L’infart: què és, quins símptomes té i què fer per a intentar evitar-ho?

No sabem que bé estem fins que deixem d’estar-ho, i és que la salut no es valora fins que es comença a perdre. Tot i que cada vegada la medicina està més desenvolupada, la veritat és que, paral·lelament, molta més gent es posa malalta per diverses causes, com per exemple l’estil de vida.

Al nostre país, les malalties cardiovasculars, com l’infart, tenen una gran incidència i és important que sapiguem per què ocorre i què podem fer per a intentar evitar-lo en la mesura que sigui possible.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), algú sofreix un atac cardíac quan el seu cor deixa de rebre oxigen i nutrients a través de les artèries coronàries. Si el bloqueig és sobtat, es tracta d’un infart de miocardi i si és parcial, és una angina de pit.

El símptoma més conegut és el dolor en el pit i sensació de pressió que pot irradiar cap als braços, l’espatlla esquerra, la mandíbula o l’esquena. Altres símptomes són la dificultat per a respirar, marejos, suor freda i vòmits.

L’infart, una de les principals malalties al nostre país

En relació a la incidència de l’infart per sexe, al nostre país, els homes el sofreixen més del doble que les dones. A més, si en els homes la prevalença de l’infart sol començar a partir dels 40-50 anys, en les dones a aquestes edats la incidència de l’infart és menor.

D’altra banda, solem pensar que els infarts els ocorren a persones de la tercera edat que han descuidat el seu estil de vida. No obstant això, aquest problema de salut passa cada vegada amb més freqüència en persones que estan en la tercera, quarta o cinquena dècada de la seva vida.

Consells per a prevenir un infart

Tot i que en molts casos existeix una predisposició genètica, existeixen diverses pautes per a prevenir un infart i/o els principals factors de risc cardiovascular:

Deixar de fumar: el tabaquisme accelera la freqüència cardíaca, contreu les artèries principals i pot ocasionar alteracions en el ritme dels batecs del cor. És el principal factor de risc en persones joves.

Vigilar el nivell de colesterol: s’han de mantenir unes xifres adequades amb una dieta baixa en greixos i exercici.

Controlar la hipertensió arterial: és fonamental seguir una dieta baixa en sal i practicar exercici diàriament.

Controlar la diabetis: les persones diabètiques tenen més possibilitats de sofrir infarts. Per aquesta raó, han de tenir molta de cura amb la dieta, fer exercici i portar a ratlla la seva medicació, en cas de tenir-la.

Realitzar exercici físic: és fonamental perquè controla tots els factors de risc i entrena el cor. S’ha de practicar activitat física moderada, d’uns 30 minuts al dia, durant 5 dies a la setmana com a mínim.

Amb l’assegurança de malalties greus cuidarem de tu

En La Mútua dels Enginyers sabem el que és més important per a tu i per això, hem dissenyat una assegurança de malalties greus, que cobreix amb un capital a una persona diagnosticada de càncer, accident cerebrovascular, infart de miocardi, esclerosi múltiple, Alzheimer o ceguesa.

Dins de les respostes adaptatives a una malaltia greu es poden observar els ajustos de tipus econòmic, en els quals resulta indispensable considerar la pèrdua de capacitat econòmica de la família per concepte de consultes, medicaments i hospitalització, a més de la disminució de l’ingrés econòmic per la incapacitat del malalt per a treballar. Amb aquesta nova assegurança cuidarem de tu perquè en cas de malaltia greu evitis tenir preocupacions econòmiques.

Deixa’t assessorar pels nostres professionals i descobreix quina assegurança de malaltia greu et pot interessar més. Contacta amb nosaltres i sol·licita ja el teu pressupost.

També et pot interessar ...

El millor estalvi: el que no tributa

Al mercat financer podem trobar nombrosos productes d’estalvi i d’inversió que permeten crear un “coixí econòmic” de cara a la jubilació i el futur. La

Plan de inversión

Com fer un ús responsable de les inversions

La Mútua dels Enginyers va aprovar el 2017 una Política d’Inversions Socialment Responsables (ISR), amb la finalitat de vetllar pels drets humans, els drets socio-laborals, el canvi climàtic i mediambiental i el bon govern. D’aquesta manera s’eviten inversions a empreses que treballen amb mines anti-persona, bombes raïm o explotació infantil i s’inverteix en empreses socialment responsables.

Canvis al Consorci

El consorci de compensació d’assegurances amplia la seva cobertura de riscos extraordinaris a automòbils assegurats només de responsabilitat civil. Tal com es notifica a la

Les dones en l’enginyeria

Hi ha qui diu que en camps com l’enginyeria només han destacat homes. Aquesta afirmació implicaria un gran desconeixement de la història de l’enginyeria, a