Susanna Carmona, directora general de la Mútua dels Enginyers, lliurament els STEM Women Awards en el STWC 2021

A La Mútua dels Enginyers, reafirmant el nostre compromís per la igualtat de gènere, vam participar dijous passat 11 de novembre de la tercera edició del STEM Women Congress (SWC) a Barcelona, que serveix per a acostar a empreses, iniciatives i institucions per a fer visible i promoure el talent femení en el camp STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seves sigles en anglès).

STEM Women Congress

El projecte busca promoure l’apoderament de les dones en el sector tecnològic amb l’objectiu d’aconseguir la igualtat. Tots els anys organitza un lloc de trobada en el qual durant dos dies es realitzen nombroses xerrades i ponències. Els participants en el congrés realitzen presentacions relacionades amb la seva especialitat. “Iniciatives com el STEM Women Congress, que visibilitzen models i referents, són essencials perquè les dones i les nenes vegin aquests camps com una opció per al seu futur professional”, afirma Eli Abad, Sòcia i Cofundadora de BETWEEN i Fundadora BTW Women Network.

La Mútua dels Enginyers ha acompanyat al SWC des de la primera edició. Susanna Carmona, directora general de la Mútua dels Enginyers, ha presentat els tres projectes finalistes al públic. “És un honor lliurar aquests premis a aquestes iniciatives, que cada vegada faran que congressos com aquest siguin menys necessaris”, ha declarat Carmona.

Encara que la situació ha evolucionat en els últims anys, la realitat és que les dones encara continuen sent una minoria en l’àmbit de les enginyeries i les carreres tècniques. Només el 25% de les persones matriculades en alguna branca d’enginyeria en les universitats són dones, segons Eurostat.

Between Women Network, Buscant a Siri, PremiosWonNow i We Programa Women Empowerment, les iniciatives premiades en la tercera edició

Els SWC Awards atorguen valor a aquelles accions que tenen com a objectiu captar, mantenir i motivar el talent STEM Women en les organitzacions. Es premien als millors projectes d’empreses privades, fundacions o altres entitats que combaten la bretxa de gènere en els sectors STEM.

Between Technology, empresa que concedeix serveis tecnològics, ha estat premiada amb el primer STEM Award per les seves iniciatives “Between Women Network” i “Buscant a Siri”. El primer projecte té l’objectiu d’empoderar a les dones a través de diferents accions: enviaments de newsletters mensuals amb diferents seccions que donen visibilitat a dones i accions STEM, xerrades, … El segon projecte és un podcast amb la finalitat d’empoderar a les dones en el sector TIC donant visibilitat a aquelles dones que han aconseguit els seus propòsits. Núria Salán, presidenta de la Catalan Society of Technology, ha lliurat el premi.

El segon premi ha estat per a la iniciativa “PremiosWonNow 2021”, de CaixaBank en col·laboració amb Microsoft Ibèrica. El guardó, lliurat per Llum Llosa, de la Comissió d’Equitat, Tecnologia i Futur en Enginyers Industrials de Catalunya, ha reconegut el treball d’aquests premis dirigits a dones estudiants de graus STEM per a fomentar la igualtat de gènere i condecorar l’excel·lència tant acadèmica com personal.

Finalment, Esther Izquierdo, presidenta del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), ha fet lliurament del tercer premi al projecte “We Programa Women Empowerment” de Sonepar Ibèria. El programa té com a objectiu fomentar i empoderar a la dona en l’empresa i en la societat a través de 4 línies d’actuació: talent, comunicació, inspiració STEM i compromís.

La Mútua dels Enginyers promou la igualtat

La Mútua dels Enginyers impulsa la promoció de les carreres STEM entre les dones perquè en la diversitat està la riquesa, i perquè és necessària la igualtat de gènere en un dels camps amb més importància en la nostra societat. En aquesta tercera edició hem tornat a ser patrocinadors per a contribuir en la lluita contra la bretxa de gènere en el sector.

L’enginyeria ens corre per les venes. Està en l’ADN de la nostra Mútua. Per això estem molt conscienciats de la importància d’impulsar les carreres STEM. El món serà cada vegada més tecnològic i necessitem més professionals STEM” defensa Susanna al STEM Women Congress.

També et pot interessar ...

Declaració electrònica d’accident

TIREA (Tecnologies de la Informació i Xarxes per a les Entitats Asseguradores) facilita l’aplicació sense cost per smartphones, sota plataformes Android i IOS, Declaración iDea,

Estàs pensant en invertir en criptomonedes o bitcoin? T’expliquem les claus d’aquesta moneda virtual

El món de les inversions, de la mateixa manera que tots els aspectes de la nostra societat, està evolucionant i canviant molt ràpidament. Amb la implementació de les noves tecnologies de la comunicació i la digitalització del sector financer, les finances i les inversions s’han sofisticat, apareixent així noves opcions d’inversió, o nous actius, dels que mai havíem sentit parlar

Nou Pla d’Estalvi a Termini

Per a molts, la paraula inversió encara s’associa a una activitat arriscada que, amb una elevada probabilitat, pot conduir a la pèrdua parcial dels diners