Cinc personalitats que han estudiat enginyeria i no ho sabies

L’enginyeria és un dels sectors que té més demanda laboral, però que per dedicar-s’hi s’han de reunir requisits que no tothom pot presumir de tenir. Si viatgem en el temps, trobarem personalitats que han destacat com a directors de cinema, models, lingüistes o reconeguts polítics. Ara bé, encara que són professions molt diferents, tots tenen una cosa en comú. Et preguntaràs, quina? La resposta és que tots han estudiat enginyeria. T’imagines alguna d’aquestes personalitats estudiant els complexos apunts d’enginyeria?

1. Pompeu Fabra

Quan pronuncies el seu nom, el primer que et ve al cap és que va ser el filòleg conegut com el “seny ordenador de la llengua catalana”. A la gran part de les classes de literatura catalana dels instituts se’l presenta per la seva tasca de capdavanter en establir la normativa moderna de la llengua catalana. El que no s’explica és la seva condició d’enginyer industrial químic. Possiblement, aquesta condició va suposar ser central per a la seva faceta de lingüista. En primer lloc, ho va ser durant la seva època de formació a l’Escola de Barcelona. Més tard, també ho va ser en els seus primers anys de professional en l’ensenyament, a principis del segle XX, amb participació activa del naixement de l’Escola d’Enginyers de Bilbao, la segona d’enginyeria industrial de l’Estat espanyol.

2. Alfred Hitchcock

Si al seu nom li afegim La sombra de una duda o Con la muerte en los talones segurament ja saps de qui estem parlant. Alfred Joseph Hitchcock és conegut per ser director de cinema i productor. Va ser pioner en moltes de les tècniques que caracteritzen els gèneres cinematogràfics del suspens i el thriller psicològic. Va iniciar la carrera al món del cinema britànic amb pel·lícules mudes i en les primeres sonores, finalment el 1939 es va traslladar a Hollywood. Abans de donar-se a conèixer com a director de cinema, però, va cursar estudis d’enginyeria a l’Escola d’Enginyeria i Navegació de Londres. Posteriorment, va treballar com a enginyer a la Companyia Telegràfica Hanley, uns anys després ja va redireccionar la seva carrera cap al món cineasta a la sucursal londinenca de la signatura de Hollywood Famous Players Lasky com a dissenyador de subtítols per a pel·lícules mudes.

3. Cindy Crawford

La coneguda model va començar els seus estudis d’enginyeria química a la Universitat de Northwestern després que li concedissin una beca per poder-ho fer possible. A meitat de la carrera, va descobrir la seva vocació com a model i va decidir deixar els estudis d’enginyeria.

4. Jimmy Carter

Aquest conegut polític estatunidenc del Partit Demòcrata, va ser senador a l’Assemblea General de Geòrgia, governador del mateix estat i del 1977 al 1981 president dels Estats Units d’Amèrica. El que queda diluït enmig de l’extens currículum polític és la seva faceta d’enginyer. L’expresident dels EUA va estudiar al Georgia Southwestern College (actualment, Georgia Southwestern State University) de Americus i el Geòrgia Institute of Technology de la capital de l’estat, Atlanta. A continuació, a l’equador de la Segona Guerra Mundial, va ser admès a l’Acadèmia Naval d’Annapolis, on es va graduar com a enginyer naval.

5. Rowan Atkinson

O més conegut pel seu paper com a Mr. Bean a la famosa sèrie de televisió que va protagonitzar. Darrera del conegut personatge que tants somriures ha dibuixat arreu del món, s’amaga un britànic que va estudiar a Durham Choristers School, St. Bees School i a les universitats d’Oxford i Newcastle, on es va graduar com a enginyer elèctric. Anys després, va cursar un màster per especialitzar-se en aquesta matèria a la Universitat de Queen.

També et pot interessar ...

L’assignatura pendent de les STEM: la igualtat de gènere

Segons un informe publicat per la UNESCO només un 28% de tots els investigadors del món són dones i, pel que fa a l’educació superior, les noies representen només el 35% dels estudiants matriculats en els estudis de les àrees relacionades amb STEM.

El supersònic Hyperloop

Viatges supersònics? Solien aparèixer als còmics i sèries de ciència ficció. Elon Musk, innovador i futurista, empresari fundador d’empreses tan disruptives com Paypal, Space X

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: