L’infart: què és, quins símptomes té i què fer per a intentar evitar-ho?

No sabem que bé estem fins que deixem d’estar-ho, i és que la salut no es valora fins que es comença a perdre. Tot i que cada vegada la medicina està més desenvolupada, la veritat és que, paral·lelament, molta més gent es posa malalta per diverses causes, com per exemple l’estil de vida.

Al nostre país, les malalties cardiovasculars, com l’infart, tenen una gran incidència i és important que sapiguem per què ocorre i què podem fer per a intentar evitar-lo en la mesura que sigui possible.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), algú sofreix un atac cardíac quan el seu cor deixa de rebre oxigen i nutrients a través de les artèries coronàries. Si el bloqueig és sobtat, es tracta d’un infart de miocardi i si és parcial, és una angina de pit.

El símptoma més conegut és el dolor en el pit i sensació de pressió que pot irradiar cap als braços, l’espatlla esquerra, la mandíbula o l’esquena. Altres símptomes són la dificultat per a respirar, marejos, suor freda i vòmits.

L’infart, una de les principals malalties al nostre país

En relació a la incidència de l’infart per sexe, al nostre país, els homes el sofreixen més del doble que les dones. A més, si en els homes la prevalença de l’infart sol començar a partir dels 40-50 anys, en les dones a aquestes edats la incidència de l’infart és menor.

D’altra banda, solem pensar que els infarts els ocorren a persones de la tercera edat que han descuidat el seu estil de vida. No obstant això, aquest problema de salut passa cada vegada amb més freqüència en persones que estan en la tercera, quarta o cinquena dècada de la seva vida.

Consells per a prevenir un infart

Tot i que en molts casos existeix una predisposició genètica, existeixen diverses pautes per a prevenir un infart i/o els principals factors de risc cardiovascular:

Deixar de fumar: el tabaquisme accelera la freqüència cardíaca, contreu les artèries principals i pot ocasionar alteracions en el ritme dels batecs del cor. És el principal factor de risc en persones joves.

Vigilar el nivell de colesterol: s’han de mantenir unes xifres adequades amb una dieta baixa en greixos i exercici.

Controlar la hipertensió arterial: és fonamental seguir una dieta baixa en sal i practicar exercici diàriament.

Controlar la diabetis: les persones diabètiques tenen més possibilitats de sofrir infarts. Per aquesta raó, han de tenir molta de cura amb la dieta, fer exercici i portar a ratlla la seva medicació, en cas de tenir-la.

Realitzar exercici físic: és fonamental perquè controla tots els factors de risc i entrena el cor. S’ha de practicar activitat física moderada, d’uns 30 minuts al dia, durant 5 dies a la setmana com a mínim.

Amb l’assegurança de malalties greus cuidarem de tu

En La Mútua dels Enginyers sabem el que és més important per a tu i per això, hem dissenyat una assegurança de malalties greus, que cobreix amb un capital a una persona diagnosticada de càncer, accident cerebrovascular, infart de miocardi, esclerosi múltiple, Alzheimer o ceguesa.

Dins de les respostes adaptatives a una malaltia greu es poden observar els ajustos de tipus econòmic, en els quals resulta indispensable considerar la pèrdua de capacitat econòmica de la família per concepte de consultes, medicaments i hospitalització, a més de la disminució de l’ingrés econòmic per la incapacitat del malalt per a treballar. Amb aquesta nova assegurança cuidarem de tu perquè en cas de malaltia greu evitis tenir preocupacions econòmiques.

Deixa’t assessorar pels nostres professionals i descobreix quina assegurança de malaltia greu et pot interessar més. Contacta amb nosaltres i sol·licita ja el teu pressupost.

També et pot interessar ...

La pandemia no atura als inventors

Cada any neixen nombrosos projectes duts a terme de la mà de l’enginyeria. Projectes que fan possible el que sembla pràcticament impossible, que busquen solucions a problemes socials, climàtics o de salut i altres enfocats a proporcionar accessibilitat a totes les persones independentment de les seves capacitats. En aquesta publicació presentem 5 invents revolucionaris creats en 2020.

Set senzilles maneres d’estalviar diners

Actualment la vida té un ritme frenètic i sovint és difícil aturar-se a revisar les despeses diàries, ja que moltes vegades es paga sense pensar i arribats a final de mes ens preguntem “en què m’he gastat els diners?”. Les petites despeses es van sumant i poden arribar a significar grans quantitats de diners que sembla que han marxat volant. A través d’aquesta guia de consells, establir una estratègia senzilla i realista per a assolir les teves metes econòmiques serà més fàcil.

EAFI, una alternativa per a l’inversor

Què és una EAFI? L’Empresa d’Assessorament Financer (EAFI) és una nova figura d’empresa especialitzada en l’assessorament en matèria d’inversió, pel que fa a recomanacions de