Els perfils laborals més demandats del camp de l’enginyeria durant l’any 2021

Malgrat la crisi econòmica derivada de la pandèmia que ha afectat especialment el mercat laboral, existeixen determinats perfils laborals que, lluny de créixer, augmenten cada dia més la seva demanda per part de les empreses.

Alguns d’aquests perfils laborals són els pertanyents a les enginyeries, els graus universitaris de les quals ja són conegudes per tenir una elevada taxa d’inserció laboral. A més, l’evolució (o revolució?) digital fa que els perfils tecnològics continuïn sent els més sol·licitats des de principis de l’any, però també en el futur.

En el post d’avui, et comptem les claus que han fet dels perfils enginyers els més demandats, així com que perfils laborals del camp de l’enginyeria tenen més demanda laboral.

La Covid-19 ha precipitat la Quarta Revolució Industrial

Encara que el mercat laboral i l’economia ja podien deixar-nos entreveure que els perfils laborals pertanyents al sector de l’enginyeria serien els més buscats i cotitzats en el futur, la pandèmia ha accentuat aquest procés.

L’any 2020 les àrees d’Enginyeria i producció van ocupar la distribució funcional més gran de l’oferta d’ús del mercat espanyol amb un 20,7%. Així ho afirma L’Informe Infoempleo d’Adecco, el qual assenyala que aquestes àrees continuaran sent les més demandades els pròxims anys.

Segons assenyalen les dades de l’informe, les carreres tècniques més sol·licitades per les empreses durant aquest any 2021 són Enginyeria Industrial (5%), Enginyeria Informàtica (3%), Enginyeria Mecànica (1,3%), Enginyeria Agroalimentària i del Medi rural (1,3%) i Enginyeria Elèctrica (1,2%).

Els enginyers industrials són els més cotitzats

A causa de la pandèmia, les empreses han concentrat gran part de la seva atenció en els aspectes de seguretat i salut laboral dels seus treballadors. Segons la Guia Salarial del Sector Industrial 2021 de Spring Professional, les empreses han augmentat la cerca d’enginyers amb especialització en higiene industrial i seguretat en el treball: el perfil de HSEQ Manager (administrador de salut, seguretat, entorn i qualitat) és principalment sol·licitat en el sector de la indústria i ara s’ha traslladat a tots els sectors.

Tal com indica el mateix document, el sector industrial es troba entre els millor pagats. En la llista apareixen els llocs de director Industrial, director d’Operacions i director responsable de producció, tots vinculats a l’enginyeria.

Estudiar una enginyeria és una aposta de futur

Com ja dèiem a l’inici d’aquest post, els graus pertanyents a l’àmbit de l’enginyeria són els que presenten una major taxa d’inserció laboral, per la qual cosa, si t’apassiona aplicar coneixements científics per a dissenyar, inventar, manejar o perfeccionar màquines, estructures, sistemes, processos, o altres ens, t’animem a triar una carrera d’aquest camp, o especialitzar-te en aquest.

Si decideixes apostar per l’enginyeria, des de La Mútua dels Enginyers t’acompanyarem en tot moment: tant si aquestes estudiant com si ets enginyer i decideixes emprendre un nou projecte, o dirigeixes una empresa d’aquest àmbit.

També et pot interessar ...

Assegurança de Dependència Severa de La Mutua dels Enginyers

La dependència afecta directament a l’autonomia personal. Tot i que existeixen diferents graus, per a tots ells l’assistència en la vida quotidiana és gairebé imprescindible, ja que la dificultat s’instaura en les activitats més bàsiques del dia a dia d’aquestes persones. Per tal de garantir el benestar de les persones dependents, les assegurances de La Mútua dels Enginyers donen suport econòmic per cobrir els costos que suposa viure amb la limitació que pateixen.

Congressos d’enginyeria el 2015

L’organització d’un congrés no és una tasca fàcil, però no només en el sentit administratiu sinó també per l’àmbit protocol•lari del mateix. Actualment es realitzen