Buscar

Els estudiants d’enginyeria aposten pels cotxes driverless en l’última edició de la Formula Student Spain 2021

L’enginyeria presenta cada vegada reptes més complexos als quals s’han d’enfrontar els futurs enginyers i enginyeres, com ara el disseny de vehicles completament autònoms per a competicions esportives de motor. Una de les ocasions on els i les estudiants d’enginyeria poden posar-se a prova a sí mateixos és la Formula Student Spain (FSS), organitzada per la Societat de Tècnics d’Automoció (STA) i que té lloc al Circuit de Montmeló.

La FSS es celebra cada any des de l’any 2010, arribant a convertir-se en una de les fites més importants en el món universitari de l’enginyeria. Universitats d’arreu del món conformen equips d’estudiants que dissenyen, fabriquen i competeixen amb els seus propis vehicles al Circuit de Montmeló, simulant una competició real de Formula 1.  

Els i les estudiants d’enginyeria s’han posat a prova en una competició real 

Una de les categories per les quals més aposta la FSS (així com les altres competicions de Formula Student d’arreu del món) és la de cotxes driverless o cotxes autònoms, ja que és una de les tendències en creixement dins la industria automovilística. La categoria va incloure’s per primera vegada a la competició com una simple prova demostrativa l’any 2018, i malgrat l’aturada de l’any 2020, els equips universitaris es bolquen en construir un vehicle completament autònom amb el qual sigui possible competir.  

Malgrat que l’any 2020 la FSS no va poder celebrar-se a causa de la situació de pandèmia, enguany els universitaris i universitàries han pogut tornar a competir, seguint el protocol de seguretat elaborat per l’organització. 

L’UPC ecoRacing de Terrassa, en segona posició a la categoria de vehicles autònoms  

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha participat per partida doble en la FSS d’enguany amb els seus dos equips: l’UPC EcoRacing de Terrassa, i el BCN eMotorsport de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).  

L’equip de l’UPC, l’UPC EcoRacing de Terrassa, va ser una de les grans revelacions de la FSS 2021. En el seu debut a la categoria de vehicles autònoms o driverless, i malgrat les condicions meterològiques adverses, com ara les altes temperatures de l’asfalt, l’equip de la UPC Terrassa va aconseguir la segona posició global d’entre tots els participants en aquesta categoria. A més a més, l’equip va obtenir la primera posició en altres categories, com ara la famosa trackdrive i en la categoria corresponent als costs de fabricació del vehicle, tal i com han fet públic en el seu perfil oficial de Twitter.  

No deixis de posar-te reptes i superar-te dia rere dia 

L’ambició, el treball en equip, la superació i l’enginy és el que caracteritza els i les estudiants d’enginyeria que, lluny de tenir por, aposten per superar-se a sí mateixos dia rere dia.  

A La Mútua dels Enginyers volem ajudar-te a aconseguir tots els teus objectius i a assolir els reptes que et proposis, siguin aquests viatjar arreu del món, o convertir-se en pilot professional d’esports a motor. Per aquest motiu, comptem amb assegurances dissenyades expressament per a tu, com ara l’Assistència en ViatgeSalut Inspirit o la Targeta INSPIRIT, que et protegiran i acompanyaran en cada una de les metes que et proposis.  

També et pot interessar ...

Trencant estereotips: Deu dones STEM de les que no hauràs sentit a parlar

Segons les dades proporcionades per l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), el percentatge de dones que estudien carreres STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) és del 29’49%. D’aquest percentatge el 57’37% correspon a carreres científiques mentre que, en els camps de la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques, les dones representen menys del 40% de l’alumnat. Aquestes xifres són alarmants i mostren la manca de referents femenins i, en definitiva, de reconeixement públic de la feina de la dona en els camps STEM. Només trencant amb aquests estereotips de gènere aconseguirem fomentar el seu interès per aquestes carreres i començar a esquerdar el sostre de vidre i causar un impacte rellevant en la bretxa de gènere.