Buscar

Què has de fer i no has de fer amb els teus estalvis en temps de la Covid-19

La situació del coronavirus ha generat fonamentalment dues crisis: una de salut i una altra econòmica. La por ens té una mica atrapats, però com sempre, en temps de crisi, l’important és mantenir la calma, no espantar-nos per les conseqüències financeres que generarà el coronavirus. L’excés de nerviosisme i el pànic no són bons consellers.

Estem davant un incert escenari i davant aquesta inseguretat, algunes normes bàsiques són les que a continuació et nomenem:

• Invertir sí, però diversificant en productes líquids, és a dir, amb possibilitat de retirar l’estalvi immediatament i sense concentrar tots els nostres estalvis en un mateix actiu o producte financer.

• Continuar estalviant, si la situació t’ho permet. L’estalvi no té per què ser a gran escala, pot ser en coses petites. Una vegada se superi la crisi sanitària, es deixarà notar amb molta força una recessió a escala mundial, i aquí els estalvis seran vitals per a passar aquesta època amb major tranquil·litat.

• Mantingues les teves inversions. En moments de crisis tothom vol vendre, però ningú vol comprar i, per tant, si et deixes arrossegar per aquesta dinàmica segur que materialitzaràs pèrdues.

• No deixis d’invertir en la teva pensió. Si pots no toquis el teu pla de pensions, i fins i tot continua realitzant petites aportacions periòdiques.

• Sigues cautelós amb les teves despeses. Ara més que mai, no gastis més enllà de les teves possibilitats.

• Invertir en borsa o en el sector immobiliari amb un horitzó temporal a mig o llarg termini, poden ser bones opcions per a treure rendibilitat als teus diners ara que el mercat vindrà marcat per les presses per vendre, i les valoracions d’aquests actius baixessin molt, trobant així moltes i molt bones oportunitats.

• Estigues atent als baixos tipus d’interès, la qual cosa significa que pot haver-hi bones oportunitats de préstecs bancaris.

Els anteriors consells són bons per a aquelles persones que la seva situació econòmica no s’ha vist afectada per la Covid-19. Així doncs, si en el seu moment es va realitzar una bona planificació de l’estalvi, s’hauria de tenir uns diners per a imprevistos i la resta no s’hauria de moure, esperant que el cicle econòmic canviï, que sempre ho fa. I és que els analistes financers i experts econòmics no són optimistes davant la situació que se’ns aveïna, i pronostiquen que aquesta pandèmia ocasionada per la crisi del coronavirus pot ser el tercer gran crack econòmic, social i financer d’aquest segle en el món, després de l’11 de setembre als Estats Units i la gran crisi financera global que vam viure al 2008. No obstant això, també ens tranquil·litzen perquè creuen que l’abast temporal de la crisi no es preveu que sigui igual que en els anteriors casos comentats ja que tindrà un recorregut molt més curt, encara que sigui molt intens, i la fase de recuperació arribarà abans en part gràcies a la ràpida i contundent resposta que de manera coordinada han adoptat els diferents bancs centrals de les principals economies mundials.

Davant aquest escenari, la millor proposta és definir una estratègia d’inversió a un termini determinat i mantenir-la en el temps, sense precipitar-se en temps de recessió. Aprofita aquest moment per a buscar oportunitats d’inversió que es puguin afermar amb el temps. A La Mútua dels Enginyers trobaràs un assessorament professionalitzat que sens dubte t’ajudarà en la teva elecció.

Amb la finalitat de guiar-vos, assessorar-vos i ajudar-vos a prendre decisions relacionades amb els vostres estalvis, podeu comptar amb el nostre equip d’assessors financers. T’explicarem els grans avantatges dels nostres productes com per exemple el pla de pensions adaptat a les necessitats de cada persona, flexibles i amb avantatges fiscals.

També et pot interessar ...

El teletreball ha arribat per quedar-se: les empreses i treballadors/es prefereixen un model híbrid

Un any i mig després de l’inici de la pandèmia, el teletreball s’ha implementat com una mesura no només per la protecció que ofereix als treballadors i treballadores, sinó també pels beneficis que comporta el fet de poder treballar des de casa. L’any 2019, només un 4,8% dels espanyols treballa des de casa, xifra que va augmentar fins al 34% durant el confinament, i que s’ha estabilitzat des d’aleshores. El teletreball ha arribat per a quedar-se.

La pandemia no atura als inventors

Cada any neixen nombrosos projectes duts a terme de la mà de l’enginyeria. Projectes que fan possible el que sembla pràcticament impossible, que busquen solucions a problemes socials, climàtics o de salut i altres enfocats a proporcionar accessibilitat a totes les persones independentment de les seves capacitats. En aquesta publicació presentem 5 invents revolucionaris creats en 2020.