inteligencia artificial

La intel·ligència artificial modificarà hàbits i el mercat laboral

La cada vegada més accelerada irrupció de la intel·ligència artificial –que va sorgir als anys 60 del segle passat- en la quotidianitat està modificant els nostres hàbits personals i també, i encara més, els laborals. El que fa anys va començar com una revolució tecnològica gràcies al fet que les màquines podien reconèixer i registrar la veu –vegis els primers contestadors automàtics dels telèfons analògics-  ha anat evolucionant de manera lenta inicialment però en les dues últimes dècades l’avenç ja ha estat exponencial. El reconeixement de les imatges, sumat al de la veu, ha fet que gairebé tot sigui possible, i la intel·ligència artificial actuï cada vegada més com la intel·ligència humana.

Intel·ligència artificial, la clau del canvi

En l’actualitat són moltes les persones que han introduït en la seva vida diària elements vinculats als assistents virtuals. Els pulsòmetres o les polseres d’activitat en són un bon exemple, com també Google Maps que a més s’acaba d’anunciar que incorporarà Google Assistant fet que implica que el conductor d’un cotxe podrà demanar-li qualsevol cosa al navegador sense necessitat de perdre de vista la navegació predeterminada.

En l’àmbit laboral està clar que la intel·ligència artificial i la robòtica canviaran la manera de treballar i les professions. El món acadèmic està insistint molt en la necessitat que l’educació vagi cada vegada més enfocada a l’aprenentatge de les STEM (science, technology, engineering, and mathematics) com a base de les competències professionals (skills) per a tots els alumnes que, posteriorment, poden derivar en altres disciplines més humanístiques. Perquè està clar que la intel·ligència artificial serà el centre de tot desenvolupament.

En el context investigador el focus ara està en que, a part dels avenços en hardware, el software  pugui aconseguir no només donar solucions sinó avançar-se als problemes. D’aquí que s’espera que tingui un paper primordial en l’àmbit de la salut. DeepMind, la divisió d’investigació d’intel·ligència artificial de Google juntament amb el servei nacional de salut britànic ja està treballant en una aplicació que amb l’expedient sanitari d’un usuari pugui fer prediccions i generar alertes per al facultatiu sobre possibles malalties del seu pacient perquè es pugui actuar de manera preventiva.

 

També et pot interessar ...

testament

Les repercussions de no fer testament

No és necessari comptar amb un gran patrimoni per planificar una herència. A l’àmbit professional i al personal, cal estructurar la successió. Al final, es tracta de fer els deures i d’evitar conflictes familiars i situacions desagradables.

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: