Quatre projectes formen part del programa d’acceleració d’start-ups InspiritLab

Quatre projectes han estat escollits entre els 39 projectes presentats per accelerar-se a la primera edició del programa InspiritLab, que té com a objectiu potenciar el talent d’emprenedors, emprenedores i start-ups amb un model de negoci relacionat amb projectes que busquen ajudar al desenvolupament del sector assegurador.

La iniciativa sorgeix de la voluntat de donar un gir estratègic per posicionar-se com una plataforma impulsora de projectes tecnològics. El programa està enfocat a empreses que tenen un model de negoci fintech o insurtech i que estiguin a una fase molt inicial de desenvolupament.

InspiritLab 2019 comptarà amb aquestes quatre start-ups que treballaran fins al gener de 2020 per desenvolupar un producte mínim viable amb les dades recollides durant els propers mesos:

  • Finanzas a Medida: entitat fundada a Barcelona i dedicada a l’elaboració d’informes financers.
  • Gistek: empresa fundada a Bilbao, desenvolupadora de solucions disruptives per al sector de les assegurances per millorar la cadena de valor dels mateixos mitjançant l’automatització, estandardització i la connectivitat de dades.
  • Mi Legado Digital: fundada a Alacant, l’empresa insurtech i legaltech proporciona seguretat i tranquil·litat als usuaris digitals donant-los l’oportunitat de decidir què passarà amb el seu contingut digital quan hagin mort.
  • Adicare: projecte nascut a Barcelona que ofereix una app i programari de gestió als centres d’addicció que ajuden a monitoritzar l’activitat de la persona addicta un cop finalitza el seu internament per reduir el risc de recaigudes.
Els representants de les start-ups accelerades, la directora general de La Mútua dels Enginyers, Susanna Carmona, i el president de La Mútua dels Enginyers, Joan Munt i Albareda.

El programa tindrà una durada entre setembre de 2019 i gener de 2020. Al febrer de 2020, després dels mesos d’acceleració, els emprenedors i emprenedores tindran l’ocasió de presentar els seus projectes durant un Demo Day i davant els membres del Club d’Inversors de l’Enginyeria de La Mútua dels Enginyers.

El programa d’acceleració sorgeix de la nova tendència sorgida darrerament en la que les empreses asseguradores cada cop són més propenses a utilitzar les noves tecnologies per crear noves formes d’oferir els productes i serveis als seus clients i les seves clientes.

Així, seguint aquesta nova inclinació, cada vegada més les empreses asseguradores busquen col·laboracions amb start-ups innovadores que mitjançant l’ús de tecnologies disruptives com el big data, l’internet de les coses, la intel·ligència artificial o el blockchain, poden oferir una altra classe d’assegurança més àgil, transparent i competitiva, adaptada als nous hàbits i necessitats dels consumidors.

També et pot interessar ...

L’Alzheimer, entre les primeres causes de mort a Espanya

La demència va ser la quarta causa de mort a Espanya durant l’any 2017, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Quan parlem de demència ens referim a les malalties que s’esdevenen quan el cervell ja no funciona correctament. D’entre elles, l’Alzheimer és la més comuna i afecta la memòria, la raó i la conducta.

La història del cub de Rubik

Mentre que al continent americà Larry Nichols i Frank Fox van començar a desenvolupar cada un pel seu compte dos trencaclosques compostos per peces rotables,

contractar una assegurança

Quan és el millor moment per contractar una assegurança?

Paraules clau: Contractar una assegurança, Assegurances obligatòries i voluntàries, Assegurança de vehicles, Assegurança de la llar, assegurança de responsabilitat civil, Assegurança multirisc, Assegurança d’Incapacitat Laboral Temporal, Assegurança de vida, Assegurança de salut