Buscar

IoT Catalan Alliance

Al desembre del 2015 es presenta en públic una nova iniciativa al voltant del Internet de les Coses (Iot en les seves sigles en anglès): la IOT Català Alliance (Catalonia IOT). Però què és exactament l’Internet de les Coses? Una definició d’aquest nou concepte és:

«L’Internet de les Coses (també conegut per la seva denominació en anglès Internet of Things) és tot allò relacionat tecnològicament amb la interconnexió digital de tot tipus d’objectes i dispositius, especialment aquells d’ús diari.»

La Català Alliance és una iniciativa liderada per la Fundació i2Cat i l’objectiu és potenciar projectes relacionats amb el camp d’Internet de les Coses. A més de la Fundació i2Cat també participen en aquesta nova iniciativa empreses com Cellnex, Vodafone, Alcatel-Lucent, Everis i Altran. La universitat UAB, el centre d’investigació Eureca i la Generalitat, també donen suport a aquesta nova iniciativa.

El naixement de la IOT Català Alliance s’enquadra dins de les estratègies de la Generalitat Smartcat i Ris3cat, sent identificada com una tecnologia emergent clau per a la R + D + I a Catalunya.

Entre les tasques de la Català Allliance es troben el identificar aquelles empreses i organitzacions que desenvolupen projectes de IOT a Catalunya, generar sinergies entre aquestes empreses, fomentar el coneixement dels beneficis i oportunitats de l’Internet de les coses i facilitar un entorn de col·laboració amb l’administració pública i amb organismes d’estandardització.

La Fundació i2cat és un centre de desenvolupament i investigació sense ànim de lucre, que impulsa activitats de R + D + I en l’àmbit d’arquitectures, aplicacions i serveis d’Internet avançada. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

També et pot interessar ...

Congressos d’enginyeria el 2015

L’organització d’un congrés no és una tasca fàcil, però no només en el sentit administratiu sinó també per l’àmbit protocol•lari del mateix. Actualment es realitzen

Enginyers sense fronteres

Actualment hi ha associacions sense ànim de lucre centrades en la cooperació per al desenvolupament per tal de garantir l’accés universal a serveis bàsics per

Quin és el mètode més eficient per treure rendiment als meus estalvis?

Estalviar és difícil, ja que ens suposa tenir una quantitat de diners apartada i immòbil que només creix amb les nostres pròpies aportacions. Invertir els nostres estalvis tampoc és fàcil, ja que ens genera incertesa, pensem que no és una activitat per a nosaltres, etcètera. A La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a perdre la por a la inversió, així com a estalviar i a treure el màxim partir als teus diners.