Buscar

El poder del Big Data

En primer lloc, què és el Big Data? En termes generals ho podríem definir com la tendència en l’avanç de la tecnologia, cap a un nou enfocament d’entesa, la qual és utilitzada per a descriure enormes quantitats de dades (estructurades, no estructurades i semi estructurades) que prendria massa temps i seria molt costós carregar a un base de dades relacional per a la seva anàlisi.

És un concepte per tant, que fa referència a l’acumulació massiva de dades. Altres denominacions poden ser: dades massius o dades a gran escala.

El Big Data tracta d’una disciplina dedicada a les dades massives i s’emmarca en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquesta disciplina s’ocupa de totes les activitats relacionades amb els sistemes que manipulen grans conjunts de dades.

D’aquesta manera, el concepte de Big Data s’aplicaria per a tota aquella informació que no pot ser processada o analitzada utilitzant processos o eines tradicionals.

Cal tenir en compte que el Big Data no es refereix a alguna quantitat en específic, ja que és habitualment utilitzat quan es parla en termes de petabytes i exabytes de dades.

Per tant la primera pregunta que ens fem és: Quan hi ha massa informació perquè sigui necessari ser processada i analitzada utilitzant Big Data?

Gigabyte = 109 = 1,000,000,000
Terabyte = 1012 = 1,000,000,000,000
Petabyte = 1015 = 1,000,000,000,000,000
Exabyte = 1018 = 1,000,000,000,000,000,000

A més el Big Data existeix en una gran varietat de dades que poden ser representades de diverses maneres arreu del món, per exemple de dispositius mòbils, àudio, vídeo, sistemes GPS, equips industrials, automòbils, mesuradors elèctrics, etc.

Actualment en el món s’acumulen cada vegada més dades en format digital però el problema és que aquestes dades són en general poc estructurats i en quantitats ingents. I el que passa és que són difícils d’explotar per mètodes convencionals.

Podem dir llavors que el «Big Data» és la capacitat per afegir aquestes colossals, variades i veloçment canviants quantitats de dades, estructurar i tractar-les per la seva anàlisi. Així mitjançant models i tècniques estadístiques, es poden entendre millor les relacions causa -efecte en el passat més o menys recent per determinar les millors decisions en temps real o d’un futur més o menys immediat. Si parlem de relaciones amb els nostres clients, l’àmbit d’aplicació d’aquestes decisions serien les estratègies, polítiques i accions de captació, fidelització i retenció dels clients.

El Big Data permet per tant explotar comercialment una gran quantitat de dades per crear nous serveis comercials, és a dir, extreure la intel•ligència necessària i donar-los valor.

També et pot interessar ...

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.

L’alternativa al RETA dels autònoms

Els treballadors autònoms són persones físiques que desenvolupen la seva activitat econòmica de manera independent, directament i personalment. Són treballadors que treballen per compte propi.

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.

Quin Pla d’Estalvis de La Mútua t’escau més?

Un pla d’estalvis és un producte financer que permet a l’usuari planificar una estratègia d’estalvi i anar configurant així un coixí d’estalvis per a poder utilitzar quan més els necessitem, ja sigui per comprar un cotxe, anar a la universitat, comprar una casa o anar de viatge, entre d’altres.

Els plans d’estalvi són un dels productes més senzills de contractar i d’entendre, ja que no requereixen de condicions estranyes per a contractar-los, i ens proporcionen nombrosos beneficis. Ens permeten planificar una quantitat mensual per estalviar, creant així un hàbit, però també existeixen plans flexibles que, a banda d’ajudar-nos a estalviar una quantitat periòdica, donen l’opció d’aportar més diners en qualsevol moment.