Buscar

Insurtech i Fintech, dos fenòmens en expansió en el sector assegurador

El 96% de les asseguradores creuen que els ecosistemes digitals estan impactant en el sector, i el 87% considera que la tecnologia està avançant de manera exponencial. La revolució digital també ha arribat a les assegurances, tot i que els experts consideren que de manera «molt gradual».

Col·laboració entre asseguradores i start-ups

No obstant això, les empreses asseguradores comencen a utilitzar les noves tecnologies per crear noves formes d’oferir els productes i serveis als seus clients i les seves clientes. Moltes es recolzen en start-ups innovadores que mitjançant l’ús de tecnologies disruptives com el big data (dades a gran escala), l’internet de les coses, la intel·ligència artificial o el blockchain (tecnologia que permet registrar informació de forma immutable), que ofereixen al nou tipus de consumidor una altra classe d’assegurança més àgil, transparent i competitiva, adaptada als seus nous hàbits i necessitats.

Les noves tecnologies han transformat la vida de milions de persones. El passat mes de novembre de 2018, l’Associació Espanyola de FinTech & InsurTech (AEFI) publicava un informe que assegurava que en el sector Insurtech hi havia més d’1 milió de clients actius i només un 3% de baixes de clients durant un any. El mateix estudi exposa que un dels majors beneficis que aporta el sector a la societat és una millora del producte, també dona una major transparència i enteniment de l’assegurança, així com una millora en la facilitat en la contractació.

InspiritLab: talent emprenedor

Analitzant aquest mercat en plena transformació, La Mútua dels Enginyers ha llançat recentment InspiritLab, un programa d’acceleració que potencia el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups amb un model de negoci relacionat amb projectes Insurtech i Fintech que tenen com a objectiu ajudar al desenvolupament del sector assegurador.

El programa, que tindrà una durada d’entre juliol i desembre d’aquest any 2019, ha admès start-ups des de pre-SL fins a empreses amb una facturació inferior a 500.000 € i amb almenys un membre dedicat al projecte al 100%.

Durant el període de presentació de candidatures, 39 han estat els projectes inscrits al programa d’acceleració. En l’actualitat, s’està duent a terme la fase d’entrevistes personalitzades amb cada un d’ells per seleccionar els que formaran part d’InspiritLab 2019.

Amb aquest llançament, La Mútua segueix situant la innovació en el centre de la seva estratègia. Fa tan sols un any que l’entitat va integrar Accel & Grow, acceleradora de start-ups, en el seu Grup i serà de la seva mà amb qui coordini InspiritLab.

També et pot interessar ...

El poder del Big Data

En primer lloc, què és el Big Data? En termes generals ho podríem definir com la tendència en l’avanç de la tecnologia, cap a un

Diferències entre precisió i exactitud

Signifiquen el mateix els conceptes d’exactitud i precisió? Segons les definicions de la RAE: Precisió: Del llat. praecisio, -ōnis ‘corte’, ‘concisió’. 1. f. Qualitat de

El beneficiari d’una assegurança de vida

Segons dades publicades per l’ICEA, a Espanya existeixen gairebé 30 milions d’assegurats d’algun producte de Vida. D’aquests, una tercera part correspon a les modalitats d’Estalvi/Jubilació,