inteligencia artificial

La intel·ligència artificial modificarà hàbits i el mercat laboral

La cada vegada més accelerada irrupció de la intel·ligència artificial –que va sorgir als anys 60 del segle passat- en la quotidianitat està modificant els nostres hàbits personals i també, i encara més, els laborals. El que fa anys va començar com una revolució tecnològica gràcies al fet que les màquines podien reconèixer i registrar la veu –vegis els primers contestadors automàtics dels telèfons analògics-  ha anat evolucionant de manera lenta inicialment però en les dues últimes dècades l’avenç ja ha estat exponencial. El reconeixement de les imatges, sumat al de la veu, ha fet que gairebé tot sigui possible, i la intel·ligència artificial actuï cada vegada més com la intel·ligència humana.

Intel·ligència artificial, la clau del canvi

En l’actualitat són moltes les persones que han introduït en la seva vida diària elements vinculats als assistents virtuals. Els pulsòmetres o les polseres d’activitat en són un bon exemple, com també Google Maps que a més s’acaba d’anunciar que incorporarà Google Assistant fet que implica que el conductor d’un cotxe podrà demanar-li qualsevol cosa al navegador sense necessitat de perdre de vista la navegació predeterminada.

En l’àmbit laboral està clar que la intel·ligència artificial i la robòtica canviaran la manera de treballar i les professions. El món acadèmic està insistint molt en la necessitat que l’educació vagi cada vegada més enfocada a l’aprenentatge de les STEM (science, technology, engineering, and mathematics) com a base de les competències professionals (skills) per a tots els alumnes que, posteriorment, poden derivar en altres disciplines més humanístiques. Perquè està clar que la intel·ligència artificial serà el centre de tot desenvolupament.

En el context investigador el focus ara està en que, a part dels avenços en hardware, el software  pugui aconseguir no només donar solucions sinó avançar-se als problemes. D’aquí que s’espera que tingui un paper primordial en l’àmbit de la salut. DeepMind, la divisió d’investigació d’intel·ligència artificial de Google juntament amb el servei nacional de salut britànic ja està treballant en una aplicació que amb l’expedient sanitari d’un usuari pugui fer prediccions i generar alertes per al facultatiu sobre possibles malalties del seu pacient perquè es pugui actuar de manera preventiva.

 

També et pot interessar ...

Quines assegurances ha de tenir la meva empresa?

Quines són les assegurances per a empreses que ens permeten una acurada gestió dels riscos. Fem una agrupació ordenada dels centenars d’assegurances que hi ha al mercat, tant obligatòries com voluntàries.

Realment és necessari fer testament?

Des del punt de vista legal no és cap obligació atorgar testament. La llei ja estableix quins han de ser els hereus en el cas que no hi hagi testament, a més, atorgar testament no aporta cap avantatge fiscal respecte a no fer-ho. Per tant es pot pensar que és un tràmit prescindible, que no aporta cap valor.

autònoms mutualistes

Les alternatives dels autònoms al RETA

Els autònoms compten amb un sistema de Seguretat Social propi: el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Quan un treballador autònom inicia la seva activitat laboral ha de donar-se d’alta al RETA. Però alguns col·lectius poden escollir una alternativa: enginyers, arquitectes, arquitectes tècnics, gestors administratius, perits tècnics i enginyers tècnics industrials, metges, advocats, químics i procuradors. Aquests poden optar per cotitzar en una mutualitat.

Com puc saber si he d’invertir en productes conservadors o arriscats?

Per donar una resposta a aquesta pregunta és important determinar el meu perfil com a inversor, és el primer pas i el punt de partida per a la posterior pressa de decisions financeres ja que ens facilitarà la tasca de selecció d’aquells productes financers que encaixen amb les nostres necessitats i preferències.