Buscar

Què has de fer i no has de fer amb els teus estalvis en temps de la Covid-19

La situació del coronavirus ha generat fonamentalment dues crisis: una de salut i una altra econòmica. La por ens té una mica atrapats, però com sempre, en temps de crisi, l’important és mantenir la calma, no espantar-nos per les conseqüències financeres que generarà el coronavirus. L’excés de nerviosisme i el pànic no són bons consellers.

Estem davant un incert escenari i davant aquesta inseguretat, algunes normes bàsiques són les que a continuació et nomenem:

• Invertir sí, però diversificant en productes líquids, és a dir, amb possibilitat de retirar l’estalvi immediatament i sense concentrar tots els nostres estalvis en un mateix actiu o producte financer.

• Continuar estalviant, si la situació t’ho permet. L’estalvi no té per què ser a gran escala, pot ser en coses petites. Una vegada se superi la crisi sanitària, es deixarà notar amb molta força una recessió a escala mundial, i aquí els estalvis seran vitals per a passar aquesta època amb major tranquil·litat.

• Mantingues les teves inversions. En moments de crisis tothom vol vendre, però ningú vol comprar i, per tant, si et deixes arrossegar per aquesta dinàmica segur que materialitzaràs pèrdues.

• No deixis d’invertir en la teva pensió. Si pots no toquis el teu pla de pensions, i fins i tot continua realitzant petites aportacions periòdiques.

• Sigues cautelós amb les teves despeses. Ara més que mai, no gastis més enllà de les teves possibilitats.

• Invertir en borsa o en el sector immobiliari amb un horitzó temporal a mig o llarg termini, poden ser bones opcions per a treure rendibilitat als teus diners ara que el mercat vindrà marcat per les presses per vendre, i les valoracions d’aquests actius baixessin molt, trobant així moltes i molt bones oportunitats.

• Estigues atent als baixos tipus d’interès, la qual cosa significa que pot haver-hi bones oportunitats de préstecs bancaris.

Els anteriors consells són bons per a aquelles persones que la seva situació econòmica no s’ha vist afectada per la Covid-19. Així doncs, si en el seu moment es va realitzar una bona planificació de l’estalvi, s’hauria de tenir uns diners per a imprevistos i la resta no s’hauria de moure, esperant que el cicle econòmic canviï, que sempre ho fa. I és que els analistes financers i experts econòmics no són optimistes davant la situació que se’ns aveïna, i pronostiquen que aquesta pandèmia ocasionada per la crisi del coronavirus pot ser el tercer gran crack econòmic, social i financer d’aquest segle en el món, després de l’11 de setembre als Estats Units i la gran crisi financera global que vam viure al 2008. No obstant això, també ens tranquil·litzen perquè creuen que l’abast temporal de la crisi no es preveu que sigui igual que en els anteriors casos comentats ja que tindrà un recorregut molt més curt, encara que sigui molt intens, i la fase de recuperació arribarà abans en part gràcies a la ràpida i contundent resposta que de manera coordinada han adoptat els diferents bancs centrals de les principals economies mundials.

Davant aquest escenari, la millor proposta és definir una estratègia d’inversió a un termini determinat i mantenir-la en el temps, sense precipitar-se en temps de recessió. Aprofita aquest moment per a buscar oportunitats d’inversió que es puguin afermar amb el temps. A La Mútua dels Enginyers trobaràs un assessorament professionalitzat que sens dubte t’ajudarà en la teva elecció.

Amb la finalitat de guiar-vos, assessorar-vos i ajudar-vos a prendre decisions relacionades amb els vostres estalvis, podeu comptar amb el nostre equip d’assessors financers. T’explicarem els grans avantatges dels nostres productes com per exemple el pla de pensions adaptat a les necessitats de cada persona, flexibles i amb avantatges fiscals.

També et pot interessar ...

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de

Les carreres STEM es descarten per la seva dificultat i per falta d’orientació

Cada vegada hi ha menys matriculacions en carreres de l’àmbit STEM. Segons dades del Sistema Universitari Espanyol del Ministeri d’Educació, el percentatge d’alumnes matriculats en les carreres científiques i tecnològiques ha disminuït en els últims cinc cursos un 26,9% en la branca d’Enginyeria i Arquitectura, i un 2,5% en la branca de Ciències.

Assegura el que té més valor

El 31 de març del 2019 hi havia 170.555 persones a Catalunya que tenien reconegut el dret a la prestació de dependència, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. D’aquest total, 43.267 persones tenen el grau 1 de dependència, 72.597 el grau 2 i 54.691 el grau 3.