Insurtech i Fintech, dos fenòmens en expansió en el sector assegurador

El 96% de les asseguradores creuen que els ecosistemes digitals estan impactant en el sector, i el 87% considera que la tecnologia està avançant de manera exponencial. La revolució digital també ha arribat a les assegurances, tot i que els experts consideren que de manera “molt gradual”.

Col·laboració entre asseguradores i start-ups

No obstant això, les empreses asseguradores comencen a utilitzar les noves tecnologies per crear noves formes d’oferir els productes i serveis als seus clients i les seves clientes. Moltes es recolzen en start-ups innovadores que mitjançant l’ús de tecnologies disruptives com el big data (dades a gran escala), l’internet de les coses, la intel·ligència artificial o el blockchain (tecnologia que permet registrar informació de forma immutable), que ofereixen al nou tipus de consumidor una altra classe d’assegurança més àgil, transparent i competitiva, adaptada als seus nous hàbits i necessitats.

Les noves tecnologies han transformat la vida de milions de persones. El passat mes de novembre de 2018, l’Associació Espanyola de FinTech & InsurTech (AEFI) publicava un informe que assegurava que en el sector Insurtech hi havia més d’1 milió de clients actius i només un 3% de baixes de clients durant un any. El mateix estudi exposa que un dels majors beneficis que aporta el sector a la societat és una millora del producte, també dona una major transparència i enteniment de l’assegurança, així com una millora en la facilitat en la contractació.

InspiritLab: talent emprenedor

Analitzant aquest mercat en plena transformació, La Mútua dels Enginyers ha llançat recentment InspiritLab, un programa d’acceleració que potencia el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups amb un model de negoci relacionat amb projectes Insurtech i Fintech que tenen com a objectiu ajudar al desenvolupament del sector assegurador.

El programa, que tindrà una durada d’entre juliol i desembre d’aquest any 2019, ha admès start-ups des de pre-SL fins a empreses amb una facturació inferior a 500.000 € i amb almenys un membre dedicat al projecte al 100%.

Durant el període de presentació de candidatures, 39 han estat els projectes inscrits al programa d’acceleració. En l’actualitat, s’està duent a terme la fase d’entrevistes personalitzades amb cada un d’ells per seleccionar els que formaran part d’InspiritLab 2019.

Amb aquest llançament, La Mútua segueix situant la innovació en el centre de la seva estratègia. Fa tan sols un any que l’entitat va integrar Accel & Grow, acceleradora de start-ups, en el seu Grup i serà de la seva mà amb qui coordini InspiritLab.

També et pot interessar ...

Las Mutualidades

Què en saps del mutualisme social?

El mutualisme és un moviment social i econòmic que recull aquelles tendències associatives dels éssers humans per aconseguir satisfer les seves necessitats individuals a través de la cooperació voluntària i l’ajuda mútua, en un sistema basat en la solidaritat. Així, s’aconsegueix un objectiu que afavoreix totes les parts.

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de

Arriba iGenium’18, la cita anual de l’enginyeria

El proper dimarts 23 d’octubre tindrà lloc la 7a edició d’ iGenium, la cita anual de l’enginyeria que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya i que enguany tindrà lloc a la seu del Col·legi de Camins a Barcelona.

Congressos d’enginyeria el 2015

L’organització d’un congrés no és una tasca fàcil, però no només en el sentit administratiu sinó també per l’àmbit protocol•lari del mateix. Actualment es realitzen