IoT Catalan Alliance

Al desembre del 2015 es presenta en públic una nova iniciativa al voltant del Internet de les Coses (Iot en les seves sigles en anglès): la IOT Català Alliance (Catalonia IOT). Però què és exactament l’Internet de les Coses? Una definició d’aquest nou concepte és:

“L’Internet de les Coses (també conegut per la seva denominació en anglès Internet of Things) és tot allò relacionat tecnològicament amb la interconnexió digital de tot tipus d’objectes i dispositius, especialment aquells d’ús diari.”

La Català Alliance és una iniciativa liderada per la Fundació i2Cat i l’objectiu és potenciar projectes relacionats amb el camp d’Internet de les Coses. A més de la Fundació i2Cat també participen en aquesta nova iniciativa empreses com Cellnex, Vodafone, Alcatel-Lucent, Everis i Altran. La universitat UAB, el centre d’investigació Eureca i la Generalitat, també donen suport a aquesta nova iniciativa.

El naixement de la IOT Català Alliance s’enquadra dins de les estratègies de la Generalitat Smartcat i Ris3cat, sent identificada com una tecnologia emergent clau per a la R + D + I a Catalunya.

Entre les tasques de la Català Allliance es troben el identificar aquelles empreses i organitzacions que desenvolupen projectes de IOT a Catalunya, generar sinergies entre aquestes empreses, fomentar el coneixement dels beneficis i oportunitats de l’Internet de les coses i facilitar un entorn de col·laboració amb l’administració pública i amb organismes d’estandardització.

La Fundació i2cat és un centre de desenvolupament i investigació sense ànim de lucre, que impulsa activitats de R + D + I en l’àmbit d’arquitectures, aplicacions i serveis d’Internet avançada. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

També et pot interessar ...

Nikola Tesla: enginyer i visionari

Nikola Tesla (Croàcia 1856-Nova York, 1943) va ser un físic, matemàtic, enginyer electricista i inventor nord-americà d’origen serbi. És una figura fonamental en la història

La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal.li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat.

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil. Tal com es notifica a la