Com la ciència i la tecnologia fan possible una millor pràctica esportiva

Des del mateix moment en el qual decidim practicar un esport i anem cap a la botiga a comprar la indumentària que necessitem, ja estem posant la tecnologia i la ciència a disposició de l’esport, ja que,avui en dia, no hi ha cap esport on no s’involucrin la ciència i tecnologia d’una manera o una altra.

La tecnologia arriba allà on nosaltres no podem

Tot i que no tots els esports són de risc, tots poden afectar la nostra salut si no es practiquen de forma correcta. La innovació tecnològica juga un paper important, i un element quotidià, com un rellotge, es converteix en un rellotge amb prestacions per esportistes que t’ajuda a mesurar el teu pols, el nivell d’oxigen en sang i altres paràmetres que s’han de tenir en compte a l’hora de fer esport de manera saludable. La pràctica de l’esport cada cop s’entén menys sense la gran varietat de dispositius que permeten enregistrar entrenaments, marcar objectius i analitzar els resultats, un signe de com la tecnologia s’ha posat al servei de les competicions esportives.  

Com milloren les disciplines

La tecnologia millora certs aspectes de les disciplines esportives com són la salut de l’esportista, el correcte resultat de competències o la qualitat dels materials, però totes aquestes innovacions també tenen en compte aconseguir un augment del rendiment de l’esportista.

Segurament una de les innovacions tecnològiques més populars és el VAR del futbol, un assistent per l’àrbitre que és capaç de detectar quan es comet una errada en l’arbitratge d’un partit. Aquest dispositiu fa ús de les televisions per determinar si el resultat és correcte.

La ciència i la tecnologia també són presents a l’esport a través dels materials que s’utilitzen amb l’objectiu de millorar les capacitats de la pràctica esportiva. És el cas del carboni, que s’empra en nanotecnologia, i que es pot fer servir per fabricar una raqueta de tenis més resistent, o la roba d’un ciclista, que pot tenir entre un 4% i un 6% més d’aerodinàmica. També trobem la sola de cautxú estriada, inventada per Bill Bowerman i que millora molt el rendiment dels atletes en les seves curses, perquè és més lleugera; o els sistemes de localització GPS, que incrementen la seguretat de les persones que practiquen esports de muntanya i suposa, en molts casos, la supervivència d’una persona que ha patit un accident fent escalada.

Podem afirmar, doncs, que la tecnologia i la ciència milloren la pràctica de l’esport en tots els àmbits: des de la bona pràctica individual, fins a la correcta execució de la disciplina com a tal.

La Mútua d’Enginyers també s’implica

Mentre que la ciència i la tecnologia milloren la teva manera de fer esport, nosaltres ens encarreguem de cobrir-te quan el practiques. Les nostres ofertes asseguradores t’ajudaran en el cas de patir lesions durant la teva recuperació.

També et pot interessar ...

Congressos per a enginyers 2016

Els congressos són esdeveniments que es converteixen en el termòmetre de l’evolució d’un sector econòmic concret. A més, els congressos són un lloc ideal perquè

L’assignatura pendent de les STEM: la igualtat de gènere

Segons un informe publicat per la UNESCO només un 28% de tots els investigadors del món són dones i, pel que fa a l’educació superior, les noies representen només el 35% dels estudiants matriculats en els estudis de les àrees relacionades amb STEM.