Webs, xarxes i altres elements a tenir en compte per viatjar

Cada vegada és més recurrent decidir on viatjar, o captar idees per a una destinació de vacances, en base a la informació publicada per xarxes socials especialitzades, webs o portals de viatges. Gairebé el 34% dels viatgers recorre únicament a les xarxes socials quan es plantegen un viatge.

Planificar un viatge en el panorama tecnològic actual

Les xarxes socials, i concretament els seus algoritmes, fan que sigui més fàcil trobar aquelles destinacions i plans que més ens poden agradar. Aquest any, l’algoritme d’Instagram classifica el contingut dels comptes que seguim i prediu la possibilitat d’interacció en relació amb els «M’agrada», entre altres sistemes.

A més, trobar informació sobre diferents països és cada vegada més fàcil, com a conseqüència de la immediatesa i la velocitat de publicació en plataformes com Instagram, Twitter o Facebook. I és que el 74% dels viatgers utilitzen les xarxes mentres es troben de vacances. A més, pràcticament la totalitat dels Millennials (un 97%) comparteix fotos dels seus viatges en aquestes plataformes.

Els usuaris d’aquests són cada vegada més aficionats a fer fotografies i publicar-les. Un altre element que, darrerament, també s’ha posat de moda són els vídeos amb descripció i tips de viatges. El que pot facilitar molt la feina als viatgers i ajudar-los a marcar els diferents punts dels seus trajectes.

Les principals webs i xarxes sobre viatges

Es tracta d’un blog de parella que narra els viatges i les experiències de Letícia i Roberto. La seva plataforma és mobile first, la qual cosa l’adapta al format més utilitzat avui dia per consumir contingut de blogs de viatges: el telèfon mòbil.

Es tracta del blog desenvolupat per Aniko Villalba. A diferència d’altres pàgines de viatges, aquí, Aniko apunta reflexions i experiències que ha viscut al llarg dels seus trajectes, reportant-los un valor extra. Però no només això, sinó que a la pàgina web podem trobar un enllaç que ens porta als seus propis podcasts.

Aquest blog, que també compta amb un potent equivalent en xarxes socials, va ser impulsat com a hobby per Alan Estrada, qui volia anar guardant els records dels seus viatges. Però, a dia d’avui, aquest ja forma part de la seva feina. Al seu canal de YouTube compta amb més de 3 milions de subscriptors, i a Instagram en té més d’1 milió i mig de seguidors.

Aquest blog mostra una àmplia varietat i qualitat de guies de viatges, cosa que ha permès que rebi més d’1 milió de visites mensuals al seu web. També té presència a xarxes socials, on té més de mig milió de seguidors a Facebook i uns 200 mil a Instagram.

A més, aquests blogs comparteixen gran part del seu contingut en xarxes com Facebook o Instagram, la qual cosa facilita l’accés a les rutes i les seves experiències.

Incidències en viatges

Però no només hem de tenir en compte aquests aspectes a l’hora de triar un destí de vacances. En el viatge, poden succeir diferents incidències o contratemps que ens dificultin la nostra estada o trajecte.

La principal incidència és aquella relacionada amb algun tipus de malestar físic. Més del 50% de les incidències que succeeixen durant els viatges tenen a veure amb la salut de les persones. De totes, la majoria es relaciona amb un malestar relacionat amb febre, gastroenteritis o al·lèrgies.

Altres dels problemes més freqüents són aquells relacionats amb traumatismes o fractures. Això es pot deure a caigudes o lesions que es donen en la pràctica d’algun esport, en especial a l’hivern. A més, podem patir cremades, intoxicacions alimentàries o insolacions.

A més de problemes mèdics, podem trobem altres incidències relacionades amb la cancel·lació de viatges, problemes amb l’equipatge o accidents de trànsit.

Assistència en viatge

Per això, comptar amb una cobertura en viatges és de gran importància. L’assistència en viatges és la modalitat d’assegurança que cobreix les persones dels riscos que es produeixen durant els desplaçaments personals o professionals fora de casa.

En funció de la modalitat escollida, en cas d’urgència o imprevist podem ser atesos per qualsevol malaltia o accident que sorgeixi durant el viatge. A més, si cal, també pot cobrir la repatriació. Trobem altres prestacions complementàries com la pèrdua de l’equipatge, una demora en el viatge i pèrdua de connexió, responsabilitat civil, transmissió de missatges urgents, defunció d’un familiar, entre d’altres.

En funció de les nostres necessitats, podem precisar una cobertura o una altra. Si vols més informació sobre la cobertura o contractació intermediada per Serpreco, pots consultar aquest enllaç.

També et pot interessar ...

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: