFI, SL. El value investing s’ha posat de moda, tothom ha sentit a parlar d’aquest o d’aquell gestor

Equip e-Ride ETSEIB

Un grup d’estudiants del ETSEIB participen el proper Juliol en l’Smart Moto Challenge, que es celebra al Circuit de Catalunya. La competició reuneix equips de